Ορφανίδης: Αντί να πληρώσει δάνεια, αγόρασε ΜΑΕΚ
12:48 - 10 Σεπτεμβρίου 2014

Συνολικό πρόστιμο 200χιλ. ευρώ επέβαλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στη Ορφανίδης Δημόσια Εταιρεία Υπό διαχείριση) αλλά και στον πρώην Πρόεδρο του Διοικητικού της Συμβουλίου Χρίστο Ορφανίδη.
Το πρόστιμο αφορά παραβάσεις στο περιεχόμενο του Ενημερωτικού Δελτίου της Εταιρείας ημερομηνίας 11.10.2011 για την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ) 191.500 Εγγυημένων Ομολόγων.
Διαβάστε επίσης: Το mall Ορφανίδη σε 20+1 κλικ
Σύμφωνα με την Κεφαλαιαγορά, οι παραβάσεις προέκυψαν αφού στο Ενημερωτικό Δελτίο της Εταιρείας δεν αναφερόταν ότι, ποσό €9.150.000, το οποίο αποτελούσε μέρος του κεφαλαίου από την έκδοση των Εγγυημένων Ομολόγων και προοριζόταν σύμφωνα με το σκοπό της έκδοσης για την αποπληρωμή υφιστάμενων τραπεζικών υποχρεώσεων, για τη χρηματοδότηση πλάνου επέκτασης της Εταιρείας και για την ενίσχυση κεφαλαίου κίνησης, είχε ήδη χρησιμοποιηθεί από την Εταιρεία για την αγορά Μετατρέψιμων Αξιογράφων Ενισχυμένου Κεφαλαίου (ΜΑΕΚ).
Αξίζει να σημειωθεί πως σε διάφορες δηλώσεις του, ο Χρίστος Ορφανίδης υποστήριξε πως εκβιάστηκε από την τότε διεύθυνση της Λαϊκής Τράπεζας για να προχωρήσει στη συγκεκριμένη κίνηση ώστε να στηρίξει την έκδοση ΜΑΕΚ που έγινε τότε.
Διαβάστε αναλυτικά την απόφαση: