Εκστρατεία στήριξης των FMCGs

Η νέα τάση των discounters και υπεραγορών με προσφορές έχει αναπτυχθεί ραγδαία τα τελευταία δύο χρόνια με την κρίση. Οι περισσότερες από αυτές τις επιχειρήσεις εισάγουν προϊόντα μέσω ελεύθερου εμπορίου, τα οποία κάποιες φορές είναι αμφιβόλου ποιότητας. Βέβαια, υπάρχουν και αυτοί που εισάγουν διάσημα brands μέσω παράλληλου εμπορίου.

Είναι γνωστό ότι αυτό έχει επηρεάσει αρνητικά τις κυπριακές επιχειρήσεις / αντιπροσώπους μεγάλων brands ευρείας κατανάλωσης. Οι πωλήσεις συγκεκριμένων brands, που μπορεί εύκολα κανείς να τα αντικαταστήσει με άλλα φθηνότερα και χαμηλότερης ποιότητας προϊόντα, έχουν σημειώσει μείωση. Αυτό διακρίνεται μέσα από τα παράπονα διαφόρων εταιρειών ότι τα έσοδα τους έχουν μειωθεί, ενώ παράλληλα δεν παίρνουν μέτρα για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.

Το ίδιο ζήτημα αντιμετωπίζουν αρκετές εταιρείες εισαγωγής και διανομής FMCGs στο εξωτερικό. Μια από τις λύσεις που βρήκαν και φαίνεται να αποδίδει είναι η κοινή χρηματοδότηση εκστρατείας προώθησης της ποιότητας των brands τους. Μέσω της ίδιας οδού πρέπει να δράσουν και οι κυπριακές εταιρείες. Μόνο μέσω συνεργασίας για αντιμετώπιση του κοινού προβλήματος θα δουν αποτελέσματα.

Παράλληλα, όσο αφορά το παράλληλο εμπόριο, οι κυπριακές εταιρείες μπορούν να ζητήσουν από τις μητρικές επιχειρήσεις των brands να μην επιτρέπουν σε αντιπροσώπους τρίτων χωρών την εξαγωγή των συγκεκριμένων brands στην Κύπρο. Αυτό είναι απόλυτα λογικό για μια αγορά του μεγέθους της Κύπρου, η οποία δε σηκώνει την εισαγωγή ιδίων brands από πολλαπλούς πωλητές.

 

Δειτε Επισης

Στρατηγικοί στόχοι για την ενεργειακή μετάβαση της Κύπρου
Περιέργεια και διαφορετικότητα: Οι πυλώνες της καινοτομίας στον χώρο εργασίας
Πλοήγηση στο τελικό στάδιο συμμόρφωσης με την οδηγία NIS2
Ο εκτεταμένος αντίκτυπος της νέας οδηγίας για την εταιρική δέουσα επιμέλεια όσον αφορά την αειφόρο και βιώσιμη ανάπτυξη
Υλικά και αντικείμενα σε επαφή με τρόφιμα και η σημασία του ελέγχου τους
Αναπτύξεις σε περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές. Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας;
Ρυθμιστικά διλήμματα: Η επίδραση των βραχυχρόνιων μισθώσεων στην τοπική οικονομία
Οι συνέπειες της ποινικοποίησης της αισχροκέρδειας
Ας μιλήσουμε ρεαλιστικά για ESG!
Γεωπολιτικοί κίνδυνοι και τράπεζες