Ευγενίου: Τι χρειάζεται ο ξένος επενδυτής

Σήμερα η Κύπρος χρειάζεται περισσότερο από ποτέ τις ξένες επενδύσεις. Είναι κρίσιμες για να εκκινήσει εκ νέου η οικονομία και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίες ανέφερε ο CEO της PwC Κύπρου Ευγένιος Ευγενίου στο χαιρετισμό του στα CIPA International Investment Awards.
 
Για να προσελκύσουμε επενδύσεις, πρόσθεσε, χρειάζονται κάποιες προϋποθέσεις. «Σταθερό πολιτικό και μακρο-οικονομικό περιβάλλον, σταθερό και προβλέψιμο φορολογικό σύστημα, διαφάνεια και ευκολία αδειοδότησης και ρυθμιστικές διαδικασίες για επιχειρήσεις, κατιρτισμένο προσωπικό, μοντέρνες υποδομές και καλές συνθήκες διαβίωσης. Στο τέλος της μέρας, οι επιχειρηματίες αναζητούν επικερδείς επιχειρηματικές ευκαιρίες».

Παράλληλα, πρόσθεσε, είναι απαραίτητο για την οικονομία να επιστρέψει σε επενδυτικό στάτους από τους οίκους αξιολόγησης.  Δεν υπάρχει αμφιβολία πως έγινε πρόοδος προς αυτήν την κατεύθυνση αλλά ακόμα απομένει αρκετή δουλειά που πρέπει να γίνει. «Χρειάζεται να επιδείξουμε δέσμευση στην υλοποίηση των αναγκαίων αλλαγών και αναδιαρθρώσεων, ανέφερε ο CEO της PwC.

Πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μεθοδικά για την κυπριακή οικονομία ώστε να επανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη των αγορών.  

Η πρόσφατη παρουσίαση στο Προεδρικό Μέγαρο “Reforming: One Way Street to Positive Growth” έδειξε πως μπορούμε να αναδιαρθρώσουμε τον τρόπο που γίνεται ο χειρισμός των επιχειρήσεων των επιχειρήσεων και η αδειοδότηση των επενδύσεων με τρόπο που να μειώνουν την γραφειοκρατία και να αυξάνουν την ποιότητα και την διαφάνεια.

Δειτε Επισης

To Kυπριακό Κέντρο Διαιτησίας & Διαμεσολάβησης και οι εναλλακτικές μέθοδοι επίλυσης διαφορών στην Κύπρο
Κλειστό μέχρι 25 Σεπτεμβρίου λόγω αναβάθμισης το Tax For All
Πρόσκληση προς εμπειρογνώμονες για τον εθνικό διαγωνισμό δεξιοτήτων SkillsCyprus 2024
Invest Cyprus: Ενισχύει τους οικονομικούς δεσμούς με την Ινδία-Στρατηγική επιχειρηματική συνεργασία
Συνεχείς οι δράσεις Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για χρηματοοικονομική επιμόρφωση του κοινού
City of Dreams Mediterranean: Εγκαινιάστηκε η ακαδημία τένις «Μάρκος Παγδατής»-Ένα ακόμα ορόσημο για το θέρετρο
Πώς οι κρίσιμες υποδομές μπορούν να χρησιμοποιήσουν την ΤΝ ως σύμμαχό τους
Η PwC Κύπρου τίμησε τους εκπαιδευομένους της που ξεχώρισαν στις εξετάσεις ACA
Τον Οκτώβριο η 3η ετήσια εκδήλωση του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για την Κύπρο
Πώς μια παλιά αποθήκη χαρουπιών μετατράπηκε σε κόμβο πολιτισμού στην καλλιτεχνική σκηνή της Λεμεσού