Μιτσίδης: Σχεδόν 1 εκ. οι ζημιές στο εξάμηνο

Ζημιές της τάξης των 975 χιλιάδων ευρώ καταγράφει στο πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους η εταιρεία Μιτσίδης, σε σύγκριση με ζημιές 139 χιλιάδων το αντίστοιχο εξάμηνο του 2013.

Την ίδια ώρα περιορισμένα είναι τα εισοδήματα του ομίλου τα οποία κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014 διαμορφώθηκαν στα 18,3 εκ. ευρώ σε σχέση με 20,4 εκ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του περασμένου έτους. Η πτώση στον κύκλο εργασιών ανέρχεται σε ποσοστό 10,3%.

Το μικτό κέρδος του ομίλου Μιτσίδης για τους πρώτους έξι μήνες του 2014 ανήλθε σε 3,8 εκ. ευρώ σε σχέση με μικτό κέρδος της τάξης των 4,8 εκ. ευρώ την αντιστοιχη περσινή περίοδο, καταγράφοντας πτώση της τάξης του 20,8%.

Η εταιρεία αναφερόμενη στις συνθήκες που επικρατούν εντός και εκτός συνόρων τονίζει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της σχετική με τα εξαμηνιαία αποτελέσματα:
-Κατά τη διάρκεια της περσινής περιόδου το Συγκρότημα είχε υποστεί ζημιά ύψους €375.431, η οποία αντιπροσώπευε τραπεζικές καταθέσεις που κατείχε εταιρεία του Συγκροτήματος στην Λαϊκή Τράπεζα και οι οποίες είχαν υποστεί απομείωση, μετά την απόφαση του Eurogroup στις 26 Μαρτίου 2013.

-Τα καθαρά έξοδα χρηματοδότησης κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014 ανήλθαν σε €693.451, σε σύγκριση με €797.444 κατά την αντίστοιχη περίοδο του 2013.

Παράλληλα, αναφέρεται: «Οι δυσμενείς οικονομικές εξελίξεις, οι οποίες επικρατούν στην Ευρωζώνη, επηρεάζουν τις διεθνείς χρηματαγορές, καθώς και την πραγματική οικονομία, και δημιουργούν μια παρατεταμένη πιστωτική κρίση. Ως αποτέλεσμα των πιο πάνω εξελίξεων, κατά την ημερομηνία έκδοσης της Ενδιάμεσης Κατάστασης υπάρχει συνεχής αβεβαιότητα στην αγορά, η οποία μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τα αποτελέσματα του Συγκροτήματος στο μέλλον.

Θα πρέπει να ληφθεί υπόψιν ότι δεν δύναται να προβλεφθεί κατά πόσον η πιο πάνω τάση των αποτελεσμάτων θα συνεχιστεί και για το υπόλοιπο της τρέχουσας χρήσης. Τα αποτελέσματα  του  Συγκροτήματος  επηρεάζονται  σημαντικά  και  από  το  κόστος  των πρώτων υλών και ιδιαίτερα από τις διεθνείς τιμές των σιτηρών.
Δεν  υπάρχουν  άλλα  ουσιώδη  γεγονότα  και  συναλλαγές  που  έλαβαν  χώρα  κατά  τη διάρκεια της περιόδου, τα οποία να είχαν αντίκτυπο στην οικονομική κατάσταση της εταιρείας».

 

Δειτε Επισης

Η κυκλοφοριακή ρύθμιση που προκρίνει για την Μακαρίου η Πρωτοβουλία «Λευκωσία-Πρωτεύουσα Κύπρου»
Είχαν την τιμητική τους οι υπεραγορές...Ιδιαίτερα αυξημένη και στα ίδια επίπεδα με το περσινό Πάσχα η κίνηση
ΠΑΣΕΑ: Σε κατασκευαστή και ΤΟΜ η ευθύνη για ανακλήσεις-Η κατάθεση ενώπιον της ερευνητικής για Takata
Σε υπεραγορές και κρεοπωλεία της Λεμεσού η Μαρία Παναγιώτου-Διαβεβαιώνει για την επάρκεια και ποιότητα των προϊόντων
Skroutz.cy: Η νέα καμπάνια «Skroutz.cy: Shop everything» και πού στοχεύει
Πιο ακριβό φέτος το πασχαλινό τραπέζι-Τσιμπιμένες οι τιμές σε κρέατα και λαχανικά
Jumbo: Αυξημένες κατά 6% οι πωλήσεις των καταστημάτων στην Κύπρο το πρώτο τρίμηνο
Καίει η τιμή του κυπριακού καφέ-Αύξηση 24,6% μέσα σε ένα χρόνο
Η Lidl Κύπρου δίνει πνοή στην ανθρωπιστική βοήθεια
Μ. Αντωνίου: Επάρκεια προϊόντων για το πλούσιο πασχαλινό τραπέζι-Αβεβαιότητα στην εφοδιαστική αλυσίδα λόγω δασμών