41 χιλιάδες αιτήσεις για το ΕΕΕ

Αγώνα δρόμου κάνει το υπουργείο Εργασίας για να κυλήσουν όλα ομαλά σχετικά με την καταβολή βοηθημάτων στους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (ΕΕΕ). Τώρα διανύουμε την τελευταία εβδομάδα καταβολής των αιτήσεων για τους χαμηλοσυνταξιούχους.   Όπως ανέφερε η Ανώτερη Λειτουργός του Υπουργείου Εργασίας Μαρία Πιερίδου, μέχρι στιγμής έχουν γίνει 41.000 αιτήσεις, ενώ άρχισαν οι πρώτες αξιολογήσεις με στόχο τέλος Σεπτεμβρίου να δοθούν οι πρώτες επιταγές στους δικαιούχους.

Όπως ανέφερε η κ. Πιερίδου, σήμερα 1η Σεπτεμβρίου λήγει η προθεσμία για τους υφιστάμενους λήπτες δημοσίου βοηθήματος, ενώ την ερχόμενη Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου λήγει η προθεσμία για τους συνταξιούχους. Η κ. Πιερίδου πρόσθεσε ότι οι υπόλοιποι που δεν είναι λήπτες βοηθήματος αλλά δικαιούνται το ΕΕΕ, όπως για παράδειγμα οι μακροχρόνια άνεργοι και οι χαμηλόμισθοι, δεν έχουν προθεσμία υποβολής των αιτήσεων. Η εκτίμηση του υπουργείου είναι ότι ο αριθμός αυτός θα φτάσει τους 10-15 χιλιάδες.

«Γενικά ο αριθμός των αιτήσεων αυξάνεται καθημερινά κατά χιλιάδες. Δεν μπορούμε να πούμε με ακρίβεια πόσοι θα είναι τελικώς οι δικαιούχοι. Με το παλιό σύστημα, 65 χιλιάδες έπαιρναν τα σχετικά επιδόματα. Τώρα θα πρέπει να λήξει η διορία και να αξιολογηθούν οι αιτήσεις», σημείωσε η κ. Πιερίδου.

«Στόχος μας είναι να δώσουμε τα πρώτα χρήματα μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου. Το σχετικό κονδύλι υπάρχει». Μάλιστα, η κ. Πιερίδου ανέφερε ότι πρόκειται για ένα καινούργιο εγχείρημα π ου εργάζονται όλοι πυρετωδώς, τα πολλά προβλήματα και οι αντιδράσεις έχουν κατευναστεί, σημείωσε, εφόσον λύθηκαν πολλά από τα αρχικά προβλήματα.

«Έχουμε διαμορφώσει ένα μηχανογραφικό σύστημα, ενώ έχουμε έρθει σε συμφωνία και με τις τράπεζες ούτως ώστε να μας παρέχουν όποια πληροφορία χρειαζόμαστε με στόχο να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος  στους αιτητές με την ενυπόγραφη εξουσιοδότησή τους που παρουσιάζουν μαζί με την αίτηση», κατέληξε.

Δειτε Επισης

Κλειστό μέχρι 25 Σεπτεμβρίου λόγω αναβάθμισης το Tax For All
Πρόσκληση προς εμπειρογνώμονες για τον εθνικό διαγωνισμό δεξιοτήτων SkillsCyprus 2024
Invest Cyprus: Ενισχύει τους οικονομικούς δεσμούς με την Ινδία-Στρατηγική επιχειρηματική συνεργασία
Συνεχείς οι δράσεις Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για χρηματοοικονομική επιμόρφωση του κοινού
City of Dreams Mediterranean: Εγκαινιάστηκε η ακαδημία τένις «Μάρκος Παγδατής»-Ένα ακόμα ορόσημο για το θέρετρο
Πώς οι κρίσιμες υποδομές μπορούν να χρησιμοποιήσουν την ΤΝ ως σύμμαχό τους
Τον Οκτώβριο η 3η ετήσια εκδήλωση του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για την Κύπρο
Πώς μια παλιά αποθήκη χαρουπιών μετατράπηκε σε κόμβο πολιτισμού στην καλλιτεχνική σκηνή της Λεμεσού
Αλέξης Βαφεάδης: Ερευνώνται οι λόγοι για τη μεγάλη έλλειψη επαγγελματιών οδηγών
Ο Σερ Στέλιος Χατζηιωάννου βράβευσε για δεύτερη χρονιά τους Νέους Επιχειρηματίες στην Κύπρο