Διεκδικεί οργανωμένα τα κονδύλια η Αμμόχωστος

Συμφωνία στρατηγικού σχεδιασμού για ολόκληρη την επαρχία Αμμοχώστου με στόχο τη διεκδίκηση ευρωπαϊκών κονδυλίων, υπεγράφη στα γραφεία της Ιεράς Μητρόπολης Κωνσταντίας – Αμμοχώστου. Το συμφωνητικό έγγραφο υπεγράφη από τους Δημάρχους και Κοινοτάρχες της επαρχίας Αμμοχώστου, το Μητροπολίτη Κωνσταντίας – Αμμοχώστου και τον Πρόεδρο της ΤΕΒΕΑ.

Σε γραπτή ανακοίνωση της Τουριστικής Εμπορικής και Βιομηχανικής Εταιρείας Αμμοχώστου αναφέρεται ότι «με την υπογραφή της συμφωνίας για την εκπόνηση στρατηγικού σχεδιασμού για το σύνολο της επαρχίας Αμμοχώστου, η 6η Αυγούστου 2014 θα πρέπει να θεωρείται πλέον  ιστορική μέρα για την Επαρχία».

Προστίθεται ότι της υπογραφής «είχαν προηγηθεί αλλεπάλληλες συναντήσεις μεταξύ των τοπικών αρχών της ελεύθερης Επαρχίας Αμμοχώστου, της Ιεράς Μητρόπολης Κωνσταντίας & Αμμοχώστου και της ΤΕΒΕΑ που είχε αναλάβει τον συντονισμό της προσπάθειας».

Η συμφωνία για εκπόνηση μελέτης στρατηγικού σχεδιασμού, σημειώνεται στην ανακοίνωση, «θέτει πλέον την ανάπτυξη της Επαρχίας Αμμοχώστου σε ένα άλλο επίπεδο, αφού στόχος του στρατηγικού σχεδιασμού είναι  να αποδώσει τις ορθές κατευθύνσεις για την σωστή κατανομή των φυσικών και ανθρωπίνων πόρων αλλά και να αναδείξει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Επαρχίας Αμμοχώστου. Όλα αυτά αναμένεται να αποτελέσουν την βάση για την διεκδίκηση ευρωπαϊκών κονδυλίων» σημειώνεται.

Για την εκπόνηση του στρατηγικού σχεδιασμού «η ΤΕΒΕΑ έχει ήδη προκηρύξει διαδικασία ανοικτών προσφορών, η οποία έχει ήδη δημοσιευθεί τόσο στον ηλεκτρονικό όσο και στον έντυπο τύπο».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της ΤΕΒΕΑ Πέτρος Πέτρου πρόκειται για μία ιστορική στιγμή για το μέλλον της Επαρχίας Αμμοχώστου, αφού αναμένεται ότι η μελέτη στρατηγικού σχεδιασμού θα μας υποδείξει τις σωστές κατευθύνσεις για την περίοδο 2015 – 2030 και θα αποτελέσει την βάση για την διεκδίκηση ευρωπαϊκών κονδυλίων».

Πρόσθεσε ακόμα ότι «ουσιαστικά πρόκειται για την απαρχή μίας καινούριας προσπάθειας στόχος της οποίας είναι η άνοδος του βιοτικού επιπέδου των πολιτών της Επαρχίας μας. Ο Πρόεδρος της ΤΕΒΕΑ ευχαρίστησε τους Δημάρχους και Κοινοτάρχες της Επαρχίας και τον Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου που συμμετέχει εμπράκτως στην προσπάθεια» καταλήγει η γραπτή ανακοίνωση.

Δειτε Επισης

Αλέξης Βαφεάδης: Ερευνώνται οι λόγοι για τη μεγάλη έλλειψη επαγγελματιών οδηγών
Ο Σερ Στέλιος Χατζηιωάννου βράβευσε για δεύτερη χρονιά τους Νέους Επιχειρηματίες στην Κύπρο
8ος Εθνικός Διαγωνισμός Δεξιοτήτων SkillsCyprus 2024
Οικογένεια ενωμένη, επιχείρηση πετυχημένη-Το ανανεωμένο εργαστήριο
Τιμητική εκδήλωση του Ολυμπιονίκη Παύλου Κοντίδη στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
Ο ρόλος του χρηματοπιστωτικού τομέα στην πράσινη μετάβαση
CBN Young Dragon Awards: Ανακοινώνονται τον Οκτώβριο οι τρεις φιναλίστ σε κάθε κατηγορία υποψηφιοτήτων
Μαθήματα ηγεσίας σε πολύπλοκες συνθήκες από Παπαλεξόπουλο και Ευγενίου
Στην προεδρία του Advisory Board του CIM-Cyprus Business School ο Μ. Καπιρής-Αντιπρόεδρος η Ν. Πηλείδου
Όλα έτοιμα για το άνοιγμα της PadelPro στη Λευκωσία-Open days στις 22 και 24 Σεπτεμβρίου