Powered by

Οικονομική βοήθεια σε χώρες της Αφρικής

Η Παγκόσμια Τράπεζα ανακοίνωσε τη χορήγηση έκτακτης βοήθειας ύψους 200 εκατ. δολαρίων για να συμβάλει στις προσπάθειες των κυβερνήσεων της Λιβερίας, στη Σιέρα Λεόνε και της Γουινέας να περιορίσουν την εξάπλωση της επιδημίας του θανατηφόρου ιού Έμπολα.

Η χρηματοδότηση σκοπό έχει να βοηθήσει τις τρεις χώρες να βελτιώσουν τα εθνικά συστήματα υγείας τους και να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές συνέπειες της κρίσης αυτής, όπως ανέφερε ο διεθνής χρηματοπιστωτικός οργανισμός ο οποίος εδρεύει στην Ουάσινγκτον σε μια ανακοίνωση την οποία εξέδωσε.

Το χειρότερο ξέσπασμα επιδημίας του Έμπολα έχει θέσει υπό τεράστια πίεση τους οικονομικούς πόρους και τα συστήματα υγείας των κρατών της δυτικής Αφρικής.

Με βάση την αρχική εκτίμηση της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, η οικονομική ανάπτυξη της Γουινέας ενδέχεται να μειωθεί κατά μία εκατοστιαία μονάδα, στο 3,5%, εξαιτίας της επιδημίας.

ΠΗΓΗ: in.gr

Δειτε Επισης

Γερμανία: Αύξηση 2,4% στις πτωχεύσεις επιχειρήσεων τον Ιούνιο
Νέα συρρίκνωση για τη βρετανική οικονομία τον Μάιο-Εντείνεται η επιχειρηματική αβεβαιότητα
Προειδοποίηση ΔΝΤ: Υψηλή αβεβαιότητα λόγω των δασμών Τραμπ-Καλεί σε σταθερό εμπορικό περιβάλλον
Νέο ρεκόρ για το Bitcoin-Πάνω από τα $113.000 με θετικό κλίμα και ρευστοποιήσεις short
Ο Τραμπ επιβάλλει επιπλέον δασμούς 35% στα καναδικά προϊόντα-Ετοιμάζεται η επιστολή για Ε.Ε.
Νέο μέτωπο στο παγκόσμιο εμπόριο...Ο Τραμπ επιβάλλει δασμό 50% στον εισαγόμενο χαλκό
Τουρκία: Αύξηση φόρων σε καταθέσεις και κεφάλαια για την ενίσχυση του προϋπολογισμού
Σημαντική πτώση 3,6% στις τιμές παραγωγού της Κίνας τον Ιούνιο
KPMG: Επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2009
Και επίσημα στο ευρώ από 1/1/26 η Βουλγαρία-Πού «κλείδωσε» η ισοτιμία