Powered by

Τέσσερις επιστολές και μία εκποίηση

Πολύς λόγος γίνεται τις τελευταίες μέρες για το θέμα των εκποιήσεων και το επίμαχο νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη βουλή.

Ως έχει το νομοσχέδιο, η διαδικασία θα ολοκληρώνεται μετά από τέσσερις επιστολές που θα παραλαμβάνει ο δανειζόμενος από την τράπεζά του. Η πρώτη αφορά ουσιαστικά μία ειδοποίηση-προειδοποίηση προς το δανειζόμενο ότι αν δεν διευθετήσει τις υποχρεώσεις του, η τράπεζα θα προχωρήσει με τη διαδικασία πλειστηριασμού.

Στη δεύτερη επιστολή, ο δανειζόμενος θα ενημερώνεται ότι το χρέος του έχει καταστεί πληρωτέο και θα του κοινοποιείται η μέρα και η ώρα του πλειστηριασμού. Στο ποσό θα προστίθενται τόκοι και έξοδα.

Με την τρίτη επιστολή, η τράπεζα θα ζητά από το δανειζόμενο να διορίσει εντός δέκα ημερών εκτιμητή για καθορισμό της αγοραίας αξίας του ακινήτου, αλλιώς θα διορίζει νέο εκτιμητή.

Στην τέταρτη επιστολή θα ενημερώνεται ο ιδιοκτήτης για την ημερομηνία της εκποίησης και για τον αγοραστή του ακινήτου μέσω της διαδικασίας πλειστηριασμού.

Διαβάστε επίσης: Ιδού το νομοσχέδιο για εκποιήσεις

 

Δειτε Επισης

Ανοδικά έκλεισε το ΧΑΚ την Πέμπτη
Γ. Παπαναστασίου: Δεν είναι επιτήδειος ουδέτερος και στηρίζει τη σύσταση νέου Συνεργατισμού η Κυβέρνηση
Σχεδόν μηδενικός ο πληθωρισμός στην Κύπρο τον Απρίλιο-Πού οφείλεται η μείωση
Στο σκαμνί η Κύπρος γιατί δεν έδωσε τις απαραίτητες εξουσίες στον συντονιστή για ψηφιακές υπηρεσίες
Σε μπελάδες η Κύπρος-Ένα βήμα πριν το Δικαστήριο Ε.Ε. για εμπορία εκπομπών στις αερομεταφορές και κυβερνοασφάλεια
Δεν σηκώνουν ΑΤΑξίες η οικονομία και το επιχειρείν-Μονόδρομος ο εκσυγχρονισμός του θεσμού
Με αμελητέα άνοδο έκλεισε την Τετάρτη το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου
Εκστρατεία από το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας στη μεταποίηση τον Μάιο και τον Νοέμβριο
Κρίσιμες για την οικονομία η δημοσιονομική πειθαρχία και οι επενδύσεις-Οι συστάσεις του ΣΟΑΚ
Χωρίς ουσιαστική μεταβολή έκλεισε το ΧΑΚ την Τρίτη