Powered by

ΟΟΣΑ: Η Βρετανία πρέπει να μειώσει τις στεγαστικές χορηγίες

Η Βρετανία θα πρέπει να μειώσει πέρα του μισού το ανώτατο ποσό δανείου που παραχωρείται μέσω του στεγαστικού προγράμματος βοήθειας, προτού αυτό αρχίσει να στρεβλώνει την αγορά ακινήτων, δήλωσε την Κυριακή (3/8) στο “Times” ο επικεφαλής του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Ο Υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Τζορτζ Όσμπορν θα πρέπει να μειώσει το ανώτατο όριο επιδότησης των 600.000 στερλινών (1.000.000 δολαρίων) που προσφέρεται για την αγορά κατοικίας σε αγοραστές που πληρούν τα κριτήρια βοήθειας από το πρόγραμμα αγοράς ακινήτων και να περιορίσει το καθεστώς επιδότησης στεγαστικών δανείων, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΟΣΑ Άνγκελ Γκουρία, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Την περασμένη εβδομάδα, Υπουργοί του Ηνωμένου Βασιλείου είχαν δηλώσει ότι σχεδόν 40.000 άνθρωποι έχουν επωφεληθεί από το πρόγραμμα, το οποίο έκαναν χρήση για να προβούν σε αγορά κατοικίας.

Ωστόσο, οι επικριτές του προγράμματος βοήθειας αναφέρουν εδώ και πολύ καιρό ότι αυτό σχεδιάστηκε με τέτοιο τρόπο για να ενισχύσει την υποστήριξη προς την Κυβέρνηση εν όψει των εκλογών του Μαΐου του 2015 και ότι ενισχύει τους κινδύνους για δημιουργία φούσκας στις τιμές των κατοικιών.

Τον Ιούνιο, η (Κεντρική) Τράπεζα της Αγγλίας επέβαλε τα πρώτα όρια σε σχέση με το ύψος του ποσού που οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να δανειστούν για να αγοράσουν μια οικία, σε μια προσπάθεια να περιορίσει την αύξηση των επιπέδων χρέους και να παγώσει την ραγδαία αύξηση των τιμών των κατοικιών.

Οι “Times” σημειώνουν ότι ο κ. Γκουρία ανέφερε επίσης ότι η Κυβέρνηση θα πρέπει να μειώσει το επιλέξιμο όριο των τιμών κατοικιών προς τον εθνικό μέσο όρο, των 262.000 στερλινών και παράλληλα να περιορίσει σταδιακά τη διάρκεια του προγράμματος στον ένα χρόνο.

Η Τράπεζα της Αγγλίας αναμένεται να επανεξετάσει το καθεστώς τον επόμενο μήνα, αναφέρει η εφημερίδα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Απώλειες για το bitcoin εν αναμονή της μείωσης επιτοκίων από Fed
Γερμανία: Άνοιξε έρευνα για την Commerzbank-Δυσαρέσκεια για UniCredit
Αγορές: Όλα τα βλέμματα στραμμένα στη Fed-Οι κινητήριοι μοχλοί της εβδομάδας
Πλουσιότεροι θα γίνουν οι πλούσιοι-Στα πόσα τρις δολάρια θα εκτοξευθεί η περιουσία τους
Νάγκελ: Χρειάζεται περισσότερη προσπάθεια για να βγει από το τέλμα η γερμανική οικονομία
Βρετανία: Κρατικοποιεί τον φορέα εκμετάλλευσης δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας για €746 εκ.
Οριστικοποίησαν υψηλούς δασμούς στα κινεζικά EVs και σε μπαταρίες οι ΗΠΑ-Αυξήσεις δισεκατομμυρίων
Η εκτίμηση του CEO της μεγαλύτερης ιδιωτικής τράπεζας της Τουρκίας για μείωση των επιτοκίων στην χώρα
Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας: Αύξησε το επιτόκιο αναφοράς της κατά 100 μονάδες βάσης στο 19%
Κομισιόν: «Όχι» στις συμβιβαστικές προτάσεις κινεζικών εταιρειών EV για το σχέδιο δασμών