Η μεγάλη εκστρατεία Γεωργιάδη-Χάσικου για τις εκποιήσεις

Συνεχίζουν, εντός της Δευτέρας (4/8), τις επαφές τους με τις ηγεσίες και τα οικονομικά επιτελεία των κοινοβουλευτικών κομμάτων οι Υπουργοί Οικονομικών και Εσωτερικών, Χάρης Γεωργιάδης και Σωκράτης Χάσικος, για συζήτηση του νομοσχεδίου που ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο για τις εκποιήσεις ενυπόθηκων ακινήτων.

Το μέχρι στιγμής πρόγραμμα επαφών των δύο Υπουργών, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, περιλαμβάνει συνάντηση τη Δευτέρα (4/8) στις 10:00 με το ΚΣ ΕΔΕΚ και στις 11:30 με το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών.

Την Τετάρτη (6/8), οι Υπουργοί Οικονομικών και Εσωτερικών θα συναντηθούν με το ΔΗΚΟ, ενώ την Πέμπτη θα έχουν συνάντηση με το Ευρωπαϊκό Κόμμα.

Αναμένονται να οριστικοποιηθούν οι συναντήσεις με ΑΚΕΛ και Συμμαχία Πολιτών. Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται στα γραφεία των κομμάτων.

Οι επαφές των δύο Υπουργών με τα κοινοβουλευτικά κόμματα άρχισαν την περασμένη Παρασκευή (1/8), με συνάντηση στα γραφεία του ΔΗΣΥ με την ηγεσία του κόμματος.

Όπως δήλωσε την Παρασκευή ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, "οι συναντήσεις με τα κοινοβουλευτικά κόμματα γίνονται για να γίνει ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων έτσι ώστε να καταλήξουμε σε ένα επιθυμητό για όλους αποτέλεσμα".

Η ψήφιση από τη Βουλή του νομοσχεδίου για τις εκποιήσεις αποτελεί προϋπόθεση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης. Για τον σκοπό αυτό έχει προγραμματιστεί κοινή συνεδρία των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Οικονομικών και Εσωτερικών στις 11 Αυγούστου για συζήτηση του κυβερνητικού νομοσχεδίου, στην παρουσία των Υπουργών Οικονομικών και Εσωτερικών. Στόχος είναι η έγκριση του νομοσχεδίου περί τα τέλη Αυγούστου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ιωάννα Φιάκκου: Αδιαπραγμάτευτη η ανάπτυξη της ΕΑΣ-Στόχος η εμπιστοσύνη παικτών, αγοράς και κοινωνίας
Προκαταρκτική έγκριση €152 εκατ. από τον Μηχανισμό Ανάκαμψης-Πράσινο σε 37 από τα 38 ορόσημα
Με αμελητέες απώλειες άρχισε η εβδομάδα στο ΧΑΚ
Τα καυτά ζητήματα που θα κληθεί να χειριστεί η Κυπριακή Προεδρία-Καταρτίστηκε και υλοποιείται οδικός χάρτης
Επ. Οικονομικών: Τελεσίγραφο 15 ημερών στους εμπλεκόμενους να τα βρουν για τις συλλογικές επενδύσεις
Πολλαπλές συντάξεις: Ψάχνουν την φόρμουλα με τις λιγότερες συνταγματικές τρύπες-Επιφυλάξεις από Νομική Υπηρεσία
Fitch: Αναβάθμισε την αξιολόγηση στήριξης μετόχων της Ελληνικής Τράπεζας σε «bb» λόγω Eurobank
Ετήσια αύξηση 4,8% στο ωριαίο εργατικό κόστος το δεύτερο τρίμηνο του 2024
Στελέχωση συμπλεγμάτων, αντιμισθία κοινοταρχών και κρατική χορηγία συζήτησαν Ιωάννου-Ένωση Κοινοτήτων
Στην Κύπρο Αμερικανοί ειδικοί για καταπολέμηση οικονομικού εγκλήματος-Τι θα συζητήσουν