powered by

Eurobank Kύπρου: Κέρδη 26,3 εκ. στο εξάμηνο

Κέρδη της τάξης των 26,3 εκ. ευρώ καταγράφει η Eurobank Κύπρου κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους. Παράλληλα η τράπεζα αναφερόμενη στα αποτελέσματά της τονίζει ότι το πρώτο εξάμηνο του 2014, διατήρησε:

•    Ικανοποιητική κερδοφορία, η οποία ανήλθε στα ΕΥΡ 26,3 εκατ. μετά τους φόρους.

•    Ισχυρό δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας στο 38.75% (Capital Adequacy Ratio) με βάση τα νέα κριτήρια της Βασιλείας ΙΙΙ (CRD IV/CRR).

•    Ισχυρή πλεονάζουσα ρευστότητα.

•    Χαμηλή βάση κόστους λειτουργίας.

"Η οικονομική ευρωστία  της Εurobank Κύπρου και το υψηλό επίπεδο των υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας που παρέχει, αποτελούν επιβεβαίωση για τους πελάτες που την έχουν επιλέξει για την εξυπηρέτησή τους, στους τομείς των Μεγάλων Επιχειρήσεων, της Διαχείρισης Περιουσίας Ιδιωτών, της Τραπεζικής Διεθνών Εταιρειών και των Κεφαλαιαγορών" αναφέρει η Eurobank σε ανακοίνωσή της.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Διευθύνοντος Συμβούλου της Eurobank Κύπρου, Μιχάλη Λούη: «Η Eurobank Κύπρου, πιστεύει ότι η τόνωση και εξωστρέφεια της επιχειρηματικότητας είναι ύψιστης σημασίας προκειμένου να υποστηριχθεί ένα νέο παραγωγικό μοντέλο ανάπτυξης το οποίο θα δημιουργήσει πλούτο και νέες θέσεις εργασίας στην οικονομία. Βασιζόμενη στην ισχυρή κεφαλαιακή της επάρκεια, την πλεονάζουσα ρευστότητά της και το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών, θα συνεχίσει να στηρίζει ενεργά την κυπριακή οικονομία και εκείνες τις επιχειρηματικές πρωτοβουλίες που θα βασίζονται σε γερά θεμέλια και σε μακρόπνοο σχεδιασμό».

ΒΑΣΙΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΓΕΘΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

 

 

31.12.2013

12 μήνες

€’εκ.

30.6.2014

6 μήνες

€’εκ.

Σύνολο Δανείων

1,743

1,717

Σύνολο Καταθέσεων

2,471

2,833

Κεφάλαια και Αποθεματικά

608

621

Κέρδη προ φόρων

44,7

30,0

Κέρδη μετά φόρων

35,0

26,3

Δειτε Επισης

Μειώθηκαν για καταναλωτικά, αυξήθηκαν για δάνεια αγορά κατοικίας-Πώς κινήθηκαν τα επιτόκια τον Μάιο
Η Τράπεζα Κύπρου αναθεωρεί τη «Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων» της
Πέραν των €250.000 οι ακάλυπτες επιταγές το εξάμηνο
Ευρωζώνη: Σημάδια αποκλιμάκωσης για τα επιτόκια δανεισμού τον Μάιο-Τι δείχνει η έκθεση της ΕΚΤ
Έρχονται αλλαγές στις διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών-Τι συζήτησε ο SSM με τα πιστωτικά ιδρύματα
Λαγκάρντ: Σε σωστή τροχιά τα επιτόκια της ΕΚΤ-Απόλυτη προσήλωση στον στόχο για πληθωρισμό 2%
Τίμησε τον Κωνσταντίνο Ηροδότου η ΕΤΥΚ-«Κατά τη θητεία του ως Διοικητής επιλύθηκαν σημαντικά προβλήματα»
Joey Extras: Νέο σχέδιο επιβράβευσης για παιδιά και γονείς από την Τράπεζα Κύπρου
Νέο σχέδιο για πρόωρη εξόφληση ενήμερων δανείων από ΚΕΔΙΠΕΣ-Τέλος στην επιδότηση τόκων
Η UniCredit επιμένει για εξαγορά της Commerzbank-Σταθερά αντίθετο το Βερολίνο