Powered by

Πτώση της γερμανικής καταναλωτικής εμπιστοσύνης

Πτώση της γερμανικής καταναλωτικής εμπιστοσύνης το Σεπτέμβριο καταδεικνύουν τα πρόδρομα στοιχεία της μηνιαίας έρευνας του γερμανικού ινστιτούτου Gfk (Gesellschaft für Konsumforschung) που δόθηκαν στη δημοσιότητα.
 
Σύμφωνα με το Gfk η καταναλωτική εμπιστοσύνη στη Γερμανία υποχώρησε στις 8,6 μονάδες το Σεπτέμβριο από τις 8,9 μονάδες τον Αύγουστο, σημειώνοντας κάμψη για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο του 2013.

Το Ινστιτούτο αποδίδει την πτώση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στη κλιμάκωση της κατάστασης στο Ιράκ, το Ισραήλ και την ανατολική Ουκρανία, καθώς και στη σταδιακή επιτάχυνση του «σπιράλ» των κυρώσεων στη Ρωσία, υπογραμμίζοντας πως η αβεβαιότητα σε σχέση με τις οικονομικές εξελίξεις στη Γερμανία έχει αυξηθεί σημαντικά.

Το Gfk σημειώνει πως οι καταναλωτές αρχίζουν να λαμβάνουν υπόψη την εντεινόμενη γεωπολιτική κατάσταση στην αξιολόγησή τους για το πώς η γερμανική οικονομία θα αναπτυχθεί τους επόμενους μήνες και ως εκ τούτου, αναμένουν ότι η οικονομία θα επιβραδυνθεί.

Δειτε Επισης

Τραμπ: Θετική η ανταπόκριση της Ε.Ε.-Ώρα να ανοίξουν τις αγορές τους στο αμερικανικό εμπόριο
Λαγκάρντ: «Φρικτές» οι δηλώσεις Τραμπ για την Ε.Ε.
Επίσπευση εμπορικών διαπραγματεύσεων Ε.Ε. και ΗΠΑ αποφάσισαν Φον ντερ Λάιεν και Τραμπ
Χρυσός: Πτώση στις τιμές μετά τη στάση Τραμπ απέναντι στην Ε.Ε.
Δολάριο: Διευρύνει τις απώλειες σε χαμηλό 2 ετών μετά την παράταση της αναστολής των δασμών στην Ε.Ε.
Στάση αναμονής από Fed-Ήπιος πληθωρισμός, αβέβαιη η επίδραση των δασμών Τραμπ
Τραμπ: Αναστέλλει έως τις 9 Ιουλίου τους «ανταποδοτικούς» δασμούς για την Ε.Ε.
Ο Moody's διατήρησε στην Baa3 την Ιταλία-Αναβάθμισε σε θετική την προοπτική
ΕΚΤ: Η ξηρασία απειλεί έως το 15% της παραγωγής στην ευρωζώνη
Κοντά στο να ξεπεράσει ένα σημαντικό εμπόδιο και σε τροχιά ένταξης στη ζώνη του ευρώ η Βουλγαρία