Powered by

Αρχίζει η αυτονόμηση των δημόσιων νοσηλευτηρίων

Εντός των επόμενων 1-2 εβδομάδων αρχίζει ο δημόσιος διάλογος για την αυτονόμηση των δημόσιων νοσηλευτηρίων και ιατρικών κέντρων, ανέφερε ο Υπουργός Υγείας Φίλιππος Πατσαλής.

Σε δηλώσεις του στη Λεμεσό, ο κ. Πατσαλής είπε πως "ο νόμος της αυτονόμησης των δημοσίων νοσηλευτηρίων θα μπει σε δημόσιο διάλογο σε μια με δυο εβδομάδες και αναμένεται να περάσει από τη Βουλή των Αντιπροσώπων περί το τέλος Νοεμβρίου, ενώ η υλοποίηση του θα ολοκληρωθεί στα μέσα του 2015".

"Η αυτονόμηση θα προχωρήσει γιατί πρέπει να προχωρήσει, με τα υφιστάμενα κονδύλια που έχουμε στο Υπουργείο", είπε και υπέδειξε πως, παρά την οικονομική στενότητα, "θα βρούμε τους απαιτούμενους πόρους και τρόπους, ώστε να προχωρήσει η αυτονόμηση χωρίς καθυστέρηση".

Αναφερόμενος εξάλλου σε πρωινή επίσκεψη του στο νοσοκομείο Κυπερούντας, ο Υπουργός Υγείας εξέφρασε την πρόθεση της Κυβέρνησης να προχωρήσει σε αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του εντός έξι μηνών, σημειώνοντας ότι στο πλαίσιο της αυτονόμησης των δημόσιων νοσηλευτηρίων, "θα αυτονομηθεί και θα ενταχθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού".

Είναι ένα σημαντικό νοσοκομείο το οποίο εξυπηρετεί τις κοινότητες του Τροόδους, ανέφερε και τόνισε πως στα σχέδια της Κυβέρνησης είναι όχι μόνο η διατήρηση του αλλά και η αναβάθμιση του, τόσο σε ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό, όσο και σε εξοπλισμό.

"Θα αναβαθμίσουμε αυτό το νοσοκομείο με υπηρεσίες και γιατρούς, όπως καρδιολόγο, παθολόγο και με μονοήμερες επισκέψεις άλλων ειδικοτήτων γιατρών", είπε ο Φίλιππος Πατσαλής και πρόσθεσε πως "υπάρχουν υπηρεσίες που αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα, είτε από ελλείψεις προσωπικού είτε εξοπλισμού, αλλά αυτά θα προσπαθήσουμε μέσα στο επόμενο εξάμηνο να τα καλύψουμε, ούτως ώστε να μην ταλαιπωρείται όλος αυτός ο κόσμος, ο οποίος έχει ένα νοσοκομείο με ιστορία και παράδοση".

Δήλωσε ακόμη πως άκουσε με προσοχή τις απόψεις και τις θέσεις των κοινοταρχών της περιοχής και τόνισε  πως "πολλά πράγματα δεν μπορούν να γίνουν αμέσως, αλλά κάποια πράγματα θα πρέπει να γίνουν και πολύ συγκεκριμένα έχουμε τοποθετηθεί".

Διαβεβαίωσε τέλος τους κατοίκους της περιοχής Τροόδους πως "το νοσοκομείο Κυπερούντας είναι ένα πολύ σημαντικό νοσηλευτήριο, που όχι μόνο δεν θα κλείσει αλλά θα αναβαθμιστεί και οι ανάγκες των κατοίκων της περιοχής θα εξυπηρετούνται μέσω του νοσοκομείου αυτού αλλά και των αγροτικών ιατρικών κέντρων, σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Λεμεσού".

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Πήραν αναβολή οι πολλαπλές συντάξεις... Στην τελευταία συνέδρια της Ολομέλειας πριν τις διακοπές το θέμα
Με μικρή άνοδο έκλεισε την Πέμπτη το ΧΑΚ
Παράταση αδειοδότησης βιομηχανικών εκπομπών χωρίς πολεοδομικές άδειες έως το τέλος του 2029
Ετήσια υποχώρηση 9,5% στους εγγεγραμμένους ανέργους τον Ιούνιο
Αρνητικός ο πληθωρισμός για δεύτερο συνεχόμενο μήνα-Πού καταγράφηκαν οι μεγαλύτερες αυξήσεις
Επενδύει €2,8 δισ. σε 94 έργα η Κομισιόν, χρηματοδότηση και στην Κύπρο
ΚΕΒΕ και Επιχειρηματικός Σύνδεσμος Κύπρου-Ελλάδας αποχαιρέτησαν τον Έλληνα Πρέσβη
Στο Εθνικό Συμβούλιο ο Μάκης Κεραυνός…Ενημέρωσε την πολιτική ηγεσία για την φορολογική μεταρρύθμιση
Μνημόνιο συνεργασίας για μακροπρόθεσμο σχεδιασμό υπέγραψαν Κύπρος και Ελλάδα-Πού αποσκοπεί
Απογοήτευση ΕΟΑΛ για ίδρυση Πράσινης Τεχνικής Σχολής εκτός επαρχίας Λάρνακας-«Να αναθεωρήσει η κυβέρνηση»