Powered by

Εύθραυστη η λιανική αγορά στη Βρετανία

Χαμηλότερες των εκτιμήσεων πωλήσεις εμφάνισαν τον Ιούλιο οι Βρετανοί πωλητές λιανικής, με την ετήσια ανάπτυξη του όγκου πωλήσεων να επιβραδύνεται στο μικρότερο ποσοστό από τον περυσινό Νοέμβριο σε μια ένδειξη ότι η καταναλωτική ζήτηση συρρικνώθηκε στο ξεκίνημα του τρίτου τριμήνου.

Ειδικότερα, οι λιανικές πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 0,1% σε μηνιαία βάση και κατά 2,6% σε ετήσια, από αυξήσεις 0,2% και 3,4% αντίστοιχα που είχαν καταγραφεί τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία (Office for National Statistics). Οικονομολόγοι, σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal, είχαν διαμορφώσει εκτιμήσεις για αύξηση των πωλήσεων κατά 0,5% και 3,1% σε μηνιαία και ετήσια βάση αντίστοιχα.

Τα στοιχεία ενδέχεται να χαλαρώσουν περισσότερο τις εκτιμήσεις ότι η Τράπεζα της Αγγλίας θα βιαστεί να προχωρήσει σε αύξηση επιτοκίων, έπειτα και από τα μεγέθη του πληθωρισμού που ανακοινώθηκαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα και έδειξαν ότι οι πληθωριστικές πιέσεις στην οικονομία είναι υποτονικές. Παράλληλα, τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της BoE έδειξαν ότι δύο από τα εννέα μέλη της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής ψήφισαν υπέρ της αύξησης των επιτοκίων.

Τέλος, ξεχωριστά στοιχεία της ONS που ανακοινώθηκαν σήμερα  Πέμπτη έδειξαν μια ισχυρότερη των προσδοκιών βελτίωση των δημόσιων οικονομικών. Ο καθαρός δανεισμός του δημόσιου τομέα υποχώρησε στις 0,2 δισ. λίρες (0,3 δισ. δολάρια) από τις 1 δισ. λίρες τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν ο καθαρός δανεισμός να διαμορφωθεί στις 2,8 δισ. λίρες τον Ιούλιο.

ΠΗΓΗ: capital.gr

 

Δειτε Επισης

Η Tupperware ξεκίνησε διαδικασία πτώχευσης-Εδώ και χρόνια η οικονομική κατάσταση της επιχείρησης είχε επηρεαστεί
Σταθερός ο πληθωρισμός στη Βρετανία-Στο 2,2% τον Αύγουστο
Γιατί οι δυτικές εταιρείες εγκαταλείπουν την Κίνα
H Fed ανοίγει τα χαρτιά της για τα επιτόκια-Ποιο είναι το μεγάλο δίλημμα
Οι πέντε προτάσεις των Ευρωπαίων εφοπλιστών για την ανταγωνιστικότητα της ναυτιλίας
Η Boeing παγώνει τις προσλήψεις-Ενδέχεται να θέσει σε διαθεσιμότητα εργαζομένους
Απώλειες για το bitcoin εν αναμονή της μείωσης επιτοκίων από Fed
Γερμανία: Άνοιξε έρευνα για την Commerzbank-Δυσαρέσκεια για UniCredit
Αγορές: Όλα τα βλέμματα στραμμένα στη Fed-Οι κινητήριοι μοχλοί της εβδομάδας
Πλουσιότεροι θα γίνουν οι πλούσιοι-Στα πόσα τρις δολάρια θα εκτοξευθεί η περιουσία τους