powered by

MeritKapital: Διεθνές ενδιαφέρον για μετοχή BOCY

Η MeritKapital (ΜΚ) ανακοίνωσε ότι έχει αποκτήσει την ιδιότητα του Μέλους και του Άμεσου Εκκαθαριστικού Μέλους στο ΧΑΚ.  Η MK προσβλέπει να προσελκύσει σημαντικό ενδιαφέρον στη διαπραγμάτευση της νέας μετοχής της Τράπεζας Κύπρου η οποία θα  επανενταχθεί στο χρηματιστήριο, γύρω στο τέλος του χρόνου.

Η MK, αναφέρει ανακοίνωση,  έχει απoκτήσει σημαντική τοπική αναγνώριση, αφ’ ότου μεσολάβησε στην πρώτη πώληση δεσμευμένης κατάθεσης της Τράπεζας Κύπρου και ακολούθησε με διάφορες άλλες τέτοιες πράξεις αξίας δεκάδων εκατομμυρίων. Μετά τη διάσωση του τραπεζικού τομέα της Κύπρου τον Μάρτιο του 2013, οι νέες μετοχές της Τράπεζας διαπραγματεύονταν σε αγορά «OTC». «Η πρόσφατη προτεινόμενη αύξηση κεφαλαίου του €1 δις στην Τράπεζα Κύπρου από διεθνείς επενδυτές, η οποία έχει συμφωνηθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας, αλλά περιμένει την έγκριση των μετόχων της, τιμολόγησε τη μετοχή στα 24 σεντς . Η τιμή αυτή είναι λιγότερο από το ήμισυ της λογιστικής της αξίας. Μετά απ’ αυτήν την εξέλιξη, εξακολούθησε το ενδιαφέρον από διεθνείς παίκτες στη διαπραγμάτευση της μετοχής. Ετσι, κατά την εισαγωγή στο ΧΑΚ και με βάση τη συνεχιζόμενη θετική εξέλιξη της Τράπεζας, το ενδιαφέρον στη διαπραγμάτευση των νέων μετοχών αναμένεται να συνεχιστεί».

Η ΜΚ, με άδεια ΕΠΕΥ, ασχολείται κυρίως με ξένους πελάτες και είναι, όπως αναφέρει, ιδιαίτερα ενεργή στη διαπραγμάτευση Ομολόγων και Μετοχών, καθώς και σε υπηρεσίες θεματοφυλακής. «Έχει δημιουργήσει  συνεργασίες για διαπραγματεύσεις οικονομικών μέσων  με κύριους διεθνείς οίκους καθώς και με μεγάλες ρωσικές τράπεζες όπου πιστεύει πως έχει ανταγωνιστική θέση».  

 

Δειτε Επισης

Οι επιπτώσεις από ενδεχόμενο κλείσιμο των στενών του Ορμούζ
Στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών η αποκρατικοποίηση του ΧΑΚ-«Ειλημμένη πολιτική απόφαση»
Τα 37 πεντάστερα ξενοδοχεία της Κύπρου-Τα δωμάτια, οι κλίνες και πώς κατανέμονται ανά επαρχία(pics)
Έκλεισε και ανακοινώθηκε το deal…Στον Κώστα Κλεάνθους «Ο Φιλελεύθερος»
Papouis Dairies: Αποκτά εργοστάσιο παραγωγής χαλλουμιού και αναρής στα Λύμπια-Σε διαβούλευση η μονάδα
Εγκαταστάσεις και υποδομές μιας επένδυσης μεγατόνων στην καρδιά της καινοτομίας-Τι θα έχει το Τεχνολογικό Πάρκο στο Πεντάκωμο
Γιώργος Τοφινής: Το όραμα της ΕΤΑΠ για την επαρχία Αμμοχώστου-Ανέκαθεν πρωτοπόρα στον τομέα του τουρισμού
Bcentriqe.ai: Στρατηγική επέκταση στην Κύπρο για την εταιρεία με έδρα τη Silicon Valley-Φέρνει πρωτοποριακές λύσεις τεχνητής νοημοσύνης
F.O.C. Family Office Connect Cyprus: Το νέο δικτύο που αναδεικνύει την Κύπρο ως διεθνές κέντρο για family offices(pics)
Δημοτικό Κολυμβητήριο Λευκωσίας: Επαναλειτουργεί μετά από ανακαίνιση και πλήρη αναβάθμιση