Powered by

Τα δόντια της στην Ευρωζώνη δείχνει η ύφεση

Η «ατμομηχανή» της Ευρωζώνης «έμεινε» από καύσιμα, το δεύτερο τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Eurostat.

Η οικονομία της Γερμανίας συρρικνώθηκε κατά 0,2%, σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο, γεγονός που αιφνιδίασε όλους τους αναλυτές και αποτυπώνει τις συνέπειες της ουκρανικής κρίσης στις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις.

Πάντως, οι επενδυτές παραμένουν αισιόδοξοι, προσδοκώντας ύφεση της σύγκρουσης με τη Ρωσία:

«Ευτυχώς, είχαμε θαυμάσια οικονομικά αποτελέσματα τους τελευταίους λίγους μήνες και χρόνια. Είναι, όμως, προφανές ότι η παρούσα κατάσταση θα δυσκολέψει τα πράγματα» εκτιμά, από τη Φρανκφούρτη, ο Φιντέλ Χέλμερ.

Με τη Γερμανία να συρρικνώνεται και τη Γαλλία να παραμένει στάσιμη (0% το β τρίμηνο), το ΑΕΠ της Ευρωζώνης δε σημείωσε μεταβολή, το δεύτερο τρίμηνο.

Στην Ελλάδα, η οικονομία σημείωσε ύφεση 0,2% σε σχέση με πέρυσι. Το πρώτο τρίμηνο η ύφεση ανήλθε σε 1,1%.

Σε ύφεση (-0,2%) επέστρεψε και η Ιταλία, αυξάνοντας τις ανησυχίες ότι η Ευρωζώνη δεν έχει τα μέσα για να επιστρέψει σε βιώσιμη ανάπτυξη.

ΠΗΓΗ: euronews.com

Δειτε Επισης

Ο Moody's διατήρησε στην Baa3 την Ιταλία-Αναβάθμισε σε θετική την προοπτική
ΕΚΤ: Η ξηρασία απειλεί έως το 15% της παραγωγής στην ευρωζώνη
Κοντά στο να ξεπεράσει ένα σημαντικό εμπόδιο και σε τροχιά ένταξης στη ζώνη του ευρώ η Βουλγαρία
Το στοίχημα των $10 δισ. στο deal Chevron–Hess και η «τρικλοποδιά» της Exxon
Προσφεύγει στη Δικαιοσύνη κατά της κυβέρνησης Τραμπ για την απαγόρευση εγγραφής ξένων φοιτητών το Χάρβαρντ
Τραμπ: Αδιέξοδες οι συζητήσεις με Ε.Ε.-Άμεσοι δασμοί 50%, σε ισχύ από 1η Ιουνίου
ΕΚΤ: Η επιβράδυνση στους μισθούς στηρίζει τις προβλέψεις για νέα μείωση στα επιτόκια
Σε νέο ιστορικό υψηλό το bitcoin-Άγγιξε τα 112.000 δολάρια
Έκθεση HSBC: Οι αμερικανικές εταιρείες πλήττονται περισσότερο από τους δασμούς Τραμπ
Ιαπωνία: Σε υψηλό 28 μηνών ο δομικός πληθωρισμός