Powered by

Εντυπωσιακή άνοδος κερδών για τη Lenovo

Η Lenovo Group Ltd. ανακοίνωσε πως τα καθαρά της κέρδη για τους τρεις μήνες έως τον Ιούνιο ενισχύθηκαν κατά 23% σε σχέση με πέρυσι, λόγω των ενισχυμένων πωλήσεων προσωπικών υπολογιστών και smartphones.

Η μεγαλύτερη κατασκευάστρια προσωπικών υπολογιστών στον κόσμο, που πουλά επίσης και κινητά τηλέφωνα, ανακοίνωσε πως τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 214 εκατ. δολάρια από τα 174 εκατ. δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι σύμφωνα με δημοσκόπηση της Thomson Reuters, ανέμεναν κέρδη ύψους 198 εκατ. δολάρια.

Παράλληλα, τα έσοδα για το τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 18% στα 10,4 δισ. δολάρια από τα 8,79 δισ. δολάρια. Ενώ οι παραγγελίες PC συνέχισαν να υπεραποδίσουν της συνολικής αγοράς, οι παραγγελίες smartphone σημείωσαν άνοδο 39%.

Καθώς η Lenovo διαφοροποιεί τις δραστηριότητές της, επιδιώκει να ενισχύσει την παγκόσμια παρουσία της στους servers και τα smartphones, μέσω δύο εξαγορών πολλών δισεκατομμυρίων: Η ύψους 2,3 δισ. δολαρίων εξαγορά του τμήματος των servers της International Business Machines Corp. καθώς και η εξαγορά της Motorola Mobility από τη Google έναντι 2,91 δισ. δολάρια.

Και οι δύο εξαγορές αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους. Στη σημερινή της ανακοίνωση προς το χρηματιστήριο του Χόνγκ Κόνγκ σημειώνει πως εργάζεται με τις αρμόδιες αρχές για την ολοκλήρωση των συμφωνιών και πως «είναι πολύ καλά προετοιμασμένη για την επερχόμενη ενοποίηση».

Στο δεύτερο τρίμηνο, η Lenovo ήταν η τέταρτη μεγαλύτερη εταιρεία smartphone στον κόσμο, με 5,4% μερίδιο αγοράς, πίσω από τη Samsung Electronics Co., την Apple Inc. και την κινεζική Huawei Technologies Co., σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών IDC.

ΠΗΓΗ: capital.gr

 

Δειτε Επισης

Στο 100% του ΑΕΠ το βρετανικό δημόσιο χρέος-Για πρώτη φορά από τη δεκαετία ‘60
Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο
Brexit: Ο «έντονος και συνεχιζόμενος αποπνικτικός αντίκτυπος» στη βρετανική οικονομία
Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός
Πτώση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία-Σκιά στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου
Πάουελ: Αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα μετά τη μεγάλη περικοπή επιτοκίων
Απειλή για shutdown στις ΗΠΑ-Η Βουλή δεν παρατείνει τον προϋπολογισμό για έξι μήνες
Fed: Μείωσε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης μετά από τέσσερα χρόνια
Η Tupperware ξεκίνησε διαδικασία πτώχευσης-Εδώ και χρόνια η οικονομική κατάσταση της επιχείρησης είχε επηρεαστεί