Powered by

Ετοιμάζονται να πάρουν μέτρα για τη γρίβνα

Η Κεντρική Τράπεζα της Ουκρανίας απείλησε τη Δευτέρα να λάβει ρυθμιστικά μέτρα για να αντιμετωπίσει την πλεονάζουσα ρευστότητα στην αγορά συναλλάγματος καθώς παρενέβη για τρίτη φορά σε διάστημα πέντε ημερών συναλλαγών με στόχο να δώσει ώθηση στην εξασθενημένη γρίβνα.

Το ουκρανικό νόμισμα βρέθηκε να υποχωρεί 3,8% έναντι του αμερικανικού δολαρίου τη Δευτέρα, καθώς συνεχίστηκαν οι συγκρούσεις μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και των φιλορώσων αυτονομιστών στις ανατολικές περιοχές, ενώ το Κίεβο αναφέρθηκε σε πιθανή επιβολή κυρώσεων εις βάρος ρωσικών επιχειρήσεων.

Σε ανακοίνωσή της η Κεντρική Τράπεζα ανέφερε πως παρενέβη στις συναλλαγές τη Δευτέρα για να αμβλύνει τη μεταβλητότητα, όπως ακριβώς έκανε την περασμένη Τρίτη και Παρασκευή.

Η Κεντρική Τράπεζα ανέφερε πως "δεν σχεδιάζει να αποκλίνει από τη στρατηγική της κυμαινόμενης ισοτιμίας" αλλά θα αναγκαστεί να λάβει ρυθμιστικά μέτρα έαν διαπιστώσει ανισορροπία στην αγορά forex. Δεν διευκρίνισε ωστόσο τι μέτρα θα εφαρμόσει ή σε τι βαθμό παρενέβη στην αγορά.

Πηγή:www.capital.gr

Δειτε Επισης

Νέες κυρώσεις στον σκιώδη στόλο της Ρωσίας από το Ηνωμένο Βασίλειο...Aπαγορεύσεις σε ακόμη 20 πλοία
Επενδύσεις €76 δις από χώρες Ε.Ε. για υποδομές περιβαλλοντικής προστασίας το 2024-Τι αφορούσαν
Handelsblatt: Η Ε.Ε. είναι διατεθειμένη να δεχτεί ενιαίο δασμό 10% από τις ΗΠΑ υπό όρους
Γερμανία: Επιστροφή στην ανάπτυξη το 2025-Τι προβλέπουν οι οικονομολόγοι
Ντε Γκίντος (ΕΚΤ): Περιορισμένος ο κίνδυνος απόκλισης από τον στόχο για τον πληθωρισμό
Oxford Economics: Οι δασμοί δεν θα περιορίσουν τις καταναλωτικές δαπάνες στην Ευρώπη
Ποιες χώρες διαθέτουν τα περισσότερα αποθέματα χρυσού-Οι μεγαλύτερες αγορές και οι μεγαλύτεροι πωλητές
Υιοθετεί το ευρώ τον Ιανουάριο η Βουλγαρία-Γιατί ανησυχούν οι πολίτες
Αφήνει αμετέβλητα τα επιτόκια παρά τις πιέσεις Τραμπ για μειώσεις η Fed
Από τα McDonald’s στην Amazon: Τα μαθήματα που πήρε ο Τζεφ Μπέζος στην πρώτη του δουλειά