Powered by

Συνεχίζει ακάθεκτος ο Ερντογάν

“Θα είμαι πρόεδρος των 77 εκατομμυρίων, θα τους αγκαλιάσω όλους", δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν κατά την ομιλία του στην Άγκυρα έπειτα από την εκλογή του στην προεδρία της χώρας.

Ο Ταγίπ Ερντογάν χαρακτήρισε τη σημερινή μέρα ιστορική, προσθέτοντας ότι δεν κέρδισε μόνο ο Ερντογάν αλλά και η δημοκρατία. "Κέρδισε η νέα Τουρκία, η πρωτοπόρα Τουρκία", είπε ο κ. Ερντογάν και πρόσθεσε: `Όσο και να σας ευχαριστήσω είναι λίγο".

Όπως είπε `σήμερα κλείνει μια εποχή και γίνεται το βήμα για τη νέα εποχή". Τώρα, σημείωσε, ο λαός και η προεδρία της χώρας έχουν ενωθεί και πλέον όπως είχε πει κάποτε και ο Αντνάν Μεντερές το λόγο έχει ο λαός. "Εμείς τώρα λέμε ότι ο λόγος είναι στο λαό αλλά και η απόφαση είναι στο λαό", είπε ο Ταγίπ Ερντογάν, επισημαίνοντας ότι η Τουρκία πλέον είναι πιο κοντά στους στόχους που έθεσε για το 2023.

Στην ομιλία του, είπε ακόμα ότι στις σημερινές εκλογές δεν υπάρχει ηττημένος και πως αυτό που έχασε είναι μόνο το κατεστημένο. Κάλεσε την αντιπολίτευση να επανεξετάσει την πολιτική της και να πορευθεί για τη νέα Τουρκία. "Ας ξεκινήσουμε όλοι μαζί τη νέα Τουρκία, ας αφήσουμε την ενταση και τις διαφωνίες στην παλιά Τουρκία", είπε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Απέρριψε ότι η κυβέρνησή του είχε παρέμβει στον τρόπο ζωής των Τούρκων πολιτών, λέγοντας ότι αυτό το απέδειξαν με πράξεις και όχι μόνο με λόγια. "Αυτοί που μας είπαν δικτάτορες και αυταρχικούς, ας κάνουν τους δικούς τους λογαριασμούς", είπε , καλώντας τους να βάλουν το χέρι στην καρδιά και να λάβουν τις αποφάσεις τους.

"Είμαστε όλοι κάτω από την ίδια σημαία, πατρίδα μας είναι μία και περπατάμε όλοι μαζί στο μέλλον", είπε ο Ταγίπ Ερντογάν, σημειώνοντας ότι μπορεί να υπάρχουν πολιτικές διαφωνίες, μπορεί να έχουν διαφορετικές εθνικότητες και θρησκείες αλλά είναι όλοι ιδιοκτήτες του ιδίου κράτους, είτε είναι μουσουλμάνοι είτε χριστιανοί, είτε αλεβίτες, είτε Ρωμιοί είτε Αρμένιοι. "Ας ανοίξουμε τις ψυχές μας ο ένας στον άλλο και ας ιδρύσουμε όλοι μαζί τη νέα Τουρκία", πρόσθεσε και ζήτησε να εργαστούν όλοι για να υπάρξει συμβιβασμός. "Ο συμβιβασμός υπάρχει στη βάση, όχι στην κορυφή", παρατήρησε.

Απευθυνόμενος και στους `καθαρούς` υποστηρικτές της παράλληλλης δομής, όπως χαρακτηρίζει τον Φετουλάχ Γκιουλέν, είπε ότι γνωρίζει πως και αυτοί κοιτάζουν προς την ίδια κατεύθυνση. "Είναι μια νέα μέρα σήμερα, είναι η αρχή ενός νέου κόσμου σήμερα", είπε ο Ταγίπ Ερντογάν και ολοκλήρωσε την ομιλία του καλώντας τους χιλιάδες οπαδούς του που παρακολουθούσαν την ομιλία του να επαναλάβουν μαζί του "ένα έθνος, μια σημαία, μια πατρίδα, ένα κράτος". Τους κάλεσε επίσης να επαναλάβουν το γνωστό τραγούδι του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ "Μαζί περπατήσαμε αυτά τα χώματα, μαζί βραχήκαμε στην βροχή...".

Δειτε Επισης

Στο 100% του ΑΕΠ το βρετανικό δημόσιο χρέος-Για πρώτη φορά από τη δεκαετία ‘60
Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο
Brexit: Ο «έντονος και συνεχιζόμενος αποπνικτικός αντίκτυπος» στη βρετανική οικονομία
Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός
Πτώση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία-Σκιά στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου
Πάουελ: Αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα μετά τη μεγάλη περικοπή επιτοκίων
Απειλή για shutdown στις ΗΠΑ-Η Βουλή δεν παρατείνει τον προϋπολογισμό για έξι μήνες
Fed: Μείωσε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης μετά από τέσσερα χρόνια
Η Tupperware ξεκίνησε διαδικασία πτώχευσης-Εδώ και χρόνια η οικονομική κατάσταση της επιχείρησης είχε επηρεαστεί