Powered by

Κυπριακό πρόγευμα στα ξενοδοχεία

Ο ΚΟΤ ανακοινώνει ότι μέσα στα πλαίσια της αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος με επίκεντρο την κυπριακή γαστρονομία, έχει ξεκινήσει μια σημαντική προσπάθεια για υιοθέτηση του θεσμού  του ‘Κυπριακού Προγεύματος’. Η όλη προσπάθεια, αναφέρει ανακοίνωση του ΚΟΤ, αποτελεί πρωτοβουλία της συνεργασίας με την ονομασία Cyprus Destination Partnership στην οποία συμμετέχουν από κοινού, ο ΚΟΤ, ο  Κυπριακός Σύνδεσμος Αειφόρου Τουρισμού (CSTI) και ο Οργανισμός Travel Foundation του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το όλο εγχείρημα βασίζεται σε μελέτη η οποία ολοκληρώθηκε τον περασμένο Ιανουάριο και η οποία κατέδειξε ότι οι τουρίστες αναζητούν τις αυθεντικές γεύσεις που προσφέρει η τοπική γαστρονομία. Η διαπίστωση αυτή ταυτίζεται πλήρως και με την τάση που παρατηρείται στις διεθνείς αγορές, όπου οι καταναλωτικές προτιμήσεις επιζητούν αυθεντικές πλέον εμπειρίες αντί παγκοσμιοποιημένων και τυποποιημένων τουριστικών προορισμών. 
Ανάμεσα στα κριτήρια συμμετοχής των ξενοδοχείων στο πρόγραμμα, έχει περιληφθεί και η υποχρέωση για εκπαίδευση μαγείρων στη χρήση των κυπριακών προϊόντων στην κουζίνα του προγεύματος. Αναφέρεται ότι υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτών και γνωστών Σέφ Γιώργου Κυπριανού και Γιαννάκη Αγαπίου πραγματοποιήθηκαν στην Πάφο, τρία εκπαιδευτικά σεμινάρια μαγείρων από διάφορες ξενοδοχειακές μονάδες.

"Με μεγάλο ζήλο και ενθουσιασμό οι επαγγελματίες παρακολούθησαν και συμμετείχαν στο σεμινάριο προώθησης του Κυπριακού Προγεύματος, χρησιμοποιώντας παραδοσιακά προϊόντα για τις δημιουργίες καινούργιων και υφιστάμενων συνταγών. Ως πρώτες ύλες χρησιμοποιήθηκαν προϊόντα  όπως το χαρουπόμελο, το έψημα, το φρέσκο αιγοπρόβειο γάλα και τα τυροκομικά που παρασκευάζουμε από αυτό, τα φρέσκα αρωματικά και τα καπνιστά αλλαντικά της Κύπρου", αναφέρει ο ΚΟΤ.

Το Κυπριακό Πρόγευμα έχει ήδη εισέλθει σε δοκιμαστική εφαρμογή στην Επαρχία Πάφου επιδιώκοντας να δοκιμάσει τα κριτήρια συμμετοχής και να αξιολογήσει τον τρόπο υιοθέτησης τους από τα ξενοδοχεία με στόχο την επέκταση της εφαρμογής του σε παγκύπρια κλίμακα μέσα στο 2015. Σημειώνεται πως η προσπάθεια για δημιουργία του θεσμού του Κυπριακού Προγεύματος αποτελεί το πρώτο βήμα ενός ευρύτερου στρατηγικού σχεδιασμού μέσα από τον οποίο ο ΚΟΤ επιδιώκει να αναπτύξει τον γαστρονομικό τουρισμό στην Κύπρο.

Δειτε Επισης

Philippe Bone: Μεγαλόπνοα σχέδια για την Accor στην Κύπρο-Σχεδιάζει τουλάχιστον 40 ξενοδοχεία με δέκα έργα ήδη σε εξέλιξη
«Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να εφαρμόζει πειθαρχημένη οικονομική πολιτική-Στόχος η συνέχιση των αναβαθμίσεων»
Ικανοποίηση Μάκη Κεραυνού για την διπλή αναβάθμιση από Moody’s-«Αποτέλεσμα συνετούς πολιτικής»
Ν. Χριστοδουλίδης: Ανοίγει τον δρόμο για σημαντικές προοπτικές και πιο δυναμική ανάπτυξη η νέα αναβάθμιση(vid)
Διπλή αναβάθμιση και σε επενδυτική βαθμίδα Α από Moody's μετά από 13 χρόνια η Κύπρος-Τι αντανακλά η αξιολόγηση
Προβληματική η εναλλαξιμότητα του διοικητικού και γραμματειακού προσωπικού στο δημόσιο-Αναζητούνται λύσεις
Ετοιμάζει νέο εργοστάσιο στο Τσέρι η Green Dot-Οι κύριες δραστηριότητες κατά την λειτουργία του
Ολοταχώς για μεγάλο ρεκόρ ο τουρισμός... Πάνε για να σπάσουν το φράγμα των τεσσάρων εκατομμυρίων οι αφίξεις
Πρόταση δύο σημείων από τους εργοδότες για άρση του αδιεξόδου στο έτοιμο σκυρόδεμα-Το γάντι στις συντεχνίες
Δείχνει τα δόντια της στις εταιρείες έτοιμου σκυροδέματος η απεργία-Επηρεάζει δραστηριότητες και κερδοφορία