Μπαίνει το νερό στο αυλάκι και για Ελληνική

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Τράπεζας θα καταρτιστεί σε σώμα την Τρίτη με όλες τις ενδείξεις να καταδεικνύουν πως η Ειρένα Γεωργιάδου θα αναλάβει την προεδρία και David Bonanno της Third Point τη θέση του αντιπροέδρου.

Μόλις το Συμβούλιο καταρτιστεί σε σώμα αναμένεται να τρέξει η διαδικασία αύξησης κεφαλαίου στην τράπεζα. Το θέμα συζητήθηκε ήδη αρκετές φορές από το προηγούμενο Συμβούλιο αλλά αποφασίστηκε όπως την τελική απόφαση λάβει το νέο ΔΣ.

Το Συγκρότημα είχε στο πρώτο τρίμηνο του 2014 βασικά ιδία κεφάλαια 8.9% ενώ διέθετε και δύο ειδών μετατρέψιμα αξιόγραφα κεφαλαίου συνολικού ύψους 168εκ. ευρώ. Συγκεκριμένα, ΜΑΚ1 40εκ. ευρώ και ΜΑΚ2 128εκ. ευρώ τα οποία μπορούν να μετατραπούν σε μετοχές αν τα πρωτοβάθμια κεφάλαια της τράπεζας πέσουν κάτω από το νέο όριο του 8%.  

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι νέοι μεγαλομέτοχοι της τράπεζας και κυρίως η Third Point εμφανίζονται διατεθειμένοι να συμμετάσχουν σε μίνα νέα αύξηση κεφαλαίου μετά από αυτήν του 2013 αν και δεν είναι κάτι που τους ενθουσιάζει.

 

Δειτε Επισης

Πώς διαμορφώθηκαν τα καταθετικά και τα δανειστικά επιτόκια τον Δεκέμβριο
Eurobank: Εγκρίθηκε η εκταμίευση για την 8η δόση του Ταμείου Ανάκαμψης
Θέλει Κωνσταντίνο Ηροδότου για πρόεδρο της Attica Bank ο κύριος μέτοχος της τράπεζας-Πρόταση στο Δ.Σ.
Ελληνική Τράπεζα: Νέα μείωση του επιτοκίου αναφοράς για δάνεια που συνδέονται με το βασικό επιτόκιο της ΕΚΤ
Το πιο δημοφιλές μέσο πληρωμής οι κάρτες-Τα ευρήματα έκθεσης της ΚΤΚ
Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (Κύπρου): Αναδιοργάνωση και νέο επιχειρηματικό μοντέλο ανάπτυξης και λειτουργίας
Προχωρά στη δημιουργία Επιτροπής Βιωσιμότητας η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου-Οι όροι εντολής
Morningstar DBRS: Πώς οι ελληνικές τράπεζες θα ενισχύσουν τα κέρδη τους
Με διαφορετικές ταχύτητες στην μείωση των επιτοκίων ΕΚΤ και Fed το 2025
Κώστας Μελάς: Σε πολύ καλύτερη κατάσταση απ' ό,τι τα προηγούμενα χρόνια οι δανειολήπτες