Burberry: Εσωτερικές διαμάχες για υψηλούς μισθούς

Τις τελευταίες μέρες, η εταιρεία Burberry προσπαθεί να εξηγήσει στους μετόχους, εκδίδοντας διευκρινιστικές ανακοινώσεις, γιατί έχει απονεμηθεί  bonus ύψους £440.000 στο διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Christopher Bailey. Η τελευταία ανακοίνωση ήρθε, όταν οι δυσαρεστημένοι επενδυτές διαμαρτυρήθηκαν για τις ψηλές αποδοχές του Bailey που προήχθη σε Διευθύνοντα Σύμβουλο το Μάιο. Παράλληλα, με το μισθό του, οι επενδυτές ανησυχούν για τα χρυσά επιδόματα και άλλα ωφελήματα ύψους £22,5 εκατ.

Η Εταιρεία Διαχείρισης Επενδύσεων (IMA) επεσήμανε τις υψηλές αμοιβές των διευθυντικών στελεχών της, προτείνοντας στα μέλη της, που αποτελούν  το 15% της χρηματιστηριακής αγοράς, να επανεξετάσουν προσεκτικά τα bonus του Bailey πριν την ψήφο τους.

Σε επίσημη ανακοίνωση η Burberry, ανέφερε ότι η ασυνήθιστα υψηλή αμοιβή προσφέρεται με τέτοιο τρόπο ώστε να αυξηθούν οι σταθερές ετήσιες αποδοχές του, χωρίς όμως να αυξηθούν  τα άλλα στοιχεία των αποδοχών του. Η ανακοίνωση προσθέτει: «για παράδειγμα, αν το επίδομα δινόταν ως πραγματική  αύξηση στο μισθό του, αυτό θα είχε αυξήσει σημαντικά την αξία των ετήσιων bonus και του επιδόματος σύνταξης του».  

Τον Μάιο, η εφημερίδα Guardian αποκάλυψε τις λεπτομέρειες της σύμβασης του Bailey, που περιλαμβάνει: μετρητά ύψους £440.000, ετήσιο μισθό £1,1 εκατ., ενώ τα bonus μπορούν να φτάσουν μέχρι και το διπλάσιο του μισθού του (2,2 £), μερίδιο σε μετοχές μέχρι τέσσερις φορές το μισθό του (£ 4,4 εκατ.), και συνταξιοδοτικές εισφορές ύψους £330.000.

ΠΗΓΗ: Guardian

Δειτε Επισης

Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)
Πανίκος Νικολάου: Αυτό το βραβείο ανήκει στους 2722 συναδέλφους στην Τράπεζα Κύπρου (vid)
Άρτεμις Αντωνιάδου: Αναγνωρίση της πορείας και της προσπάθειάς μου το βραβείο στα ΙΝ Business Awards (vid)
Πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. η απασχόληση στην Κύπρο-Τρίτη σε υπερειδίκευση εργαζομένων
Σε αυξητική τάση η αδήλωτη και παράνομη εργασία-Η έκκληση Παναγιώτου στους εργοδότες και τα νέα μέτρα
Ανάγκη για τον τουριστικό τομέα-«Δεν μπορούμε χωρίς ξένα εργατικά χέρια και αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς»
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Μάριος Ταννούσης: Η Κύπρος επενδυτικός προορισμός και πόλος σταθερότητας στην περιοχή
AstroBank: Προς πώληση κατοικίες