powered by

Ψάχνοντας την ανάπτυξη

Η ανάπτυξη αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος μίλησε στο συνέδριο «Μονόδρομος η Αναπτυξιακή Μεταρρύθμιση», που συνδιοργανώθηκε από την προεδρία της Δημοκρατίας και την ύπατη Αρμοστεία του Ηνωμένου Βασιλείου στην Κύπρο.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος Αναστασιάδης χρειάζεται μια σύγχρονη, μακροχρόνια και ολοκληρωμένη Εθνική Αναπτυξιακή Στρατηγική που θα απελευθερώνει την επιχειρηματικότητα από τα δεσμά της γραφειοκρατίας.

Ο πρόεδρος της FIABCI Κύπρου Λάκης Τοφαρίδης συνέστησε ηρεμία, τονίζοντας ότι στην Κύπρο έχουμε αναγάγει τη γραφειοκρατία σε επάγγελμα.

Λερναία ύδρα χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ, Χάρης Λοϊζίδης τη γραφειοκρατία, επισημαίνοντας ότι πολλά προγράμματα μέχρι να ολοκληρωθούν είναι πλέον ξεπερασμένα.

Την ανάγκη να ληφθούν μέτρα ώστε να γίνει ανταγωνιστικός ο κλάδος των ακινήτων υπογράμμισε και ο διευθυντής της Imperio, Γιάννης Μισιρλής.
 
Αναφερόμενος στη διαδικασία έκδοσης πολεοδομικών αδειών ο κ. Ανδρέας Δημητριάδης, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του συνδέσμου μεγάλων αναπτύξεων υπογράμμισε ότι υπάρχουν 75 σελίδες με όρους, στοιχείο που αποθαρρύνει κάποιους ξένους επενδυτές.

Ο γενικός διευθυντής του ΚΕΒΕ Μάριος Τσιακκής τόνισε την ανάγκη για εισαγωγή της νέας τεχνολογία στη δημόσια υπηρεσία αλλά και για ανάληψη των ευθυνών από τον κάθε φορέα.
 

 

Δειτε Επισης

Το Cyprus Integrity Forum δυναμικά στο πλευρό της Αστυνομίας-Συνάντηση με την ηγεσία της Δύναμης
Ενισχύεται η συνεργασία του Ίδρυματος «Θεοτόκος-Αμερίκος Αργυρίου» και του Σωματείου «Παναγία Ευαγγελίστρια»
Η νέα εποχή της συμμόρφωσης: Τεχνητή νοημοσύνη, blockchain και η πρόκληση της διαφάνειας
Ανδρέας Παπαέτης: Ο DORA ως θεμέλιο ψηφιακής ανθεκτικότητας στον χρηματοπιστωτικό τομέα
Κωνσταντίνος Κουμίδης: Η διαχείριση ψηφιακών κινδύνων και η ανθεκτικότητα ως ανταγωνιστικό πλεονέκτημα
Μαρία Κυρμίζη-Αντωνίου: Η ΜΟΚΑΣ και η συμβολή του ιδιωτικού τομέα στην καταπολέμηση του οικονομικού εγκλήματος
Theo Parperis: Πλατφόρμα που ανατρέπει τα δεδομένα στις συγχωνεύσεις και εξαγορές το Ependisis.com (video)
Harm Reduction Conference: Η Στέλλα Κυριακίδου συζητά υγεία και ανθρώπινα δικαιώματα
Οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι, η πολυπλοκότητα των κυρώσεων και ο κρίσιμος ρόλος των υπευθύνων συμμόρφωσης
Building the Future: Το Cyprus Autodesk Forum άνοιξε τον δρόμο για το AEC & Infrastructure (pics)