Ψάχνοντας την ανάπτυξη

Η ανάπτυξη αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος μίλησε στο συνέδριο «Μονόδρομος η Αναπτυξιακή Μεταρρύθμιση», που συνδιοργανώθηκε από την προεδρία της Δημοκρατίας και την ύπατη Αρμοστεία του Ηνωμένου Βασιλείου στην Κύπρο.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος Αναστασιάδης χρειάζεται μια σύγχρονη, μακροχρόνια και ολοκληρωμένη Εθνική Αναπτυξιακή Στρατηγική που θα απελευθερώνει την επιχειρηματικότητα από τα δεσμά της γραφειοκρατίας.

Ο πρόεδρος της FIABCI Κύπρου Λάκης Τοφαρίδης συνέστησε ηρεμία, τονίζοντας ότι στην Κύπρο έχουμε αναγάγει τη γραφειοκρατία σε επάγγελμα.

Λερναία ύδρα χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ, Χάρης Λοϊζίδης τη γραφειοκρατία, επισημαίνοντας ότι πολλά προγράμματα μέχρι να ολοκληρωθούν είναι πλέον ξεπερασμένα.

Την ανάγκη να ληφθούν μέτρα ώστε να γίνει ανταγωνιστικός ο κλάδος των ακινήτων υπογράμμισε και ο διευθυντής της Imperio, Γιάννης Μισιρλής.
 
Αναφερόμενος στη διαδικασία έκδοσης πολεοδομικών αδειών ο κ. Ανδρέας Δημητριάδης, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του συνδέσμου μεγάλων αναπτύξεων υπογράμμισε ότι υπάρχουν 75 σελίδες με όρους, στοιχείο που αποθαρρύνει κάποιους ξένους επενδυτές.

Ο γενικός διευθυντής του ΚΕΒΕ Μάριος Τσιακκής τόνισε την ανάγκη για εισαγωγή της νέας τεχνολογία στη δημόσια υπηρεσία αλλά και για ανάληψη των ευθυνών από τον κάθε φορέα.
 

 

Δειτε Επισης

Δέκα υποτροφίες από το Enavsma Foundation για την ακαδημαϊκή περίοδο 2024-2025
Ινστιτούτο Κύπρου: Η τεχνητή νοημοσύνη για ασφαλέστερες συνταγές φαρμάκων στο Hackathon
Altius Insurance: Ανανέωση συνεργασίας με ΠΑΣΥΝΟ για πέμπτη συνεχή χρονιά
Διπλή αναγνώριση από CGIUKI για μεταπτυχιακό πρόγραμμα του EIMF
Πιστωτικός κίνδυνος και εξελίξεις ESG στο Credit Risk Management Conference
Επιμελητήριο Αμμοχώστου και ΤΕΠΑΚ: Επιτυχής διάλεξη για την ψηφιακή καταγραφή της πολιτιστικής κληρονομιάς
Βραβείο Oxygen for Democracy για τη Δημοκρατία και την Ειρήνη στην Κύπρο
Nίκος Χριστοδουλίδης: Σημαντικός πυλώνας ανάπτυξης για Κύπρο και Ελλάδα ο ναυτιλιακός τομέας
Θ. Λουκαΐδης: Καινοτόμες επιχειρήσεις στην Κύπρο προσελκύουν επενδύσεις και φέρνουν αποτελέσματα (vid)
Ανακαλύψτε τις στρατηγικές προστασίας του Οργανισμού σας στον ψηφιακό κόσμο