Σε συμφωνία καταλήγουν LTV και Cyta

Τα τελευταία βήματα προς την υπογραφή τελικής συμφωνίας διανύουν LTV και Cyta, με τις δύο πλευρές έχουν καταλήξει σε σειρά αρχικών συμφωνιών που αφορούν στο περιεχόμενο που θα εξασφαλίσει η πλατφόρμα της Cytavision από την LTV, τη χρονική διάρκεια της συμφωνίας αλλά συνέργειες που δύνανται να ενεργοποιήσουν τα δύο μέρη.

Πιο ειδικά αναφέρεται πως η Cyta θα καταβάλει στην LTV περίπου 7 εκ. ευρώ ετησίως (για τη διετία 2014-15 και 2015-16) προκειμένου να εξασφαλίσει τα δικαιώματα προβολής του ΑΠΟΕΛ, της Ανόρθωσης και της αγγλικής Premier League. Παράλληλα, η Cyta θα ελευθερωθεί από τρέχουσες συμφωνίες για εξασφάλιση δικαιωμάτων αθλητικού περιεχομένου που ανέρχονται σε 4 και πλέον εκ. ευρώ.

Ήδη, η Cyta με την υπηρεσία της αλλά και ιδιώτες δικηγόρους πραγματοποιεί due diligence προς ξεκαθάρισμα όλων των οικονομικών και νομικών ζητημάτων που αφορούν την LTV, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την υπογραφή της τελικής συμφωνίας.

Στο τραπέζι τέθηκαν και συνέργειες που μπορούν να έχουν οι δύο πλευρές στο εγγύς μέλλον, προς όφελος των δύο αντισυμβαλλόμενων πλευρών. Θέματα τεχνικής υποστήριξης, τηλεοπτικών παραγωγών, πωλήσεων και μεταφοράς συνδρομητών από την LTV στη Cytavision είναι ζητήματα που συζητούνται και θα αποσαφανιστούν με την τελική συμφωνία.

Το μέλλον της LTV
Με την εν λόγω συμφωνία η LTV θα επικεντρωθεί πλέον στον πυρήνα εργασιών της που είναι οι παραγωγές (αθλητικές, διαφημιστικές και ευρύτερου ενδιαφέροντος όπως τηλεοπτικές εκπομπές). Την ίδια ώρα εγκαταλείπει τον δρόμο τον οποίο η ίδια άνοιξε με τα τηλεοπτικά δικαιώματα κυπριακών ομάδων, αφού σειρά συγκυριών όπως η πειρατεία, η οικονομική κρίση και ο έντονος ανταγωνισμός έφεραν τον σταθμό σε δυσμενή οικονομική θέση.

Μένει να ξεκαθαρίσει στο άμεσο μέλλον με ποιο τρόπο θα συνεχίσει να προβάλλει το ψυχαγωγικό περιεχόμενο που διαθέτει από το εξωτερικό και περιλαμβάνει σειρές, ταινίες και αθλήματα πέραν του ποδοσφαίρου.

Το μέτωπο της ΚΟΠ
Ανοικτό μέτωπο για τη Cyta αποτελεί σαφώς η κίνηση της ΚΟΠ να προωθήσει τα πλάνα της για κοινή διαχείριση των δικαιωμάτων του κυπριακού ποδοσφαίρου. Η ΚΟΠ έχοντας ήδη εξασφαλίσει τις υπογραφές για καταρχήν συνεργασία με τουλάχιστον 10 σωματεία πρώτης και δεύτερης κατηγορίας προβάλλεται ως ο παίκτης που πλέον βρίσκεται σε θέση ισχύος αναφορικά με το τηλεοπτικό σκηνικό της τριετίας 2016-19.

Η Cyta θα επιδιώξει να βρεθεί στο ίδιο τραπέζι με την ΚΟΠ όταν ολοκληρωθούν οι επαφές με την LTV, προκειμένου να εξετάσει κατά πόσον υπάρχουν περιθώρια συνεργασίας και σε ποιο βαθμό μπορούν αυτά να διατηρήσουν τα σκήπτρα του ποδοσφαιρικού περιβάλλοντος στον ημικρατικό οργανισμό.

 

Δειτε Επισης

Στην Logicom Solutions ο εκσυγχρονισμός και επέκταση της υποδομής ασύρματου δικτύου του Παν. Κύπρου
Η Cosmos Business Systems υπέγραψε σύμβαση για την προμήθεια και εγκατάσταση Data Center της CΥΤΑ
Επιτυχής η πρώτη άσκηση κυβερνοασφάλειας-Σημαντικό ορόσημο για την ενίσχυση της ετοιμότητας της Κύπρου
Πώς το ΑΙ αναβαθμίζει συνολικά το CRM και οι λύσεις που προσφέρει η Softone
ΓΔΕΕ: Άκυρο το πρόστιμο από Κομισιόν κατά της Google για το AdSense
Ψηφιακή μετάβαση και καινοτομία: Έννοιες συνυφασμένες με την ανταγωνιστικότητα της Κύπρου
SignalGeneriX: Η πρώτη κυπριακή εταιρεία που διακρίνεται στα διεθνή βραβεία αριστείας τεχνολογίας στρατού 2024
Βασικοί παράγοντες που οδηγούν τον ψηφιακό μετασχηματισμό
Η εμπειρία στο 4th Summer School For Female Leadership In The Digital Age-Ένα πρόγραμμα της Huawei (pics)
Το European Researchers’ Night επιστρέφει στην Κρατική Έκθεση στις 27 Σεπτεμβρίου