Οι εξωφρενικές τιμές της Αγίας Νάπας

Σε πρόσφατη ανακοίνωση του Δήμου Αγίας Νάπας (30/07), ο Δήμαρχος Γιάννης Καρούσος αναφέρει ότι «οι τιμές στα εστιατόρια και σε άλλα υποστατικά του τουριστικού μας θέρετρου κυμαίνονται σε πολύ λογικές τιμές», ενώ παρουσιάζει αποτελέσματα έρευνας που διενέργησε ο Δήμος για τις τιμές των εστιατορίων και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι «σε όλη σχεδόν την Αγία Νάπα οι τιμές των σετ μενού κυμαίνονται από €10.20 μέχρι €13.60». 

Κύριε Καρούσο, όντως ένα μικρό ποσοστό υποστατικών έχει εκλογικεύσει τις τιμές του. Οι προσπάθειές τους, όμως, επισκιάζονται από αυτούς που εξακολουθούν να εκμεταλλεύονται τον τουρισμό. Είναι εξωφρενικό εκ μέρους κάποιων παραλιακών υποστατικών να διαθέτουν τοστ (χαμ-τυρί) προς €6.95, φραπέ €4.00 και το νερό των 500ml προς €1.50. Δεν μπαίνω καν στον κόπο να σχολιάσω τις τιμές των αλκοολούχων. 

Παράλληλα, μιας και αγγίξαμε το θέμα των τιμών, ενδεικτικά αναφέρω ότι η διαμονή δύο ατόμων για δύο βραδιές με πρόγευμα σε 3αστερο και 4αστερο ξενοδοχείο της Αγίας Νάπας για το πρώτο σαββατοκύριακο του Αυγούστου αγγίζει τα €230 και €376, αντίστοιχα. Σημειωτέον ότι το wi-fi χρεώνεται επιπλέον, ανά ώρα.

Οι τιμές αυτές δεν εκτιμώνται ως «πολύ λογικές». Αντιθέτως, η Αγία Νάπα είναι ένα από τα ακριβότερα τουριστικά θέρετρα της χώρας. Κι αυτό δεν έχει επίπτωση μόνο στην τσέπη του εκάστοτε τουρίστα, αλλά στον τουρισμό γενικότερα. Βέβαια, μεγάλο μερίδιο ευθύνης στο όλο ζήτημα φέρει ο ΚΟΤ που αδυνατεί να ρυθμίσει επαρκώς τον τομέα του τουρισμού και να ελέγξει τις ξενοδοχειακές μονάδες και τα εστιατόρια. 

Υποσημείωση: Πρέπει επιτέλους το κράτος να επιβάλει πλαφόν στην τιμή του νερού. Είναι ο μόνος τρόπος επίλυσης του συγκεκριμένου προβλήματος. 

Δειτε Επισης

Περιέργεια και διαφορετικότητα: Οι πυλώνες της καινοτομίας στον χώρο εργασίας
Πλοήγηση στο τελικό στάδιο συμμόρφωσης με την οδηγία NIS2
Ο εκτεταμένος αντίκτυπος της νέας οδηγίας για την εταιρική δέουσα επιμέλεια όσον αφορά την αειφόρο και βιώσιμη ανάπτυξη
Υλικά και αντικείμενα σε επαφή με τρόφιμα και η σημασία του ελέγχου τους
Αναπτύξεις σε περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές. Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας;
Ρυθμιστικά διλήμματα: Η επίδραση των βραχυχρόνιων μισθώσεων στην τοπική οικονομία
Οι συνέπειες της ποινικοποίησης της αισχροκέρδειας
Ας μιλήσουμε ρεαλιστικά για ESG!
Γεωπολιτικοί κίνδυνοι και τράπεζες
To Μέλλον των τηλεπικοινωνιών: Τάσεις και στρατηγικές