Άποψη InBusinessNews

Η αύξηση κεφαλαίου στην Τράπεζα Κύπρου το συντομότερο δυνατό κρίνεται επιβεβλημένη από το InBusinessNews.
Έχοντας ζυγίσει όλα τα δεδομένα, θεωρούμε πως παρά την όποια ζημιά προκύψει αρχικά για τους υφιστάμενους μετόχους, στο τέλος της μέρας μία αύξηση κεφαλαίου με ισχυρούς θεσμικούς επενδυτές θα λειτουργήσει προς όφελος της τράπεζας, των μετόχων και της οικονομίας της χώρας γενικότερα.

Το επιχείρημα ότι μερικές μέρες δεν θα βλάψουν την τράπεζα, εκλαμβάνεται περισσότερο ως εικασία και σ’ αυτό το στάδιο, δεν μπορούμε να λειτουργούμε με εικασίες. Το θέμα πρέπει να ξεκαθαρίσει το συντομότερο με γρήγορες και συνάμα ξεκάθαρες διαδικασίες ώστε να αφεθεί η τράπεζα να συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία εξυγίανσης που ακολουθεί μέχρι τώρα χωρίς τον βραχνά της έλλειψης κεφαλαίων.

Το διακύβευμα στην προκείμενη περίπτωση δεν είναι απλώς το συμφέρον των μετόχων – τους οποίους αντιλαμβανόμαστε πλήρως μετά το κούρεμα των καταθέσεων τους- αλλά η σημαντικότερη απόδειξη πως η Τράπεζα Κύπρου μπορεί να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των αγορών και των πελατών της.

Μία τέτοια κίνηση, στο τέλος της μέρας μπορεί να μετατραπεί σε κέρδος για τους μετόχους αντίστοιχο τους κουρέματος καταθέσεων που υπέστησαν. Είναι η ώρα για λήψη νευραλγικών αποφάσεων στα πλαίσια μίας ευρύτερης οπτικής και έχοντας πάντα κατά νου τα όσα προηγήθηκαν τα αμέσως προηγούμενα χρόνια στο κυπριακό χρηματοπιστωτικό σύστημα.

 

Δειτε Επισης

Στρατηγικοί στόχοι για την ενεργειακή μετάβαση της Κύπρου
Περιέργεια και διαφορετικότητα: Οι πυλώνες της καινοτομίας στον χώρο εργασίας
Πλοήγηση στο τελικό στάδιο συμμόρφωσης με την οδηγία NIS2
Ο εκτεταμένος αντίκτυπος της νέας οδηγίας για την εταιρική δέουσα επιμέλεια όσον αφορά την αειφόρο και βιώσιμη ανάπτυξη
Υλικά και αντικείμενα σε επαφή με τρόφιμα και η σημασία του ελέγχου τους
Αναπτύξεις σε περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές. Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας;
Ρυθμιστικά διλήμματα: Η επίδραση των βραχυχρόνιων μισθώσεων στην τοπική οικονομία
Οι συνέπειες της ποινικοποίησης της αισχροκέρδειας
Ας μιλήσουμε ρεαλιστικά για ESG!
Γεωπολιτικοί κίνδυνοι και τράπεζες