Vodafone: Θετικές ενδείξεις από σημαντικές χώρες

Η Vodafone Group PLC ανακοίνωσε ότι ορισμένες από τις βασικές ευρωπαϊκές της αγορές εμφανίζουν σημάδια σταθεροποίησης παρά το ότι ανακοίνωσε χαμηλότερη του αναμενόμενου ανάπτυξη στα τριμηνιαία έσοδα.

Η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία κινητής παγκοσμίως με βάση τους συνδρομητές (πίσω από την China Mobile Ltd) ανακοίνωσε ότι τα έσοδα για τους τρεις μήνες που έληξαν στις 30 Ιουνίου, αυξήθηκαν 6,2% σε ετήσια βάση στις 10,2 δισ. στερλίνες (17,3 δισ. δολάρια), χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις της αγοράς για 10,35 δισ. στερλίνες.

Στο α΄ τρίμηνο τα έσοδα χωρίς τις πωλήσεις κινητών και τις αγορές και συγχωνεύσεις- επιδεινώθηκαν, υποχωρώντας 4,2% σε σχέση με την πτώση 4% στο δ΄ τρίμηνο και την πτώση 3,5% στην αντίστοιχη περίοδο του προηγουμένου έτος.

Στην ίδια βάση, τα έσοδα από τις δραστηριότητες στην Ευρώπη υποχώρησαν 7,9%. Τα έσοδα από την περιοχή της Αφρικής, Μέσης Ανατολής και Ασίας-Ειρηνικού, συμπεριλαμβανομένης της Ινδίας –βασικής αγοράς της Vodafone- αυξήθηκαν 4,7%, καθώς η εταιρείας στρέφεται στις γοργά αναπτυσσόμενες τηλεπικοινωνιακές οικονομίες. η εταιρεία δεν ανακοίνωσε στοιχεία για τα κέρδη.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Vittorio Colao ανακοίνωσε ότι οι επιδόσεις σε διάφορες ευρωπαϊκές αγορές αρχίζουν να σταθεροποιούνται σε τριμηνιαία βάση. Η Vodafone ανέμενε τα αποτελέσματά της να πληγούν από την υψηλή έκθεση στις αναιμικές αγορές της Ευρώπης, μιας περιοχής που της αποφέρει τη μερίδα του λέοντος των πωλήσεων. Πριν από δύο μήνες, απομείωσε την αξία των ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων της κατά 11 δισ. δολάρια.

Δαπανά δισ. δολαρίων που συγκέντρωσε από την πώληση του 45% στην Verizon Wireless, μια αμερικανική εταιρεία κινητής, για τη βελτίωση της ποιότητας και της ταχύτητας του δικτύου ανά τον κόσμο. Στην Ευρώπη, θεωρεί την αναβάθμιση κεντρική για την ανάκαμψη της τύχης της περιοχής.

Η Vodafone επικεντρώνεται επίσης στη σύναψη συμφωνιών στους κλάδους τηλεπικοινωνιών και media στην Ευρώπη, καθώς οι επιχειρήσεις προχωρούν σε πωλήσεις των assets σταθερής τηλεφωνίας για να τονώσουν τις στάσιμες δραστηριότητες κινητής. Έχει δαπανήσει 20 δισ. δολάρια σε εξαγορές στη Γερμανία και στην Ισπανία τον τελευταίο χρόνο για να ενισχύσει τη θέση της.

Οι μετοχές της εταιρείας έκλεισαν χθες στις 197,9 πένες, αποτιμώντας την εταιρεία στις 52,32 στερλίνες. Η μετοχή έχει σημειώσει πτώση 19% από την αρχή του έτους. Αναλυτές της Berenberg δηλώνουν ότι οι μετοχές της Vodafone θα δυσκολευτούν να υπεραποδώσουν στα επόμενα τρίμηνα, καθώς η επίδραση των δαπανών για τα δίκτυα στα περιθώρια κερδοφορίας και στις ταμειακές ροές, γίνεται πιο ορατή.

ΠΗΓΗ: capital.gr

Δειτε Επισης

Θρίαμβος της Hyundai στο ράλι «Ακρόπολις» 2024-Και στις τρεις θέσεις του βάθρου των νικητών
Νέα παγωτά PAPAFiLiPOU Protein: Μαζί σου και στην προπόνηση
Η Maserati στο Goodwood Festival of Speed 2024 με δύο ειδικές εκδόσεις
Το Honda Prelude Concept επιστρέφει και στην Ευρώπη-Η Honda γιόρτασε 25 χρόνια υβριδικής τεχνολογίας
DIMCO: Η ιστορία της εταιρείας που «φωτίζει» την Κύπρο από το 1966
Volkswagen: Επένδυση πέντε δισ. στην αμερικανική Rivian-Θα ιδρύσουν μια κοινά ελεγχόμενη επιχείρηση
allin inERGY drink: Το εναλλακτικό ενεργειακό ποτό χωρίς ταυρίνη-Στην κυπριακή αγορά από την Diplomat Distributors
Refan: Ανοίγει κατάστημα στο Mall of Cyprus
Το ηλεκτρικό SUV e:Ny1 της Honda στη 18η Save Energy
Διπλή νίκη-θρίαμβος για το Kia EV9 στα παγκόσμια βραβεία αυτοκινήτου 2024