Powered by

Οι εκποιήσεις οδηγούν τους Iσπανούς σε εγκαταλελειμμένα κτίρια

Η αδυναμία της να αποπληρώσει το ενυπόθηκο στεγαστικό της δάνειο, ανάγκασε την Manoli Herrera να μεταβιβάσει το διαμέρισμά της στην τράπεζα και να μετακομίσει σε ένα από τα έξι εγκαταλελειμμένα κτήρια που χρησιμοποιούνται από οικογένειες ανέργων στη Sanlucar de Barrameda, μια παραθαλάσσια πόλη στη νότια ακτή της Ισπανίας.

«Δεν ήθελα τα δύο παιδιά μου να βιώσουν τη βία μιας έξωσης. Έχουν ήδη περάσει τόσα πολλά», είπε, καθώς τα παιδιά της έπαιζαν στην αυλή του κτιρίου.

Είκοσι οικογένειες με οικονομικά προβλήματα και με πολλά παιδιά μετακόμισαν στο συγκεκριμένο κτίριο στις 30 Ιουνίου. Αρκετές ημέρες αργότερα άλλες 60 οικογένειες μετακινήθηκαν σε πέντε γειτονικά κτίρια. Τα έξι νέα κτίρια ανήκουν σε εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων η οποία χρεοκόπησε και εξαφανίστηκε.

Ένα μήνυμα γραμμένο σε ένα λευκό σεντόνι που κρέμεται από την αυλή ενός από τα υπό κατάληψή κτίρια γράφει: «Καθένας έχει το δικαίωμα σε ένα σπίτι. Αγωνιστείτε για ένα σπίτι". Τα κτίρια έχουν βαπτιστεί "Οι Αυλές της Αξιοπρέπειας».

Το όνομα αυτό είναι εμπνευσμένο από τη χρήση ενός άλλου κτιρίου το Μάιο του 2012 από περίπου 20 οικογένειες, οι οποίες βοηθήθηκαν από ακτιβιστές κατά της φτώχειας στη Σεβίλλη, περίπου 100 χιλιόμετρα μακριά, με την ονομασία "Η αυλή της Ουτοπίας”. Οι Αρχές εκδίωξαν αυτές τις οικογένειες, από το συγκεκριμένο κτίριο, τον περασμένο Απρίλιο.

Η Herrera, 39 ετών, ανέφερε ότι έχασε τη δουλειά της το 2009, όταν η εταιρεία που εργαζόταν χρεοκόπησε. Με το σύζυγό της επίσης άνεργο, το ζευγάρι τελικά σταμάτησε να πληρώνει το ενυπόθηκο δάνειο του.

Μετά τη μη καταβολή τριών μηνιαίων δόσεων του ενυπόθηκου δανείου, η τράπεζα ανέφερε στο ζευγάρι ότι είχε δύο επιλογές: να μεταβιβάσει το σπίτι στην τράπεζα ή να του γίνει έξωση από το σπίτι και να οφείλει €86.000 που αφορούν το υπόλοιπο του δανείου.

Το ζευγάρι αποτελεί μέρος του αυξανόμενου αριθμού των υπερχρεωμένων ισπανικών οικογενειών, οι οποίες έχουν χάσει τα σπίτια τους από το “σπάσιμο” το 2008 της δεκαετής φούσκας των ακινήτων που είχε αποτέλεσμα εκατομμύρια άνθρωποι να μείνουν χωρίς δουλειά.

Ενώ οι εξώσεις έχουν εκτοξευθεί στα ύψη, η κατάρρευση των ακινήτων έχει αφήσει κατ `εκτίμηση 700.000 άδεια νέα σπίτια τα οποία είναι διάσπαρτα σε όλη την Ισπανία – τα οποία είναι συχνά ο στόχος των καταληψιών.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Brexit: Ο «έντονος και συνεχιζόμενος αποπνικτικός αντίκτυπος» στη βρετανική οικονομία
Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός
Πτώση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία-Σκιά στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου
Πάουελ: Αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα μετά τη μεγάλη περικοπή επιτοκίων
Απειλή για shutdown στις ΗΠΑ-Η Βουλή δεν παρατείνει τον προϋπολογισμό για έξι μήνες
Fed: Μείωσε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης μετά από τέσσερα χρόνια
Η Tupperware ξεκίνησε διαδικασία πτώχευσης-Εδώ και χρόνια η οικονομική κατάσταση της επιχείρησης είχε επηρεαστεί
Σταθερός ο πληθωρισμός στη Βρετανία-Στο 2,2% τον Αύγουστο
Γιατί οι δυτικές εταιρείες εγκαταλείπουν την Κίνα