Powered by

Εκτόξευση κερδών για τη Repsol

Η ισπανική πετρελαϊκή εταιρεία Repsol SA (REP.MC) ανακοίνωσε την Πέμπτη (24/7) αύξηση 95% στα ετήσια κέρδη β’ τριμήνου της, υποβοηθούμενα από τα κεφαλαιακά κέρδη που προέκυψαν από την πώληση μονάδας της στην Αργεντινή και των ομολόγων που η εταιρεία έλαβε ως αποζημίωση για την κρατικοποίησή της.

Ειδικότερα, τα κέρδη της ισπανικής πετρελαϊκής ανήλθαν σε 520 εκατ. ευρώ το β’ τρίμηνο έναντι 267 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο. Το Φεβρουάριο η εταιρεία κατέληξε σε συμβιβασμό 5 δισ. δολαρίων με την Αργεντινή μετά την κρατικοποίηση της YPF SA το 2012.

Σε κάθε περίπτωση, τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη της εταιρείας – μέγεθος από το οποίο εξαιρούνται έκτακτα κέρδη ή ζημιές – υποχώρησαν κατά 2,7% στα 390 εκατ. ευρώ από 401 εκατ. ευρώ την ίδια περίοδο πέρυσι.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη ξεπέρασαν κατά πολύ τις εκτιμήσεις 34 αναλυτών που έλαβαν μέρος σε δημοσκόπηση της Factset. και τα τοποθετούσαν στα 279 εκατ. ευρώ.

Οι αναλυτές ανέμεναν πως οι αναταραχές και οι ανησυχίες γύρω από την ασφάλεια των δραστηριοτήτων της Repsol στη Λιβύη, την πιο κερδοφόρα μονάδα παραγωγής της εταιρείας, θα βάραιναν περισσότερο τα αποτελέσματα της εταιρείας στο τρίμηνο.

Η συνολική παραγωγή υποχώρησε κατά 5,8% το β’ τρίμηνο στα 338.000 βαρέλια πετρελαίου την ημέρα, καθώς η παραγωγή σε Βολιβία, Περού και άλλα σημεία ανά τον κόσμο αντιστάθμισαν σε μεγάλο βαθμό τη μείωση της παραγωγής τη Λιβύη.

Οι υψηλότερες τιμές πετρελαίου και φυσικού αερίου, καθώς και τα κέρδη από την διύλιση και τα πετροχημικά, αντιστάθμισαν την χαμηλότερη παραγωγή.

ΠΗΓΗ: capital.gr

 

Δειτε Επισης

Στο 100% του ΑΕΠ το βρετανικό δημόσιο χρέος-Για πρώτη φορά από τη δεκαετία ‘60
Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο
Brexit: Ο «έντονος και συνεχιζόμενος αποπνικτικός αντίκτυπος» στη βρετανική οικονομία
Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός
Πτώση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία-Σκιά στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου
Πάουελ: Αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα μετά τη μεγάλη περικοπή επιτοκίων
Απειλή για shutdown στις ΗΠΑ-Η Βουλή δεν παρατείνει τον προϋπολογισμό για έξι μήνες
Fed: Μείωσε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης μετά από τέσσερα χρόνια
Η Tupperware ξεκίνησε διαδικασία πτώχευσης-Εδώ και χρόνια η οικονομική κατάσταση της επιχείρησης είχε επηρεαστεί