Powered by

Έρευνα πριν την εφαρμογή ενός πολυσφαλιστικού ΓΕΣΥ

Η εφαρμογή ενός πολυασφαλιστικού συστήματος ασφάλισης θα πρέπει να προκύψει μετά από μια σε βάθος έρευνα, δήλωσε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αναλογιστών Κύπρου Δημήτρης Δημητρίου.

Σε δηλώσεις στο Υπουργείο Οικονομικών, ο κ. Δημητρίου επεσήμανε μεν ότι οι παραδοχές της Κυβέρνησης ότι η βιωσιμότητα του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΤΚΑ) έχει εξασφαλιστεί μέχρι το 20148, τονίζοντας δε πως στις παρούσες δύσκολες οικονομικές συνθήκες οι εργαζόμενοι θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο συμπληρωματικής ιδιωτικής ασφάλισης.

«Πιστεύω ότι οι τρέχουσες οικονομικές συνθήκες απαιτούν την ενεργό συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων στην αποτελεσματική διαχείριση των προβλημάτων που είναι κεφαλαιώδους σημασίας για την κυπριακή οικονομία. Σε αυτά τα πλαίσια ο Σύνδεσμος Αναλογιστών Κύπρου είχε κύκλο επαφών με τις αρμόδιες αρχές, εμπλεκόμενους φορείς με σκοπό τη θετικότερη συνεισφορά μας στο διάλογο που διεξάγεται», ανέφερε ο κ. Δημητρίου.

Σε ό,τι αφορά το συνταξιοδοτικό, ο κ. Δημητρίου είπε πως «είναι γνωστά τα προβλήματα που οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες και οι δημογραφικές αλλαγές (γήρανση πληθυσμού) προκαλούν στο ΤΚΑ και συνεπώς η ανάγκη για συμπληρωματική αποταμίευση μέσα από επαγγελματικά συνταξιοδοτικά σχέδια και ατομικά ασφαλιστικά σχέδια».
«Είναι γνωστά», πρόσθεσε, «τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΤΚΑ συνεπώς θεωρούμε σωστό να δοθούν τα κατάλληλα κίνητρα, ούτως ώστε να ενθαρρύνεται η συμπληρωματική συνταξιοδοτική αποταμίευση μέσα από επαγγελματικά συνταξιοδοτικά σχέδια ή ατομικά σχέδια. Αυτό το οποίο κατά συνέπεια πρέπει να γίνει είναι αυστηρότερη ρύθμιση και εποπτεία τέτοιων συνταξιοδοτικών ταμείων και η διαχείριση τέτοιων σχεδίων από κατάλληλα εξειδικευμένους επαγγελματίες».

Να μελετηθεί εις βάθος ο τρόπος εμπλοκής των ασφαλιστικών στο ΓΕΣΥ

Ερωτηθείς για ενδεχόμενη εμπλοκή των ασφαλιστικών εταιρειών στην παροχή ασφαλιστικής κάλυψης, ο κ. Δημητρίου ανέφερε πως ο Σύνδεσμος θεωρεί ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες έχουν μακρόχρονη πείρα και τεχνογνωσία στον τομέα της παροχής ασφάλισης υγείας και ότι η εμπλοκή τους στο σχέδιο σίγουρα θα έχει ευεργετικές επιπτώσεις.
«Όσον αφορά την μορφή την οποία θα πάρει η εμπλοκή των ασφαλιστικών εταιρειών αν θα είναι δηλαδή πολυασφαλιστικό σχέδιο με τις ασφαλιστικές εταιρείες να έχουν ανταγωνιστικό ρόλο στον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας ή συμπληρωματικό ρόλο θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα σε βάθος μελέτης η οποία θα πρέπει να αξιολογήσει όλες τις παραμέτρους και τη βιωσιμότητα του σχεδίου για τις ίδιες τις ασφαλιστικές, αλλά και τα οφέλη για τον ίδιο τον καταναλωτή», κατέληξε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Κωνσταντίνος Ιωάννου: Πέραν του 50% η αύξηση στα εγκεκριμένα ευρωπαϊκά κονδύλια για την Κύπρο
Επισκέφθηκε το Παν. Κύπρου η πρόεδρος της ΕΤΕπ-Τόνισε την στρατηγική σημασία της χώρας μας στην περιοχή
Γιώργος Σαββίδης: Οι κυρώσεις που επιβάλλονται από την Ε.Ε. και πώς τυγχάνουν χειρισμού από την Κύπρο
Έργα ύψους 128 εκ. ευρώ στον τομέα της υγείας-Ποια είναι και η εκτιμώμενη συνολική δαπάνη για το καθένα
Σήμα κινδύνου από Μάκη Κεραυνό-«Οι απεργίες πάντα δημιουργούν ανησυχίες για την οικονομία»
Ενισχύει την παρουσία της στην Κύπρο η ΕΤΕπ-Εγκαινιάστηκε το νέο γραφείο της τράπεζας στη Λευκωσία
Οι εργασιακές σχέσεις σε σκληρή δοκιμασία...Τα ανοικτά μέτωπα σε κατασκευές, ξενοδοχεία και δημόσια υγεία
Ανακαλούνται τα επιβληθέντα πρόστιμα για πραγματικούς δικαιούχους εταιρειών-Πράσινο φως από τη Βουλή
Οριακές απώλειες για το ΧΑΚ την Πέμπτη
Οικονομία και διμερείς σχέσεις στο επίκεντρο συνάντησης Μάκη Κεραυνού με τον Πρέσβη της Ολλανδίας