Powered by

Ακύρωση πτήσεων ΚΑ προς Τελ Αβίβ

Μία αναχώρηση και μία άφιξη των Κυπριακών Αερογραμμών από και προς το Τέλ Αβίβ, ακυρώθηκαν την Τετάρτη λόγω της έκρυθμης κατάστασης που επικρατεί στη περιοχή της Μέσης Ανατολής. 

Σε γραπτή του δήλωση ο Αδάμος Ασπρής, Διευθυντής Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της Hermes Airports  αναφέρει ότι «θέλω να επιβεβαιώσω ότι την Τρίτη βράδυ υπήρξε εκτροπή μίας πτήσης, η οποία, ενώ αρχικά κατευθυνόταν στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Ben Gurion στο Τελ Αβίβ, τελικά προσγειώθηκε στο Διεθνές Αεροδρόμιο Λάρνακας. Το αεροσκάφος το οποίο προερχόταν από τις Βρυξέλλες, αναχώρησε στη συνέχεια για τον αρχικό του προορισμό».

Αναφέρει ακόμα ότι «λόγω της κατάστασης, ακυρώθηκαν μία αναχώρηση και μία άφιξη των Κυπριακών Αερογραμμών για το Τελ Αβιβ. Και οι δύο πτήσεις ήταν προγραμματισμένες να πραγματοποιηθούν την Τετάρτη το πρωί».

Κατά τη διάρκεια της ημέρας συνεχίζει η γραπτή δήλωση του Αδάμου Ασπρή «είναι προγραμματισμένες να πραγματοποιηθούν άλλες οκτώ πτήσεις μεταξύ Λάρνακας και Τελ Αβίβ.  Πρόκειται για τέσσερις αναχωρήσεις και τέσσερις αφίξεις. Μέχρι στιγμής, οι αρχές των Κυπριακών Αεροδρομίων, δεν έχουν λάβει οποιαδήποτε ειδοποίηση από αεροπορικές εταιρείες που να παραπέμπει σε αλλαγή των ωρών εκτέλεσης ή σε ακύρωση των πτήσεων τους».

Ο κ. Ασπρής διαβεβαίωσε επίσης ότι «στην απευχόμενη περίπτωση κλιμάκωσης των συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή, τα Διεθνή Αεροδρόμια της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι έτοιμα να ανταποκριθούν σε τυχόν αυξημένες απαιτήσεις και για άλλη μια φορά, να αποτελέσουν ένα ασφαλές καταφύγιο στην περιοχή».

ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Η πρώτη εταιρεία που ανακοίνωσε ότι διακόπτει μέχρι νεωτέρας τα δρομολόγιά της από και προς το διεθνές αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ ήταν η αμερικανική Delta επικαλούμενη λόγους ασφάλειας. Ακολούθησαν άλλες δύο αμερικανικές εταιρείες, η United Airlines και η US Airways και πολλοί μεγάλοι ευρωπαϊκοί αερομεταφορείς, η γερμανική εταιρεία Lufthansa και οι θυγατρικές της σε Αυστρία και Ελβετία, η ολλανδική KLM, η γαλλική Air France και η βελγική Brussels Airlines.

Αμέσως μετά έγινε γνωστό ότι και οι εταιρείες EasyJet και Air Canada ακύρωσαν τις πτήσεις τους, επικαλούμενες λόγους ασφαλείας, μετά την εκτόξευση ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας προς το διεθνές αεροδρόμιο.
Την ίδια ώρα, η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασφαλείας της Αεροπλοΐας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλεί τις αεροπορικές εταιρίες να αποφεύγουν το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ μέχρι νεοτέρας.

Ο υπουργός Μεταφορών του Ισραήλ από την πλευρά του υποστήριξε ότι δεν υπάρχει "κανένας λόγος" για ακύρωση των πτήσεων, όπως είπε ο εκπρόσωπος της ισραηλινής υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας μεταφέροντας τις δηλώσεις του. "Ο υπουργός Ισραέλ Κατζ κάλεσε απόψε τις αμερικανικές εταιρείες για να τους εξηγήσει ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα ασφάλειας, ούτε για τα αεροσκάφη ούτε για τους επιβάτες, κατά την απογείωση ή την προσγείωση στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν", είπε ο εκπρόσωπος, προσθέτοντας: "Δεν υπάρχει κανείς λόγος να ακυρώσουν τις πτήσεις τους οι αμερικανικές εταιρείες".Σύμφωνα με την ισραηλινή αστυνομία, ένα σπίτι υπέστη ζημιές από ρουκέτα στην περιοχή Κίριατ ανο Γεχούντ που απέχει "μερικά χιλιόμετρα βορείως του αεροδρομίου".

Δειτε Επισης

Προς αναθεώρηση το Στεγαστικό Σχέδιο Αναζωογόνησης Ορεινών, Ακριτικών και Μειονεκτικών Κοινοτήτων
Κ. Ιωάννου: Σύντομα διυπουργική σύσκεψη για Στρατηγική Ανάπτυξης Ορεινών-«Παράδειγμα προς μίμηση ο Καλοπαναγιώτης»
Μαρία Παναγιώτου: Προωθούμε πολιτικές ανάπτυξης βιώσιμων κοινοτήτων
Σε τροχιά υλοποίησης γραμμικό πάρκο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης στον ποταμό Γιαλιά(pics)
«Μια από τις ιστορίες επιτυχίας της MUFG το κυπριακό γραφείο»-Η αλματώδης ανάπτυξη και τα επόμενα πλάνα
Γίνεται πόλος έλξης για επενδύσεις στον τουρισμό η Λάρνακα-15 νέα ξενοδοχεία σε έξι χρόνια, έρχονται άλλα 25
Κώστας Κουμής: Πολλαπλασιαστικά τα οφέλη για τον τουρισμό από τον αθλητισμό
Κωνσταντίνος Πετρίδης: Πώς διαχειριστήκαμε επιτυχώς τις κρίσεις και η ανάγκη για υγιή δημόσια οικονομικά
Νέος κύκλος εκστρατειών Altamira: Μοναδικές επιλογές για διαμερίσματα κοντά στη θάλασσα
Παραδίδεται την Κυριακή το πάρκο Πωλ Γκοκέν... Ο Δημόσιος Κήπος της δυτικής Λεμεσού