Powered by

Πλατφόρμα δεδομένων για οικονομικό έγκλημα

Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε τη δημιουργία Βάσης Δεδομένων (Evidence Data base and Review Platform) για υποβοήθηση του ανακριτικού έργου για την καταστροφή της κυπριακής οικονομίας για τη διακρίβωση του ενδεχόμενου διάπραξης ποινικών αδικημάτων.

Εξουσιοδότησε επίσης τον Υπουργό Οικονομικών να εξεύρει και να διαθέσει τις αναγκαίες πιστώσεις για την κάλυψη της δαπάνης ύψους 663.000 ευρώ για τα επόμενα δύο χρόνια.

Η δημιουργία της υπό αναφορά Βάσης Δεδομένων είναι το εργαλείο, το οποίο θα δώσει ώθηση στην προσπάθεια ανίχνευσης των όσων εγκλημάτων πιθανώς διαπράχθηκαν και που οδήγησαν στην καταστροφή της οικονομίας της Κύπρου.  Το ανακριτικό έργο δεν αρκεί να ακολουθήσει την πεπατημένη, επειδή ο όγκος των σχετικών εγγράφων, σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή, είναι τέτοιος που η μελέτη και ο συσχετισμός μεταξύ τους το καθιστούν σχεδόν αδύνατον να επιτευχτεί από τον ανθρώπινο παράγοντα μόνο, χωρίς τη βοήθειας της τεχνολογίας.

Τι θέμα αυτό εμπίπτει στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται από τη Νομική Υπηρεσία σχετικά με την καταστροφή της κυπριακής οικονομίας, με σκοπό τη διακρίβωση του ενδεχόμενου διάπραξης ποινικών αδικημάτων.

 

Δειτε Επισης

Ανοδικά έκλεισε το ΧΑΚ την Πέμπτη
Γ. Παπαναστασίου: Δεν είναι επιτήδειος ουδέτερος και στηρίζει τη σύσταση νέου Συνεργατισμού η Κυβέρνηση
Σχεδόν μηδενικός ο πληθωρισμός στην Κύπρο τον Απρίλιο-Πού οφείλεται η μείωση
Στο σκαμνί η Κύπρος γιατί δεν έδωσε τις απαραίτητες εξουσίες στον συντονιστή για ψηφιακές υπηρεσίες
Σε μπελάδες η Κύπρος-Ένα βήμα πριν το Δικαστήριο Ε.Ε. για εμπορία εκπομπών στις αερομεταφορές και κυβερνοασφάλεια
Δεν σηκώνουν ΑΤΑξίες η οικονομία και το επιχειρείν-Μονόδρομος ο εκσυγχρονισμός του θεσμού
Με αμελητέα άνοδο έκλεισε την Τετάρτη το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου
Εκστρατεία από το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας στη μεταποίηση τον Μάιο και τον Νοέμβριο
Κρίσιμες για την οικονομία η δημοσιονομική πειθαρχία και οι επενδύσεις-Οι συστάσεις του ΣΟΑΚ
Χωρίς ουσιαστική μεταβολή έκλεισε το ΧΑΚ την Τρίτη