Νέος λιμενικός χώρος στο Ζύγι

Τη δημιουργία νέου λιμενικού χώρου και χερσαίων εγκαταστάσεων στην περιοχή Ζυγίου για εξυπηρέτηση των υδατοκαλλιεργητών της περιοχής, ανακοίνωσε ο Υπουργός Γεωργίας  Νίκος Κουγιάλης. Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας 2014-2020 και έχει συμπεριληφθεί στο Εθνικό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Κουγιάλης επισκέφθηκε μονάδες υδατοκαλλιέργειας στην περιοχή, ενώ συναντήθηκε και με εκπροσώπους του Παγκύπριου Συνδέσμου Υδατοκαλλιεργητών, υπογραμμίζοντας ότι το Υπουργείο δίδει μεγάλη σημασία την ανάπτυξη του τομέα αυτού.

Όπως αναφέρεται, ο Υπουργός υποσχέθηκε στον Σύνδεσμο ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να υπερπηδηθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσον αφορά τις εξαγωγές των προϊόντων τους.  
Τέλος, ανέφερε ότι στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας θα συμπεριληφθούν μέτρα για προώθηση και ανάπτυξη της υδατοκαλλιέργειας που αφορούν την καινοτομία, τη στήριξη των επενδύσεων στον τομέα, την αύξηση της αποδοτικότητας των πόρων και την ώθηση της χρήσης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, καθώς και την προώθηση της αειφόρου υδατοκαλλιέργειας.

Δειτε Επισης

Η πρωτοβουλία της Κωτσόβολος με το διπλό όφελος-Στήριξη ευάλωτων νοικοκυριών και θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα
CTC Automotive: Νέο κατάστημα καινοτόμων εργαλείων Hilti στη Λάρνακα (pics)
Γιώργος Τσακκιστός: Σημαντική προσθήκη για την Laiko Cosmos Trading το «The Famous Grouse»-Ενίσχυση και με νέα προϊόντα
Οι Υπεραγορές Αλφαμέγα εξαγοράζουν το Foody Market-Θα λειτουργεί υπό την επωνυμία Alphamega Express
Γίνε Παλαιοντολόγος για μια ημέρα στο Kings Avenue Mall
Στο μικροσκόπιο της ΕΠΑ η εξαγορά των πολυκαταστημάτων ERA από την Gencom
Μειώθηκαν οι εμπορικές συναλλαγές μέσω Πράσινης Γραμμής το 2024
Χ.Α. Παπαέλληνας Εμπορική: Επεκτείνει και ενδυναμώνει τη συνεργασία της με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Στην William Grant & Sons «The Famous Grouse» και «Naked Malt»-Στην κυπριακή αγορά από την Laiko Cosmos Trading
Πότε ανοίγει ξανά η πύλη καταχώρησης των 260 αιτήσεων για την ηλεκτροκίνηση-Πού κυμαίνοντα τα ποσά των χορηγιών