Powered by

Philips: Υστέρηση κερδών αλλά αισιοδοξία για το εγγύς μέλλον

Η ολλανδική κατασκευάστρια εταιρεία ηλεκτρονικών Philips BA ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν 23% στη διάρκεια του β΄ τριμήνου εξαιτίας των μη ευνοϊκών συναλλαγματικών ισοτιμιών και της αναστολής του εργοστασίου προϊόντων προσωπικής φροντίδας στο Κλήβελαντ, αλλά δήλωσε πως τα κέρδη θα πρέπει να βελτιωθούν στο β΄ μισό του έτους σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγουμένου έτους.

Τα καθαρά κέρδη της περιόδου που έληξε στις 30 Ιουνίου διαμορφώθηκαν στα 242 εκατ. ευρώ σε σχέση με τα 317 εκατ. ευρώ πριν από ένα χρόνο.

Οι πωλήσεις υποχώρησαν 6% στα 5,29 δισ. ευρώ από τα 5,63 δισ. ευρώ στο β΄ τρίμηνο του 2013. Εάν αφαιρεθούν οι νομισματικές επιδράσεις, οι πωλήσεις ήταν αμετάβλητες σε ετήσια βάση, με 7% ανάπτυξη στις δραστηριότητες καταναλωτικών ηλεκτρονικών ειδών της Philips, 1% αύξηση των πωλήσεων στις δραστηριότητες λαμπτήρων και 3% πτώση στις πωλήσεις των δραστηριοτήτων φροντίδας υγιεινής.

Ο πολυσχιδής όμιλος ηλεκτρονικών, του οποίου τα προϊόντα ποικίλουν από τις οικιακές συσκευές μέχρι και τα νοσοκομειακά scanners, έχει μειώσει το κόστος και πουλάει assets για να επικεντρωθεί σε ορισμένες δραστηριότητες υψηλότερου περιθωρίου. Προσφάτως ανακοίνωσε τα σχέδιά της να διαχωρίσει από το ενεργητικό της τις δραστηριότητες λαμπτήρων και να βάλει την μονάδα υγείας, που αποτελεί και τις μεγαλύτερες δραστηριότητές της, υπό τον άμεσο έλεγχο του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας, Frans Van Houten, για να προωθήσει άμεσα τις αλλαγές εν τω μέσω υποτονικών πωλήσεων.

Η Philips ανακοίνωσε ότι τα ΕΒΙΤΑ β΄ τριμήνου διαμορφώθηκαν στα 415 εκατ. ευρώ, ελαφρώς υψηλότερα των πρόσφατων εκτιμήσεων για περίπου 400 εκατ. ευρώ, αλλά χαμηλότερα των 601 εκατ. ευρώ του προηγουμένου έτους, κυρίως λόγω των προβλημάτων στις δραστηριότητες της υγειονομικής περίθαλψης.

«Στο δεύτερο τρίμηνο συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε προβλήματα, μεταξύ των οποίων και την συνεχιζόμενη υποτονική κατάσταση σε συγκεκριμένες αγορές, τις μη ευνοϊκές συναλλαγματικές ισοτιμίες και την εθελοντική αναστολή παραγωγής στις εγκαταστάσεις μας υγειονομικής περίθαλψης στο Κλήβελαντ», δήλωσε ο Van Houten.

Παρόλα αυτά, «ενώ το 2014 αναμένεται να είναι συνολικά ένα δύσκολο έτος, εκτιμούμε πως τα EBITA για τον όμιλο, εκτός του κόστους αναδιάρθρωσης και του κόστους που συνδέεται με χρεώσεις που αφορούν τις εξαγορές και άλλα έκτακτα, στο β΄ μισό του έτους θα υπερβούν το επίπεδο της αντίστοιχης περιόδου του προηγουμένου έτους», δήλωσε. Επίσης επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία παραμένει δεσμευμένη να ανταποκριθεί στους οικονομικούς στόχους του 2016.

ΠΗΓΗ: capital.gr

Δειτε Επισης

Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο
Brexit: Ο «έντονος και συνεχιζόμενος αποπνικτικός αντίκτυπος» στη βρετανική οικονομία
Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός
Πτώση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία-Σκιά στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου
Πάουελ: Αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα μετά τη μεγάλη περικοπή επιτοκίων
Απειλή για shutdown στις ΗΠΑ-Η Βουλή δεν παρατείνει τον προϋπολογισμό για έξι μήνες
Fed: Μείωσε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης μετά από τέσσερα χρόνια
Η Tupperware ξεκίνησε διαδικασία πτώχευσης-Εδώ και χρόνια η οικονομική κατάσταση της επιχείρησης είχε επηρεαστεί
Σταθερός ο πληθωρισμός στη Βρετανία-Στο 2,2% τον Αύγουστο