Powered by

Χάσικος: Αναζητούμε τη μέση λύση

Στη δημιουργία ανθρώπινων συνθηκών για τον οφειλέτη με ταυτόχρονο σεβασμό των δικαιωμάτων του δανειστή να εισπράξει τα χρήματα που έχει δανείσει, στοχεύει η Κυβέρνηση μέσα από το νομοσχέδιο που θα διέπει τις εκποιήσεις ενυπόθηκων ακινήτων, δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος.

Ο κ. Χάσικος προέβη σε δηλώσεις λίγο πριν μεταβεί στο ΥΠΟΙΚ για την κυβερνητική σύσκεψη, στην παρουσία του Υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη, του ιδίου και του Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη με στόχο την κατάληξη επί της τελικής μορφής του νομοσχεδίου για τις εκποιήσεις.

«Εκείνο που θέλω να πω είναι ότι ακόμα γίνονται διεργασίες, οι οποίες μπορεί να είναι στην κορύφωσή τους», πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι το νομοσχέδιο είναι αρμοδιότητα του ΥΠΟΙΚ με το ΥΠΕΣ να εμπλέκεται μέσω του Κτηματολογίου, το οποίο λειτουργεί με τρόπο υποβοηθητικό και συμβουλευτικό.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις συζητήσεις με την Τρόικα, ο κ. Χάσικος σημείωσε ότι «η Κυβέρνηση πρωτίστως θα συμπεριφερθεί ανθρώπινα».

«Δηλαδή μέσα από τις όποιες εισηγήσεις της ή και τη νομοθεσία αυτή καθεαυτή που θα καταθέσει στη Βουλή στοχεύει στο να διαμορφωθούν ανθρώπινες συνθήκες», πρόσθεσε ο ΥΠΕΣ.

Επεσήμανε ωστόσο ότι «από την άλλη θα πρέπει να σεβαστούμε και το δικαίωμα του δανειστή να εισπράξει αυτά που πρέπει να εισπράξει από τους οφειλέτες και επειδή στην Κύπρο επί δεκαετίες φροντίζαμε να ξοδεύουμε πολύ περισσότερα απ` όσα κερδίζαμε ή είχαμε ως εισόδημα, φτάσαμε δυστυχώς σε αυτό το σημείο σήμερα, όπου τίθεται το θέμα των εκποιήσεων».

«Θα προσπαθήσουμε κατά τον πλέον ανώδυνο τρόπο να το ξεπεράσουμε και αυτό», κατέληξε ο Υπουργός Εσωτερικών.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ανοδικά έκλεισε η εβδομάδα στο ΧΑΚ-Εβδομαδιαίες ζημιές 0,25%
Λιου Τζιαντσάο (ΚΚΚ): Η Κύπρος έχει καταστεί για άλλη μια φορά πύλη για τη συνεργασία Κίνας-Ε.Ε.
Ετήσια αύξηση 1,5% στους εργαζόμενους και 1,9% στις ώρες εργασίας το πρώτο τρίμηνο
Ενίσχυση συνεργασίας Κύπρου-FAO στους τομείς διαχείρισης υδάτινων πόρων, σπατάλης τροφίμων και επισιτιστικής ασφάλειας
Έκανε εργαλείο παρακολούθησης εισαγωγών για μη εκτροπή εμπορίου λόγω δασμών η Κομισιόν
Με αρνητικό πρόσημο έκλεισε την Πέμπτη το Χρηματιστήριο
ΠτΔ: Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο και ένταξη στη Σένγκεν στις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας Ε.Ε.
Αντρέας Κυπριανού: Η ανάγκη απλοποίησης διαδικασιών προς υλοποίηση ΚΑΠ και ο ρόλος της τεχνητής νοημοσύνης
Συζήτησαν για τις εμπορικές και επενδυτικές σχέσεις Η.Β. και Λάρνακας Νάκης Αντωνίου και Ύπατος Αρμοστής
Μάκης Κεραυνός: Σταθερή και ανθεκτική η κυπριακή οικονομία-Μας απασχολούν οι ανελαστικές δαπάνες