AirAsia: Μπαίνει στην ιαπωνική αγορά

Οι αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο έχουν πολλά οικονομικά προβλήματα και οδηγούνται σε κλείσιμο ή οδηγούνται σε συγχωνεύσεις για να επιβιώσουν. Στην Ιαπωνία τα πράγματα είναι διαφορετικά. Πολλοί επιχειρηματίες διψούν να μπουν στις αεροπορικές εταιρείες.

Ένα χρόνο μετά την ένταξη της στο χρηματιστήριο της Ιαπωνίας, η μαλαισιανή αεροπορική εταιρεία AirAsia σχεδιάζει μια δεύτερη επένδυση με τη βοήθεια τριών ιαπωνικών εταιρειών. 

 

Η εταιρεία Rakuten, η μεγαλύτερη διαδικτυακή επιχείρηση, ανακοίνωσε ότι θα αγοράσει 18% της νέας αεροπορικής εταιρείας που θα ξεκινήσει πτήσεις το καλοκαίρι του 2015. Η Rakuten ελέγχεται από τον Ιάπωνα δισεκατομμυριούχο Hiroshi Mikitani, ο οποίος ξόδεψε 900.000.000 δολάρια το Φεβρουάριο για να αποκτήσει την υπηρεσία μηνυμάτων Viber και κατέχει 100 εκατομμύρια δολάρια συμμετοχής στην Pinterest, μια ιστοσελίδα όπου οι άνθρωποι ποστάρουν φωτογραφίες. 

Η φαρμακευτική εταιρεία Noevir και η Alpen Group μια ιαπωνική εταιρεία κατασκευής αθλητικών ειδών, ενδιαφέρονται επίσης επενδύσουν στο νέο φορέα. Η AirAsia σχεδιάζει να αντλήσει περίπου 7 δισ. γιέν ($ 69,000,000) για το νέο εγχείρημα.

H απόπειρα αυτή θα σηματοδοτήσει τη δεύτερη προσπάθεια  του Διευθύνοντα Συμβούλου της AirAsia, Tony Fernandes να εισέλθει στην ιαπωνική αγορά, τη μοναδική αγορά που του διέφυγε από την επιτυχημένη πορεία του στις αεροπορικές εταιρείες. Η  Κοινοπραξία AirAsia με την All Nippon Airways, που ονομάστηκε AirAsia Japan, διαλύθηκε πέρυσι, όταν η ιαπωνική αεροπορική εταιρεία εξαγόρασε το 33 % των μετοχών Fernandes και μετονόμασε το φορέα Vanilla Air. Η συμμαχία ANA-AirAsia δεν δούλεψε ποτέ, δεδομένου των διαφορετικών φιλοσοφιών σχετικά με το πώς έπρεπε να προσεγγίσουν την ιαπωνική αγορά. 

ΠΗΓΗ: businessweek

 

Δειτε Επισης

Η ΕΚΟ στήριξε το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, ως μέγας χορηγός για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά (pics)
Η Zooki παρουσιάζει το νέο Magnesium Zooki-Ο πιο απολαυστικός τρόπος να χαλαρώσεις, να ανακάμψεις και να επαναφορτιστείς
Θρίαμβος της Hyundai στο Ράλι Ακρόπολις, με 1η και 3η θέση στο βάθρο των νικητών
Toyota Gazoo Racing: Οδηγεί την κούρσα του WRC μετά το Ράλι Ακρόπολις
Σημαντική διάκριση για το Hyundai IONIQ 5 N… Βραβεύτηκε ως Five-Star Car
Διπλή αναγνώριση για τη Hyundai στα βραβεία Autotrader Drivers’ Choice Awards 2025
Διεθνείς διακρίσεις για το φυσικό μεταλλικό νερό ΚΥΚΚΟΣ
Παραδόθηκαν από την CTC Automotive οι νέες ηλεκτρικές λιμουζίνες κυβερνητικών αξιωματούχων
Defender Experience: Η πολυτελής περιπέτεια που ξεπερνά κάθε προσδοκία
Το νέο Lexus ES επαναπροσδιορίζει την πολυτέλεια και τη φινέτσα