Powered by

Exxon Mobil: Επενδύει 1 δισ. στο Βέλγιο

Η Exxon Mobil Corp πρόκειται να επενδύσει περί τα 1 δισ. δολάρια σε διυλιστήριο στο Βέλγιο για να ανταποκριθεί στη ζήτηση στη Βορειοδυτική Ευρώπη, παρά το δύσκολο περιβάλλον στον κλάδο.

Η αμερικανική ενεργειακή εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα ότι τα χρήματα θα δαπανηθούν για την εγκατάσταση μιας νέας μονάδας σε εργοστάσιο στην Αμβέρσα, το οποίο θα μετατρέπει το βαρύ, υψηλής περιεκτικότητας σε θείο πετρέλαιο, σε προϊόντα καυσίμων μεταφοράς όπως το πετρέλαιο κίνησης και το πετρέλαιο που χρησιμοποιείται για την κίνηση πλοίων.

Η Exxon δήλωσε ότι προχωράει στην επένδυση παρά το δύσκολο λειτουργικό περιβάλλον για τις ευρωπαϊκές εταιρείες διύλισης, που προκαλείται κυρίως από την υπερβολική παραγωγικότητα, και ότι η κίνηση θα αυξήσει την ικανότητά της να μετατρέπει πετρέλαιο που χρησιμοποιείται για καύσιμο, σε προϊόντα όπως το diesel. Η εταιρεία πρόσθεσε ότι εξετάζει και άλλες επενδύσεις στην περιοχή.

«Οι επενδύσεις μας σε αυτό το διυλιστήριο, που διαμορφώνονται σε περισσότερα από 2 δισ. δολάρια σε διάστημα μικρότερο της μιας δεκαετίας, θα συμβάλει στο να επιτευχθεί η ζήτηση για καύσιμα και προϊόντα από τους πελάτες μας στην Ευρώπη», αναφέρει ο Jerry Wascom, πρόεδρος της Exxon Mobil Refining & Supply Co.

Το διυλιστήριο στην Αμβέρσα έχει παραγωγική ικανότητα περί τα 320.000 βαρέλια ημερησίως και βρίσκεται σε λειτουργία από το 1953.

ΠΗΓΗ: capital.gr

Δειτε Επισης

Βρετανία: Προχωρά στη θέσπιση ρυθμιστικού πλαισίου για τα κρυπτονομίσματα
ΗΠΑ: Αρνητικό ρεκόρ στο εμπορικό έλλειμμα-Πλήγμα για το ΑΕΠ
Ισπανία: Παραμένει ισχυρή η οικονομία αλλά το blackout επιδεινώνει τις προοπτικές
Σταθεροποίηση δικτύων σε Ισπανία, Πορτογαλία-Χωρίς διαδίκτυο και τηλέφωνο απομακρυσμένες περιοχές στη Γροιλανδία
Το Πεκίνο βελτιώνει την πολιτική επιστροφών φόρου για ξένους τουρίστες
Εντολές για αξιολογήσεις από ΕΤΕπ θα λαμβάνει πλέον ο Scope Ratings
Μεγάλοι κίνδυνοι για ύφεση της παγκόσμιας οικονομίας φέτος-Καμπανάκι από οικονομολόγους
Η IBM σχεδιάζει επενδύσεις $150 δισ. στις ΗΠΑ την επόμενη πενταετία
Φωνάζουν για τον υπερτουρισμό και παροτρύνουν τους Βρετανούς τουρίστες να «μείνουν σπίτι» οι Ισπανοί
Ανατρέπει τα δεδομένα το ράλι του ευρώ έναντι του δολαρίου