Powered by

Εγκλωβισμένες οι ευρωπαϊκές τράπεζες

Σε πονοκέφαλο για τις ευρωπαϊκές τράπεζες εξελίσσονται οι κυρώσεις που επέβαλαν οι ΗΠΑ στη Ρωσία, καθώς εάν δεν εναρμονισθούν εγκαίρως με  τις απαγορεύσεις που επιβλήθηκαν από τις ΗΠΑ σχετικά με τη χρηματοδότηση ρωσικών εταιρειών κινδυνεύουν να βρεθούν αντιμέτωπες με υπέρογκα πρόστιμα.

Σύμφωνα με το Bloomberg οι ΗΠΑ ευρίσκονται σήμερα στην χειρότερη αντιπαράθεση με τη Ρωσία μετά τον Ψυχρό Πόλεμο και θέσπισαν αυστηρότερες κυρώσεις από αυτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να αναγκάσουν τη Ρωσία να σταματήσει να υποστηρίζει τους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, η εμβέλεια και η σοβαρότητα των κυρώσεων που μπορούν να επιβάλουν οι αμερικανικές αρχές για παραβιάσεις των περιορισμών έγινε εμφανής τον περασμένο μήνα, όταν οι ρυθμιστικές Αρχές των ΗΠΑ επέβαλαν πρόστιμο στην BNP Paribas 8,97 δισ. δολαρίων για πληρωμές που αφορούσαν σε απαγορευμένες χώρες.

Σύμφωνα με απόψεις αναλυτών, οι ΗΠΑ έχουν ήδη επιβάλει δρακόντεια πρόστιμα σε ευρωπαϊκές τράπεζες για την παραβίαση περιορισμών που έχουν θέσει και είναι αμφίβολο αν στην περίπτωση της Ρωσίας τα πιθανά κέρδη θα μπορούσαν ποτέ να δικαιολογήσουν τον κίνδυνο που θα λάμβανε οποιαδήποτε τράπεζα.

ΠΗΓΗ: in.gr

Δειτε Επισης

Πέτερ Ντίλοφ: Ισχυρό θεμέλιο για οικονομική σταθερότητα η ένταξη της Βουλγαρίας στην ευρωζώνη
Ανοίγει την στρόφιγγα και μοιράζει περισσότερες από δύο τρις στερλίνες στα Υπουργεία η Ρέιτσελ Ριβς
Οι αγορές χρυσού των Κεντρικών Τραπεζών τον Απρίλιο-Επιβράδυνση για δεύτερο συνεχόμενο μήνα
Αναθεωρήθηκε ανοδικά η αύξηση του ΑΕΠ της Ευρωζώνης-Στο 0,6% το πρώτο τρίμηνο
Υπό πίεση οι τιμές ακινήτων στη Βρετανία-Πτώση 0,4% τον Μάιο
Μειώθηκαν βιομηχανική παραγωγή και εξαγωγές στη Γερμανία τον Απρίλιο
Morgan Stanley: Πώς μια ήπια ύφεση θα εντείνει τη δυναμική της αμερικανικής αγοράς
Θετικός σε πιθανή εμπορική συμφωνία με Ε.Ε. ο Τραμπ-«Ελπίζουμε να επιτευχθεί, αλλιώς θα επιβληθούν δασμοί»
Αύξηση στις γερμανικές εργοστασιακές παραγγελίες παρά τους δασμούς Τραμπ τον Απρίλιο
Διατηρεί τα κέρδη ο χρυσός-Με το βλέμμα στη Fed οι traders