ΣΕΛΚ: Ρευστό το τοπίο λόγω των κυρώσεων κατά Ρωσίας

Ρευστό παρουσιάζεται το τοπίο στον τομέα των εταιρειών διεθνών δραστηριοτήτων, λόγω κυρώσεων κατά της Ρωσίας και των συνεχιζόμενων συζητήσεων στη Μόσχα για το deoffshorization (επαναπατρισμός ρωσικών υπεράκτιων εταιρειών), όπως δήλωσε ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (ΣΕΛΚ) Νίκος Χειμαρίδης.

Αντιπροσωπεία του ΣΕΛΚ συζήτησε με τεχνοκράτες της Τρόικα τις μακροοικονομικές εξελίξεις στον κλάδο, δίνοντας έμφαση στο θέμα των κυρώσεων κατά της Ρωσίας λόγω της ουκρανικής κρίσης, αλλά και στο deoffshorization. «Εξηγήσαμε ότι προς το παρόν (ο τομέας των υπηρεσιών) κρατούμε καλά, αλλά είναι ρευστό το τοπίο, το μέλλον δεν μπορεί να προβλεφθεί», ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Χειμαρίδης.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Χειμαρίδης είπε πως λόγω της κατάστασης στη χώρα, η Ουκρανία στην ουσία έχει κλείσει και δεν υπάρχουν επενδύσεις από τη χώρα προς την Κύπρο. Σημείωσε ωστόσο ότι στα θετικά περιλαμβάνονται οι μελλοντικές εξελίξεις στον τομέα των υδρογονανθράκων, οι προσπάθειες για συνομολόγηση νέων συμβάσεων αποφυγής διπλής φορολογίας, αλλά και η βελτίωση της αξιοπιστίας της κυπριακής οικονομίας, ειδικότερα σε φορολογικά ζητήματα.

Σε ερώτηση για τις εξελίξεις στο deoffshorization, ο κ. Χειμαρίδης είπε ότι το θέμα βρίσκεται υπό διαβούλευση, προσθέτοντας ότι αν και αρχικά οι συζητήσεις πήγαιναν προς το χειρότερο σενάριο, υπήρξε αλλαγή στην αρχική στάση, με αποτέλεσμα τη συνέχιση των διαβουλεύσεων.«Αν είναι άσχημα θα έλθουν τα χειρότερα, αν είναι όμως πιο σωστά τα μέτρα που να βοηθούν την οικονομία τότε δεν θα επηρεαστούμε μεγάλο βαθμό», κατέληξε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Δέκα υποτροφίες από το Enavsma Foundation για την ακαδημαϊκή περίοδο 2024-2025
Ινστιτούτο Κύπρου: Η τεχνητή νοημοσύνη για ασφαλέστερες συνταγές φαρμάκων στο Hackathon
Altius Insurance: Ανανέωση συνεργασίας με ΠΑΣΥΝΟ για πέμπτη συνεχή χρονιά
Διπλή αναγνώριση από CGIUKI για μεταπτυχιακό πρόγραμμα του EIMF
Πιστωτικός κίνδυνος και εξελίξεις ESG στο Credit Risk Management Conference
Επιμελητήριο Αμμοχώστου και ΤΕΠΑΚ: Επιτυχής διάλεξη για την ψηφιακή καταγραφή της πολιτιστικής κληρονομιάς
Βραβείο Oxygen for Democracy για τη Δημοκρατία και την Ειρήνη στην Κύπρο
Nίκος Χριστοδουλίδης: Σημαντικός πυλώνας ανάπτυξης για Κύπρο και Ελλάδα ο ναυτιλιακός τομέας
Θ. Λουκαΐδης: Καινοτόμες επιχειρήσεις στην Κύπρο προσελκύουν επενδύσεις και φέρνουν αποτελέσματα (vid)
Ο απολογισμός δράσης 2020-2023 της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων και τι δήλωσαν οι παρευρισκόμενοι(video)