powered by

Βρετανία: Μας βοηθά στη μεταρρύθμιση της δημόσιας υπηρεσίας

Ηνωμένο Βασίλειο και Κυπριακή Δημοκρατία προχώρησαν στη υπογραφή διακρατικής συμφωνίας για συνέχιση της παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών από Βρετανούς εμπειρογνώμονες στα πλαίσια της μεταρρύθμισης της δημόσιας υπηρεσίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Υπάτης Αρμοστείας του Ηνωμένου Βασιλείου στην Κύπρο, στα πλαίσια της συμφωνίας, την οποία υπέγραψαν ο Βρετανός Ύπατος Αρμοστής Μάθιου Κιντ και ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών, Χρίστος Πατσαλίδης, ο εξειδικευμένος δημόσιος οργανισμός του ΗΒ, National School of Government International (UK NSGI), θα προσφέρει τις συμβουλευτικές υπηρεσίες του για τη μελέτη αναδιάρθρωσης των Υπουργείων Άμυνας, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης και Εξωτερικών.

Εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την μέχρι τώρα επιτυχημένη διμερή συνεργασία στον τομέα της μεταρρύθμισης, ο Βρετανός Ύπατος Αρμοστής Μάθιου Κιντ ανέφερε πως «στην ανανεωμένη σχέση που απολαμβάνουν πλέον οι χώρες μας η μεταρρύθμιση βρίσκεται πολύ ψηλά στα ενδιαφέροντα μας τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης διότι έχει τεράστια σημασία στην οικονομία και αποτελεί μονόδρομο για την επιστροφή στην ανάπτυξη».«Χαιρόμαστε που είμαστε μέρος της σημαντικής προσπάθειας που καταβάλλει η Κύπρος για μεταρρύθμιση του δημοσίου τομέα,» δήλωσε ο κ. Κιντ.

Η συμφωνία αποτελεί συνέχεια της διμερούς συνεργασίας στον τομέα της μεταρρύθμισης όπως περιγράφεται στο Κοινό Ανακοινωθέν της 15ης Ιανουαρίου 2014 μεταξύ του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Βρετανού Πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον. Ήδη οι δύο χώρες με την συμβολή του NSGI συνεργάστηκαν για την εκπόνηση μελέτης της τοπικής αυτοδιοίκησης, του Εφόρου Εταιρειών και Επίσημου Παραλήπτη και θεμάτων διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού της δημόσιας υπηρεσίας της Κύπρου.

Δειτε Επισης

Σε συνάντηση εργασίας της ηγεσίας της BusinessEurope με την Ursula von der Leyen ο πρόεδρος της ΟΕΒ Γιώργος Παντελίδης
Ανδρέας Νεοφύτου: Έτσι θα ενισχύσει την θέση της ως παγκόσμιος ναυτιλιακός κόμβος η Κύπρος-To όραμά μου για το ΚΝΕ
Στην Τόχνη βρέθηκαν ερευνητές/τριες για διεθνές συνέδριο με θέμα το franchising
Υπουργείο Ενέργειας: Διαγωνισμός για τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Προώθησης της Επιχειρηματικότητας 2025
Η διάκριση της Advanced Automation Systems στα Βραβεία Καινοτομίας της ΟΕΒ (vid)
Athlos Capital: Σύμβουλος και επικεφαλής συντονιστής της έκδοσης ομολόγου Tier 2 της HD Insurance PLC ύψους €20 εκατ.
Κάτι...ψήνεται στο Ολυμπιακό Μέγαρο από την ΚΟΕ-Ένα gala dinner με ένα ξεχωριστό επισκέπτη στο τραπέζι
Ο νοσηλευτής του Ογκολογικού Τράπεζας Κύπρου Γεώργιος Φαντούσης κολυμπά για την ελπίδα
Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας Τροφίμων-Η επιστήμη σε δράση
Παρουσίαση βιβλίου «Κύπρος 1974-Φωνές Αιχμαλωσίας» στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος