Βρετανία: Μας βοηθά στη μεταρρύθμιση της δημόσιας υπηρεσίας

Ηνωμένο Βασίλειο και Κυπριακή Δημοκρατία προχώρησαν στη υπογραφή διακρατικής συμφωνίας για συνέχιση της παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών από Βρετανούς εμπειρογνώμονες στα πλαίσια της μεταρρύθμισης της δημόσιας υπηρεσίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Υπάτης Αρμοστείας του Ηνωμένου Βασιλείου στην Κύπρο, στα πλαίσια της συμφωνίας, την οποία υπέγραψαν ο Βρετανός Ύπατος Αρμοστής Μάθιου Κιντ και ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών, Χρίστος Πατσαλίδης, ο εξειδικευμένος δημόσιος οργανισμός του ΗΒ, National School of Government International (UK NSGI), θα προσφέρει τις συμβουλευτικές υπηρεσίες του για τη μελέτη αναδιάρθρωσης των Υπουργείων Άμυνας, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης και Εξωτερικών.

Εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την μέχρι τώρα επιτυχημένη διμερή συνεργασία στον τομέα της μεταρρύθμισης, ο Βρετανός Ύπατος Αρμοστής Μάθιου Κιντ ανέφερε πως «στην ανανεωμένη σχέση που απολαμβάνουν πλέον οι χώρες μας η μεταρρύθμιση βρίσκεται πολύ ψηλά στα ενδιαφέροντα μας τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης διότι έχει τεράστια σημασία στην οικονομία και αποτελεί μονόδρομο για την επιστροφή στην ανάπτυξη».«Χαιρόμαστε που είμαστε μέρος της σημαντικής προσπάθειας που καταβάλλει η Κύπρος για μεταρρύθμιση του δημοσίου τομέα,» δήλωσε ο κ. Κιντ.

Η συμφωνία αποτελεί συνέχεια της διμερούς συνεργασίας στον τομέα της μεταρρύθμισης όπως περιγράφεται στο Κοινό Ανακοινωθέν της 15ης Ιανουαρίου 2014 μεταξύ του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Βρετανού Πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον. Ήδη οι δύο χώρες με την συμβολή του NSGI συνεργάστηκαν για την εκπόνηση μελέτης της τοπικής αυτοδιοίκησης, του Εφόρου Εταιρειών και Επίσημου Παραλήπτη και θεμάτων διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού της δημόσιας υπηρεσίας της Κύπρου.

Δειτε Επισης

Δέκα υποτροφίες από το Enavsma Foundation για την ακαδημαϊκή περίοδο 2024-2025
Ινστιτούτο Κύπρου: Η τεχνητή νοημοσύνη για ασφαλέστερες συνταγές φαρμάκων στο Hackathon
Altius Insurance: Ανανέωση συνεργασίας με ΠΑΣΥΝΟ για πέμπτη συνεχή χρονιά
Διπλή αναγνώριση από CGIUKI για μεταπτυχιακό πρόγραμμα του EIMF
Πιστωτικός κίνδυνος και εξελίξεις ESG στο Credit Risk Management Conference
Επιμελητήριο Αμμοχώστου και ΤΕΠΑΚ: Επιτυχής διάλεξη για την ψηφιακή καταγραφή της πολιτιστικής κληρονομιάς
Βραβείο Oxygen for Democracy για τη Δημοκρατία και την Ειρήνη στην Κύπρο
Nίκος Χριστοδουλίδης: Σημαντικός πυλώνας ανάπτυξης για Κύπρο και Ελλάδα ο ναυτιλιακός τομέας
Θ. Λουκαΐδης: Καινοτόμες επιχειρήσεις στην Κύπρο προσελκύουν επενδύσεις και φέρνουν αποτελέσματα (vid)
Ο απολογισμός δράσης 2020-2023 της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων και τι δήλωσαν οι παρευρισκόμενοι(video)