«Πράσινα» τέσσερα καταστήματα της Ελληνικής

Η Ελληνική Τράπεζα βραβεύτηκε για άλλα τέσσερα (4) καταστήματά της με το πιλοτικό πρωτοποριακό σήμα περιβαλλοντικής ποιότητας Green Offices. Η βράβευση των καταστημάτων έγινε σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014, κατά την οποία ο Εθνικός Χειριστής του Green Offices, που είναι η περιβαλλοντική Οργάνωση CYMEPA, παράδωσε τα πιστοποιητικά βράβευσης στους διευθυντές των τεσσάρων καταστημάτων.

Στα 11 καταστήματα/ κτήρια που έχουν ήδη βραβευτεί από τον προηγούμενο Φεβρουάριο, προστέθηκαν τώρα άλλα τέσσερα και συγκεκριμένα τα ακόλουθα: κατάστημα Διονύσου (Λάρνακα), κατάστημα Παραλιμνίου (Αμμόχωστος), κατάστημα Πόλης Χρυσοχούς (Πάφος), κατάστημα Λακατάμειας (Λευκωσία). Με τις νέες πιστοποιήσεις, τα 15 καταστήματα/ κτήρια της Τράπεζας που έχουν εξασφαλίσει το σήμα Green Offices συγκαταλέγονται ανάμεσα στους πλέον «φιλικούς» προς το περιβάλλον χώρους ενώ η Ελληνική Τράπεζα είναι ο πρώτος χρηματοοικονομικός οργανισμός παγκόσμια που έχει πιστοποιηθεί με το σήμα αυτό για τα κτήριά του.

Επίσης, ο όμιλος της Ελληνικής Τράπεζας, μέσα στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής του πολιτικής, έδωσε τη συγκατάθεσή του όπως εκπαιδευόμενοι ενεργειακοί ελεγκτές της σύμπραξης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και του Ενεργειακού Γραφείου Κυπρίων Πολιτών εκπονήσουν την υποχρεωτική τους εργασία στον εργασιακό χώρο του κτηρίου Διοίκησης της Τράπεζας. Εκπρόσωποι της σύμπραξης με ανακοίνωσή τους εκφράζουν τις ευχαριστίες τους προς τον Όμιλο για την ευγενική συγκατάθεσή του, τονίζοντας ότι «η επιτόπια επιθεώρηση κι η εκπόνηση της υποχρεωτικής εργασίας θα παρέχει γερές βάσεις για την επαγγελματική πορεία των εκπαιδευομένων».

Με την ευκαιρία αυτή, ο Όμιλος ανακοινώνει ότι το πρώτο εξάμηνο του 2014 έχει πετύχει εξοικονομήσεις στην κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος που αγγίζουν τις €250 χιλ., επιπρόσθετα των €416 χιλ. που είχαν εξοικονομηθεί ολόκληρο το 2013. Έως το τέλος του 2014 το κονδύλι ηλεκτρικού ρεύματος για τον Όμιλο εκτιμάται ότι θα μειωθεί κατά περίπου 35% σε σχέση με το 2012.

«Η Ελληνική Τράπεζα, με αίσθημα ευθύνης προς το περιβάλλον, θα συνεχίσει να δρα στα πλαίσια της περιβαλλοντικής της πολιτικής, η οποία στοχεύει στη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων από τη λειτουργία της και στην ανάπτυξη μιας αποτελεσματικής εταιρικής συμπεριφοράς σε θέματα περιβάλλοντος» αναφέρει ο οργανισμός σε ανακοίνωσή του.

Δειτε Επισης

Δέκα υποτροφίες από το Enavsma Foundation για την ακαδημαϊκή περίοδο 2024-2025
Ινστιτούτο Κύπρου: Η τεχνητή νοημοσύνη για ασφαλέστερες συνταγές φαρμάκων στο Hackathon
Altius Insurance: Ανανέωση συνεργασίας με ΠΑΣΥΝΟ για πέμπτη συνεχή χρονιά
Διπλή αναγνώριση από CGIUKI για μεταπτυχιακό πρόγραμμα του EIMF
Πιστωτικός κίνδυνος και εξελίξεις ESG στο Credit Risk Management Conference
Επιμελητήριο Αμμοχώστου και ΤΕΠΑΚ: Επιτυχής διάλεξη για την ψηφιακή καταγραφή της πολιτιστικής κληρονομιάς
Βραβείο Oxygen for Democracy για τη Δημοκρατία και την Ειρήνη στην Κύπρο
Nίκος Χριστοδουλίδης: Σημαντικός πυλώνας ανάπτυξης για Κύπρο και Ελλάδα ο ναυτιλιακός τομέας
Θ. Λουκαΐδης: Καινοτόμες επιχειρήσεις στην Κύπρο προσελκύουν επενδύσεις και φέρνουν αποτελέσματα (vid)
Ο απολογισμός δράσης 2020-2023 της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων και τι δήλωσαν οι παρευρισκόμενοι(video)