Powered by

Ανοικτή επίθεση προς Αντωνίου από τους πιλότους των ΚΑ

Η ΠΑΣΥΠΙ επικροτεί την απόφαση της κυβέρνησης για την έναρξη ανοικτών διαδικασιών για την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή, καθώς επίσης και την έναρξη της διαδικασίας για διορισμό επαγγελματικής ομάδας με πείρα και τεχνογνωσία στην αναδιάρθρωση αεροπορικών εταιρειών.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση των πιλότων των ΚΑ: "Θέση της ΠΑΣΥΠΙ είναι ότι οι πιο πάνω διαδικασίες θα έπρεπε να προχωρούσαν  άμεσα εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο όταν η εταιρεία διέθετε μεγαλύτερο στόλο και δίκτυο πτήσεων, καθώς επίσης και δύο χρονοθυρίδες στο Λονδίνο Χήθροου".

"Η ΠΑΣΥΠΙ υπογραμμίζει το γεγονός ότι πρέπει να διοριστεί η ομάδα διαχείρισης για να αναλάβει και τις διαπραγματεύσεις με ενδιαφερόμενους επενδυτές, αλλά και την αποκατάσταση της βιωσιμότητας της εταιρείας το συντομότερο δυνατόν. Οι Κυπριακές Αερογραμμές δεν βρίσκονται στο έλεος του Θεού και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αλλά βρίσκονται στα χέρια του Διοικητικού Συμβουλίου και της κυβέρνησης. Εάν πραγματοποιηθούν τα σωστά βήματα εξυγίανσης και αποκατάστασης της βιωσιμότητας της εταιρείας τα οποία θεωρούνται απαραίτητα κριτήρια, η ΠΑΣΥΠΙ πιστεύει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προχωρήσει στην έγκριση της κρατικής ενίσχυσης προς τις Κυπριακές Αερογραμμές" αναφέρεται ακόμη στην ανακοίνωση.

Παράλληλα, τονίζεται: "Η Συντεχνία των Πιλότων διερωτάται κατά πόσο κάποιοι από το Διοικητικό Συμβούλιο δεν θέλουν να προχωρήσουν και να εφαρμόσουν τα τελευταία βήματα έτσι ώστε να ικανοποιηθούν τα κριτήρια για την έγκριση της κρατικής ενίσχυσης.  Σε ό, τι αφορά το θέμα της έρευνας η οποία διεξάγεται από το Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Οικονομικών σε σχέση με τις καταγγελίες για τις ενέργειες του Προέδρου της Εταιρείας, δυστυχώς ακόμα αναμένουμε το πόρισμα παρά το ότι ο Υπουργός Οικονομικών είχε δηλώσει πριν από 23 ημέρες ότι η έρευνα θα είχε διεκπεραιωθεί σε δυο με τρεις μέρες".

Καταλκτικά η ΠΑΣΥΠΙ θεωρεί ότι: "Κανένας πρόεδρος οποιασδήποτε εταιρείας δεν πρέπει να διαπράττει σοβαρές παρατυπίες παρόμοιες με αυτές για τις οποίες έχει καταγγελθεί ο κύριος Τώνης Αντωνίου. Μήπως πρέπει να δοθεί άδεια σε όλους τους Διοικητικούς Συμβούλους στην Κύπρο να προβαίνουν σε παρόμοιες παρατυπίες εις βάρος των εταιρειών τους ή επιτρέπεται μόνο για τον κύριο Τ. Αντωνίου;  Μήπως πρέπει να καταργήσουμε τον Κώδικα Εταιρικής Διακυβέρνησης; Ζητάμε απαντήσεις από τους αρμόδιους.

 O Πρόεδρος της Εταιρείας δεν πρέπει να διαχειρίζεται τις Κυπριακές Αερογραμμές εφόσον διεξάγεται έρευνα για σοβαρές καταγγελίες εναντίων του, αλλά ούτε και πρέπει να συμμετέχει στην ομάδα η οποία θα διαπραγματεύεται με τους ενδιαφερόμενους επενδυτές".

 

Δειτε Επισης

Ανοδικά έκλεισε η εβδομάδα στο ΧΑΚ-Εβδομαδιαίες ζημιές 0,25%
Λιου Τζιαντσάο (ΚΚΚ): Η Κύπρος έχει καταστεί για άλλη μια φορά πύλη για τη συνεργασία Κίνας-Ε.Ε.
Ετήσια αύξηση 1,5% στους εργαζόμενους και 1,9% στις ώρες εργασίας το πρώτο τρίμηνο
Ενίσχυση συνεργασίας Κύπρου-FAO στους τομείς διαχείρισης υδάτινων πόρων, σπατάλης τροφίμων και επισιτιστικής ασφάλειας
Έκανε εργαλείο παρακολούθησης εισαγωγών για μη εκτροπή εμπορίου λόγω δασμών η Κομισιόν
Με αρνητικό πρόσημο έκλεισε την Πέμπτη το Χρηματιστήριο
ΠτΔ: Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο και ένταξη στη Σένγκεν στις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας Ε.Ε.
Αντρέας Κυπριανού: Η ανάγκη απλοποίησης διαδικασιών προς υλοποίηση ΚΑΠ και ο ρόλος της τεχνητής νοημοσύνης
Συζήτησαν για τις εμπορικές και επενδυτικές σχέσεις Η.Β. και Λάρνακας Νάκης Αντωνίου και Ύπατος Αρμοστής
Μάκης Κεραυνός: Σταθερή και ανθεκτική η κυπριακή οικονομία-Μας απασχολούν οι ανελαστικές δαπάνες