Frederick: Συνεργασία με China Petroleum University

Το Πανεπιστήμιο Frederick, στο πλαίσιο της στρατηγικής ανάπτυξης των διεθνών συνεργασιών του με αναγνωρισμένα και διεθνούς φήμης και εμβέλειας πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα, υποδέχτηκε ύστερα από πρόσκληση, τετραμελή αντιπροσωπεία του Πανεπιστημίου Πετρελαίου του Πεκίνου της Κίνας (China Petroleum University, Beijing), με επικεφαλής τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Καθηγητή Jiang Qingzhe για διήμερη επίσημη επίσκεψη, στις 7 και 8 Ιουλίου 2014.

Τα δύο Πανεπιστήμια υπέγραψαν Πρωτόκολλο Συνεργασίας στο οποίο περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η αμοιβαία κινητικότητα φοιτητών-ακαδημαϊκών, η αμοιβαία παροχή υποτροφιών, η εκπόνηση κοινών ερευνητικών προγραμμάτων, η προσφορά κοινών διαπανεπιστημιακών προγραμμάτων σπουδών, η παροχή δυνατοτήτων πρακτικής άσκησης των φοιτητών κ.ά. Το Πρωτόκολλο υπέγραψαν εκ μέρους του Πανεπιστημίου  Frederick, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου κ. Μιχαήλ Φρειδερίκου και εκ μέρους του Πανεπιστημίου Πετρελαίου του Πεκίνου, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Καθηγητής Jiang Qingzhe. Κατά την υπογραφή του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πετρελαίου του Πεκίνου προέβη στην εξής δήλωση: «Θεωρούμε ότι το Πανεπιστήμιο Frederick είναι ένα πολύ καλά οργανωμένο πανεπιστήμιο το οποίο προσφέρει σημαντικά και εξειδικευμένα προγράμματα σπουδών στον τομέα των υδρογονανθράκων γι αυτό και δεν είναι τυχαία η απόφαση του πανεπιστημίου μας για συνεργασία μαζί του. Είμαι σίγουρος ότι η συνεργασία αυτή θα είναι επωφελής και για τα δύο πανεπιστήμια και κυρίως θα βοηθήσει σημαντικά τόσο τους φοιτητές όσο και το ακαδημαϊκό προσωπικό των πανεπιστημίων μας».

Κατά την εδώ παρουσία της, η  αντιπροσωπεία του Πανεπιστημίου Πετρελαίου του Πεκίνου της Κίνας επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου, τόσο στη Λευκωσία όσο και στη Λεμεσό και είχε συναντήσεις με μέλη του ακαδημαϊκού προσωπικού.

Η αντιπροσωπεία είχε επίσης την ευκαιρία, συνοδευόμενη από αντιπροσωπεία του Πανεπιστημίου Frederick, να συναντηθεί με τον Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργο Λακκοτρύπη  και με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού Δρα Κώστα Καδή. Και οι δύο Υπουργοί σε δηλώσεις τους, αφού συνεχάρησαν τα δυο Πανεπιστήμια για τη συνεργασία τους, τόνισαν τη σημασία που έχει για τη χώρα μας η ανάληψη τέτοιων πρωτοβουλιών για την ανάπτυξη της εκπαίδευσης και της έρευνας στον τομέα των υδρογονανθράκων. Πραγματοποιήθηκε, επίσης, συνάντηση με την Επικεφαλής του Πολιτικού Τομέα της Κινεζικής Πρεσβείας στην Κύπρο κα Ma Hong.

Το Πανεπιστήμιο Frederick, με τη μεγαλύτερη Πολυτεχνική Σχολή στην Κύπρο, πρωτοπόρο σε θέματα υδρογονανθράκων, συνεκτιμώντας τις διαφαινόμενες προοπτικές και εξελίξεις που συντελούνται τόσο στο γεωγραφικό μας χώρο όσο και στο ευρύτερο ευρωπαϊκό περιβάλλον, στους τομείς της ενέργειας, των υδρογονανθράκων και του περιβάλλοντος, ανταποκρίθηκε εδώ και καιρό προσφέροντας υψηλού ποιοτικού επιπέδου  εξειδικευμένα προγράμματα σπουδών σε προπτυχιακό, μεταπτυχιακό και διδακτορικό  επίπεδο σπουδών, τα οποία εξασφαλίζουν στους αποφοίτους επιστημονική και επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση ψηλού επιπέδου, με δυνατότητες εργοδότησης στην Κύπρο και στο εξωτερικό.

Η συνεργασία του Πανεπιστημίου Frederick με το Πανεπιστήμιο Πετρελαίου του Πεκίνου της Κίνας αποτελεί συνέχεια άλλων συνεργασιών του Πανεπιστημίου με Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και Ερευνητικά Κέντρα διεθνούς φήμης και αναγνώρισης και αναμένεται να αποβεί ιδιαίτερα σημαντική για την εκπαίδευση στους τομείς των υδρογονανθράκων στη Κύπρο και για τη μεταφορά τεχνογνωσίας και πρακτικής εμπειρίας μεταξύ των δύο χωρών.

 

Δειτε Επισης

Δέκα υποτροφίες από το Enavsma Foundation για την ακαδημαϊκή περίοδο 2024-2025
Ινστιτούτο Κύπρου: Η τεχνητή νοημοσύνη για ασφαλέστερες συνταγές φαρμάκων στο Hackathon
Altius Insurance: Ανανέωση συνεργασίας με ΠΑΣΥΝΟ για πέμπτη συνεχή χρονιά
Διπλή αναγνώριση από CGIUKI για μεταπτυχιακό πρόγραμμα του EIMF
Πιστωτικός κίνδυνος και εξελίξεις ESG στο Credit Risk Management Conference
Επιμελητήριο Αμμοχώστου και ΤΕΠΑΚ: Επιτυχής διάλεξη για την ψηφιακή καταγραφή της πολιτιστικής κληρονομιάς
Βραβείο Oxygen for Democracy για τη Δημοκρατία και την Ειρήνη στην Κύπρο
Nίκος Χριστοδουλίδης: Σημαντικός πυλώνας ανάπτυξης για Κύπρο και Ελλάδα ο ναυτιλιακός τομέας
Θ. Λουκαΐδης: Καινοτόμες επιχειρήσεις στην Κύπρο προσελκύουν επενδύσεις και φέρνουν αποτελέσματα (vid)
Ο απολογισμός δράσης 2020-2023 της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων και τι δήλωσαν οι παρευρισκόμενοι(video)