Αγκαστινιώτης: Ευκαιρία για έλευση Επενδυτικών Ταμείων

Την ανάγκη αποπαγοποίησης προσλήψεων που αφορούν την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού, κάτι που θα βοηθήσει στην αδειοδότηση του μεγάλου ενδιαφέροντος που υπάρχει για δημιουργία επενδυτικών ταμείων, έθεσε στην Τρόικα ο Πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Προώθησης Επενδύσεων (CIPA) Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης.

Σε δηλώσεις, ύστερα από συνάντηση με κλιμάκιο της Τρόικας, ο κ. Αγκαστινιώτης είπε ότι κατά τη συνάντηση “έγινε ανασκόπηση της επενδυτικής κίνησης που υπάρχει στην Κύπρο”, με την Τρόικα να επιδεικνύει “ιδιαίτερο ενδιαφέρον να ενημερωθεί για τις επενδύσεις στον τουριστικό τομέα που έγιναν τελευταία αλλά και αυτές που προγραμματίζονται”.

Ανέφερε επίσης ότι ο CIPA έθεσε το θέμα της δημιουργίας στην Κύπρο “μιας σοβαρής κίνησης από επενδυτικά ταμεία τώρα που ολοκληρώθηκε η νομοθεσία” και πρόσθεσε ότι “έχουμε δημιουργήσει ένα οργανισμό προβολής και προώθησης επενδυτικών ταμείων (Cyprus Investment Fund Association – CIFA)”, τα οποία είναι υπό την εποπτεία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

“Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, παρά την όλη καλή διάθεση την οποία έχει δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο έργο της στο να αδειοδοτήσει αυτά τα επενδυτικά ταμεία γιατί έχει τεράστιο πρόβλημα προσωπικού”, επεσήμανε.

Ο Πρόεδρος του CIPA είπε ότι εξήγησαν στην Τρόικα πως παρά την ύπαρξη του μνημονίου το οποίο παγοποιεί τις προσλήψεις μέχρι το 2016, “πρέπει να γίνουν κάποιες εξαιρέσεις στις περιπτώσεις όπου κάποιες προσλήψεις να βοηθήσουν εξαιρετικά την οικονομία”.

“Δεν μπορούμε να χάνουμε επενδυτικές ευκαιρίες ιδιαίτερα στον τομέα των επενδυτικών ταμείων που είναι μια τεράστια βιομηχανία σήμερα και θα έχει μια ανάπτυξη 30-35% τα επόμενα χρόνια σε όλη την Ευρώπη, διότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς παρά την καλή της διάθεση δεν έχει το προσωπικό να εξετάσει ή και να αδειοδοτήσει αυτά τα ταμεία”, κατέληξε.

Δειτε Επισης

Δέκα υποτροφίες από το Enavsma Foundation για την ακαδημαϊκή περίοδο 2024-2025
Ινστιτούτο Κύπρου: Η τεχνητή νοημοσύνη για ασφαλέστερες συνταγές φαρμάκων στο Hackathon
Altius Insurance: Ανανέωση συνεργασίας με ΠΑΣΥΝΟ για πέμπτη συνεχή χρονιά
Διπλή αναγνώριση από CGIUKI για μεταπτυχιακό πρόγραμμα του EIMF
Πιστωτικός κίνδυνος και εξελίξεις ESG στο Credit Risk Management Conference
Επιμελητήριο Αμμοχώστου και ΤΕΠΑΚ: Επιτυχής διάλεξη για την ψηφιακή καταγραφή της πολιτιστικής κληρονομιάς
Βραβείο Oxygen for Democracy για τη Δημοκρατία και την Ειρήνη στην Κύπρο
Nίκος Χριστοδουλίδης: Σημαντικός πυλώνας ανάπτυξης για Κύπρο και Ελλάδα ο ναυτιλιακός τομέας
Θ. Λουκαΐδης: Καινοτόμες επιχειρήσεις στην Κύπρο προσελκύουν επενδύσεις και φέρνουν αποτελέσματα (vid)
Ο απολογισμός δράσης 2020-2023 της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων και τι δήλωσαν οι παρευρισκόμενοι(video)