Powered by

Επίσκεψη του Προέδρου της Κίνας στην Ελλάδα

Ενδιάμεσο σταθμό στην Ελλάδα, και δη στο νησί της Ρόδου, επέλεξε να κάνει ο Πρόεδρος της Κίνας Σι Σι Ζινπινγκ, καθ’ οδόν προς τη Βραζιλία όπου θα συμμετάσχει στη σύνοδο των χωρών BRICS, που είναι η Βραζιλία, η Ρωσία, η Ινδία, η Κίνα και η Νότια Αφρική.

Έχει συμβολική, αλλά και ουσιαστική επίσκεψη στη Ρόδο του Κινέζου Προέδρου. Εκεί, τον υποδέχονται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο Υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας, και ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης.

Η συμβολική σημασία έγκειται στο ότι η επίσκεψη αυτή, όπως είπε κυβερνητικός παράγοντας στο ΚΥΠΕ, τονίζει ακόμα περισσότερο «τις άριστες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών».

Πρόσφατα επισκέφθηκε την Ελλάδα ο Πρωθυπουργός της Κίνας, Λη Κεγιάνγκ, και υπεγράφησαν μία σειρά από συμφωνίες που προβλέπουν επενδύσεις ύψους περίπου 6,5 δις δολαρίων από τη μεριά του Πεκίνου σε τομείς της ναυτιλίας, της ενέργειας, των ακινήτων, των μεταφορών και των κατασκευών.

Η παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Ανάπτυξης κατά τη σημερινή επίσκεψη του Προέδρου Ζινπίνγκ στη Ρόδο, εκτιμάται ότι θα έχει και έναν ενημερωτικό χαρακτήρα ως προς «την ταχύτερη δυνατόν προώθηση των συμφωνιών για επενδύσεις».

Το Μαξίμου υπενθυμίζει ότι «υπάρχει καλή χημεία» μεταξύ του Κινέζου Προέδρου και του Έλληνα Πρωθυπουργού, από το ταξίδι του τελευταίου πέρυσι στο Πεκίνο. Εκεί, ο κ. Ζινπίνγκ είχε δηλώσει θαυμαστής της Ελλάδας, την οποία θεωρεί «κοιτίδα του πολιτισμού στη Δύση», ενώ η Κίνα, πρόσθεσε, «είναι η ίδια κοιτίδα στην Ανατολή».

Στις 6 το απόγευμα της Δευτέρας, 14 ιουλίου, οι δύο άνδρες θα συναντηθούν στο Κάστρο των Ιπποτών της Ρόδου, και κατά το πρόγραμμα, θα περπατήσουν μαζί για περίπου 45 λεπτά ως την Παλαιά Πόλη.

Ο Πρωθυπουργός θα αναχωρήσει στις 9μμ για την Αθήνα, και ο Κινέζος Πρόεδρος θα διανυκτερεύσει στη Ρόδο και θα αναχωρήσει αύριο για Βραζιλία.

Οι κ.κ. Παπούλιας και Ζινπίγκ επρόκειτο «να γευματίσουν ελαφρά μαζί», λίγο μετά την άφιξη του τελευταίου στο νησί, κατά τις 2.30 το μεσημέρι.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

Δειτε Επισης

Στις αγορές με δεκαετές ομόλογο το ελληνικό δημόσιο-Στόχος η άντληση €250 εκατ.
Πώς θα κινηθεί η ελληνική οικονομία έως το 2028
Moody’s: Αναβάθμισε σε θετικές τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας-Επιβεβαίωσε το αξιόχρεο Ba1
Ελκυστικό το... story των ελληνικών τραπεζών-Οι θετικές προοπτικές για τον κλάδο
Από ευνοϊκότερο έδαφος ξεκινά το 2025 για την ελληνική οικονομία και τον προϋπολογισμό
DBRS: Αναβάθμισε σε θετικές από σταθερές τις προοπτικές για τις καταθέσεις Eurobank και Εθνικής
DBRS Morningstar: Η βελτίωση των τραπεζών ενισχύει την αξιολόγηση της Ελλάδας
Εξαγορά της MT ATE από την METKA-Στα €14 εκατ. το τίμημα για το 100% των μετοχών
Μπάμπης Βωβός: Η συνέχεια των σφυριών και η… μη διαδοχή στη «Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική»
Οι εξαγγελίες Μητσοτάκη από την 88η ΔΕΘ-Σειρά μέτρων για μισθούς, συντάξεις και επιχειρηματικότητα