Διεθνής διάκριση για τον Κύπριο δρ. Νίκο Ζάμπογλου

Με το βραβείο Άλφρεντ Μπράιτ, που αποτελεί την ύψιστη διάκριση στην ακτινολογία και ακτινοογκολογία, τιμήθηκε ο Νίκος Ζάμπογλου και ο συνεργάτης του Δήμος Μπάλτας, στο Πανγερμανικό Ακτινοογκολογικό Συνέδριο, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Ντίσελντορφ.

Παράλληλα, ο Βασίλης Ασκοξυλάκης, του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης, τιμήθηκε με το βραβείο Χέρμαν- Χόλτουσεν- Πράις, το οποίο απονέμεται σε νέους επιστήμονες για πρωτότυπη έρευνα στην ακτινοβιολογία.

Παρουσία εκατοντάδων επιστημόνων και φοιτητών από τη Γερμανία και άλλες χώρες, ο Ελληνοκύπριος δρ. Νίκος Ζαμπόγλου, καθηγητής και διευθυντής της ογκολογικής κλινικής του πανεπιστημίου του Όφενμπαχ, τιμήθηκε για την ανάπτυξη της πρωτοποριακής μεθόδου της βραχυθεραπείας για την καταπολέμηση των όγκων και κυρίως του καρκίνου του προστάτη. Με το ίδιο βραβείο τιμήθηκε και ο συνεργάτης του, καθηγητής Ιατρικής Φυσικής, Δήμος Μπάλτας.

Ενώ οι υποψηφιότητες για το βραβείο Άλφρεντ Μπράιτ ήταν πολλές, η αρμόδια επιτροπή προέκρινε τους δύο Έλληνες επιστήμονες παμψηφεί και ο πρόεδρος του Ιδρύματος Άλφρεντ Μπράιτ, ο δρ. Μίκαελ Μολς μίλησε με κολακευτικά λόγια για τους δύο καθηγητές, τονίζοντας πως η έρευνα και οι κλινικές εφαρμογές της ομάδας Ζαμπόγλου άνοιξαν νέους δρόμους στην ακτινοθεραπεία.

Στην αντιφώνησή του, ο δρ. Ζαμπόγλου ευχαρίστησε τους ασθενείς για την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία τους στην ανάπτυξη των νέων μεθόδων ακτινοθεραπείας. Μίλησε για το έργο του καθηγητή Δήμου Μπάλτα και των άλλων συνεργατών του και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο Μετσόβειο Πολυτεχνείο και τον καθηγητή Ουζούνογλου. Αναφερόμενος, τέλος, στη βραχυθεραπεία τόνισε πως η ανάπτυξη της μεθόδου αλλάζει το τοπίο στη μάχη κατά του καρκίνου του προστάτη και άλλων όγκων.

Το κέντρο στη Λεμεσό
Σημειώνεται πως ο δρ. Ζάμπογλου σχεδιάζει τη δημιουργία Ογκολογικού Κέντρου στη Λεμεσό και πιο συγκεκριμένα στην κοινότητα Ασγάτας. Το Κέντρο θα εργοδοτήσει κάπου 450 άτομα, ενώ θα συνεργάζεται με γιατρούς διεθνούς εμβέλειας. Τη Διεύθυνση Ιατρικών Υπηρεσιών θα έχει ο δρ. Νίκος Ζαμπόγλου.

Δειτε Επισης

Διεθνής διάκριση για τον Ρογήρο Θεοφάνους-Αναδείχθηκε «Most Influential CEO 2025»
Οι πλουσιότεροι Κύπριοι του Ηνωμένου Βασιλείου-Ποιοι μπήκαν στη Rich List των Sunday Times για το 2025
Πρότυπο προσφοράς και αριστείας ο Δρ. Χρίστος Χρίστου-Τιμήθηκε από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Αμερικής
Πόπη Τάντα: Τα 35 χρόνια καριέρας στον όμιλο Louis Hotels και ο τομέας της φιλοξενίας ως τρόπος ζωής
Συγχαίρει Γ. Παντελίδη για εκλογή στην Προεδρία ΟΕΒ ο ΠΙΣ-«Προσβλέπουμε σε εποικοδομητική συνεργασία»
Σημαντική διάκριση για τον επιχειρηματία John Christodoulou-Βραβεύτηκε με το «Maria Callas Grand Prix Monaco»
Ντέμης Χασάμπης: Ο Κύπριος που κατέκτησε το Νόμπελ και την κορυφή της τεχνητής νοημοσύνης
Επίτιμος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Frederick ο διακεκριμένος Καθηγητής Jeffrey Sachs
Tariff(α)s εκ πεποιθήσεως…Η φιλοσοφία και κοινωνικοοικονομική θεώρηση πίσω από το φορολογικό κρεσέντο του Τραμπ
Τιμητική διάκριση στην Ελλάδα για τον Ε/κ επιχειρηματία και συγγραφέα Δρ. Δημήτριο Ζάμπογλου