powered by

Developers: Κοντόφθαλμη εισπρακτική λογική

Οι αποφάσεις που λήφθηκαν για φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας δεν βοηθούν στην προσπάθεια ανάπτυξης. Αντίθετα υπονομεύουν τη δυναμική που έχει αποκτήσει ο τομέας ακινήτων, ο οποίος παρά την κρίση κατάφερε να ενισχύσει τα κρατικά ταμεία με σημαντικά έσοδα, σχολιάζει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης, αν και θεωρεί βήμα  προς τη σωστή κατεύθυνση τη ρύθμιση καταβολής του φόρου από τον κάτοχο της περιουσίας.

Παράλληλα, επισημαίνει τις ισχυρές στρεβλώσεις μιας νομοθεσίας με κοντόφθαλμη εισπρακτική λογική. «Αυτή προκαλεί νέα εμπόδια, αντί να θέτει ένα σύγχρονο φορολογικό πλαίσιο που να ικανοποιεί την ανάγκη εσόδων του κράτους και να υπηρετεί το στόχο της ανάπτυξης».

Είναι πέρα από κάθε λογική να μπαίνει φρένο στην ανάπτυξη, την πιο κρίσιμη στιγμή για την οικονομία, σημειώνεται.

«Χρειαζόμαστε τολμηρές και σύγχρονες πολιτικές που να κοιτάζουν μπροστά και να δίνουν ώθηση στις δυνάμεις που διαχρονικά στηρίζουν την οικονομική προοπτική του τόπου».

 

Δειτε Επισης

Στην κυκλοφορία παραδόθηκε τμήμα του αυτοκινητόδρομου Λεμεσού-Σαΐττά
Απευθείας έκδοση άδειας οικοδομής μαζί με πολεοδομική άδεια εισηγούνται οι πολιτικοί μηχανικοί-Επιστολή σε Κ. Ιωάννου
Αυξημένος κατά 2% ο δείκτης τιμών κατοικιών το πρώτο τρίμηνο του 2025
Με οδηγίες Μπουντζίνσκι... Άρχισαν οι εργασίες ανέγερσης του νέου σύγχρονου προπονητικού κέντρου της ΑΕΛ
Έπεσαν οι υπογραφές για εργασίες εκβάθυνσης στη μαρίνα Λάρνακας-Πόσο θα διαρκέσουν τα έργα
Έπεσαν οι υπογραφές για την φάση Β3 του περιμετρικού αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας-Η περιγραφή του έργου
Πότε θα ολοκληρωθούν οι δύο φάσεις του έργου στη Λεωφόρο Τσερίου... Η πρόοδος των εργασιών
Είκοσι έξι διαμερίσματα και επαύλεις με θέα τη θάλασσα από την Altamira Real Estate
Δυναμική επιστροφή για την αγορά ακινήτων υψηλής αξίας-Πού και ποια η ακριβότερη πώληση
Σε νέα φάση ανάπτυξης εισέρχεται το λιμάνι Βασιλικού-Εξασφάλισε συγχρηματοδότηση €18,8 εκατ. από Ε.Ε.