Πόσο συστημική είναι η Τράπεζα Κύπρου;

Μεγάλο πρόβλημα λοιπόν η σημασία της Τράπεζας Κύπρου για την κυπριακή οικονομία. Ο μεγαλύτερος οργανισμός στην Κύπρο, έχει μετατραπεί πλέον και στον μεγαλύτερο βραχνά στην πορεία ανόρθωσης της κυπριακής οικονομίας.

Η κατάσταση στην τράπεζα και στα πέριξ έχει μπερδευτεί τόσο πολύ που δεν ξέρουμε ποιος θέλει τι και ποιος εξυπηρετεί ποιον. Το ΔΣ που στην πλειοψηφία του διορίστηκε από το υπουργείο Οικονομικών μέσω του 18% της Λαϊκής δεν χαίρει της εκτίμησης του υπουργού ενώ ο «διακαής» ξένος CEO του ΔΣ John Hourican, δεν χαίρει της εμπιστοσύνης της πλειοψηφίας του ΔΣ.

Το Προεδρικό μέσω της εκλεκτής του Χρυστάλας Γιωρκάτζη και με την υποκίνηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας πιέζει ώστε το θέμα της αύξησης κεφαλαίου να κλείσει το συντομότερο δυνατό χωρίς να σκέφτεται πως ένα δεύτερο κούρεμα των Ρώσων σε διάστημα μερικών μηνών θα κάνει ακόμα πιο διαβόητο το όνομα Κύπρος στη χώρα του Βλαντιμίρ Πούτιν - που μάλλον θα τρίβει τα χέρια του ενόψει deoffshorisation.

Καπάκι σε όλα αυτά, έρχεται ο κάθε λογής πολιτικός και πολιτική κίνηση, ο κάθε Αρχιεπίσκοπος –βοήθα μας- εκφράζοντας τη δική του θέση και άποψη επί όλων των θεμάτων.

Στο τέλος της μέρας, έχουμε μία τράπεζα που κάνει μήνες να κερδίσει ένα εκατοστό εμπιστοσύνης και χάνει δέκα μέσα σε μερικά λεπτά. Τελικά πόσο συστημική είναι η Τράπεζα Κύπρου;

 

Δειτε Επισης

Στρατηγικοί στόχοι για την ενεργειακή μετάβαση της Κύπρου
Περιέργεια και διαφορετικότητα: Οι πυλώνες της καινοτομίας στον χώρο εργασίας
Πλοήγηση στο τελικό στάδιο συμμόρφωσης με την οδηγία NIS2
Ο εκτεταμένος αντίκτυπος της νέας οδηγίας για την εταιρική δέουσα επιμέλεια όσον αφορά την αειφόρο και βιώσιμη ανάπτυξη
Υλικά και αντικείμενα σε επαφή με τρόφιμα και η σημασία του ελέγχου τους
Αναπτύξεις σε περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές. Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας;
Ρυθμιστικά διλήμματα: Η επίδραση των βραχυχρόνιων μισθώσεων στην τοπική οικονομία
Οι συνέπειες της ποινικοποίησης της αισχροκέρδειας
Ας μιλήσουμε ρεαλιστικά για ESG!
To Μέλλον των τηλεπικοινωνιών: Τάσεις και στρατηγικές