Παρουσίαση βασικών αρχών και προθεσμιών του FATCA

Ο STEP Cyprus πραγματοποιεί παρουσίαση των βασικών αρχών και προθεσμιών σχετικά με τη φορολογική συμμόρφωση τραπεζικών λογαριασμών στο εξωτερικό (FATCA) την Πέμπτη, 10 Ιουλίου στις 16:30, στο ξενοδοχείο Crowne Plaza στη Λεμεσό. Ο Τάσος Γιασεμίδης, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της KPMG Cyprus, είναι ο προσκεκλημένος ομιλητής της εκδήλωσης. Η είσοδος είναι ελεύθερη και θα ακολουθήσει κοκτέιλ μετά την παρουσίαση. Η εκδήλωση χορηγείται από την Eurobank Cyprus.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με τον Γραμματέα του STEP Cyprus, Γιώργο Θεοχαρίδη στο secretary@stepcyprus.com ή στο  +357 25820540. 

Ο διεθνής οργανισμός STEP (Society of Trust and Estate Practitioners) ιδρύθηκε το 1991 και σήμερα αριθμεί περισσότερα από 19,400 μέλη σε 95 χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου. Το STEP σήμερα είναι παγκοσμίως το μεγαλύτερο δίκτυο μελών που ασχολούνται σε επαγγελματικό επίπεδο με τα εμπιστεύματα, τον φορολογικό προγραμματισμό, και συναφή θέματα. Το παράρτημα στην Κύπρο ιδρύθηκε το 2003 και σήμερα αριθμεί σχεδόν 200 μέλη από τον νομικό, λογιστικό, τραπεζικό και άλλους τομείς.  Το STEP υποστηρίζει και προωθεί ένα μορφωτικό πρόγραμμα ευρέως φάσματος που υιοθετήθηκε στην Κύπρο το 2010, και περισσότεροι από 4,000 μαθητές φοιτούν παγκοσμίως σε μορφωτικά προγράμματα του STEP. Το Δίπλωμα STEP καθώς και το Foundation Certificate είναι αναγνωρισμένα παγκοσμίως και ο προσδιορισμός "TEP" (Trust and Estate Practitioner) που τα μέλη μπορούν να προσαρτήσουν στο όνομα τους αποτελεί ένδειξη επαγγελματισμού στους συγκεκριμένους τομείς που οι εργοδότες αναζητούν σε υποψήφιους εργοδοτούμενους.

Το STEP διοργανώνει σεμινάρια και ημερίδες σε συχνή βάση πληροφορίες για τα οποία βρίσκονται στην ιστοσελίδα  www.step.org Το παράρτημα Κύπρου έχει διοργανώσει πολλά τέτοια σεμινάρια με επιφανείς ομιλητές από την Κύπρο και το εξωτερικό, κρατώντας ενήμερα τα μέλη του STEP για τις τοπικές και διεθνείς εξελίξεις στον τομέα των εμπιστευμάτων. Το Συμβούλιο του STEP Κύπρου που προεδρεύει η Έμιλυ Γιολίτη απαρτίζεται από τους Γιώργο Θεοχαρίδη, Στέλλα Καμμίτση, Γιάννη Δημητριάδη, Πέτρο Γ. Οικονομίδη, Ηλία Νεοκλέους, Andrew Δημητρίου και Σπύρο Ευαγγέλου.

 

Δειτε Επισης

Φωτοβολταϊκό πάρκο 100 MW στη Λεμεσό-Σε διαβούλευση μεγάλο έργο της Universal Green Energies
Τα τέσσερα εμβληματικά έργα της Cyfield που αλλάζουν το κέντρο της Λευκωσίας
Τα 26 σημαντικά έργα υποδομής και το κόστος τους στον προϋπολογισμό 2025 και στο ΜΔΠ 2025-2027 (πίνακας)
Στον προϋπολογισμό 2025 τα πρώτα 25 εκατ. για την ηλεκτρική διασύνδεση, ανοικτή πληγή το τερματικό
Μ. Κεραυνός: Οι προτεραιότητες του προϋπολογισμού 2025 και του μεσοπρόθεσμου δημοσιονομικού πλαισίου 2025-2027
Προϋπολογισμός 2025: Αυξημένες αναπτυξιακές δαπάνες κατά 2,1%, μείωση μόνιμων θέσεων στο δημόσιο
Δέκα υποτροφίες από το Enavsma Foundation για την ακαδημαϊκή περίοδο 2024-2025
Ινστιτούτο Κύπρου: Η τεχνητή νοημοσύνη για ασφαλέστερες συνταγές φαρμάκων στο Hackathon
Γιατί διαφώνησε με την απόφαση για αλλαγή του ρυθμιστικού πλαισίου για τον GSI ο αντιπρόεδρος της ΡΑΕΚ
Μέχρι και 5% η πιθανή αύξηση στο κόστος του καλωδίου-Ολόκληρη η κατά πλειοψηφία απόφαση της ΡΑΕΚ για GSI