ΕΚΕ: Πώς θα ενισχύσεις τη φήμη και τα κέρδη σου

Η εταιρική υπευθυνότητα λαμβάνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις στο χώρο των επιχειρήσεων. Οι οργανισμοί, μέσα από υιοθέτηση τέτοιων πρακτικών - που γίνονται με οργάνωση, μεθοδικότητα και προγραμματισμό, επιτυγχάνουν ευνοϊκά αποτελέσματα, εδραιώνοντας την καλή τους φήμη στην αγορά και αυξάνοντας την κερδοφορία τους. Με δυο λόγια η εταιρική υπευθυνότητα συμβάλλει στην επιβίωση και τη βιώσιμη ανάπτυξη της επιχείρησης.

Αυτά και πολλά άλλα θα αναλύσει ο ανεξάρτητος σύμβουλος και sustainability coach από το Ηνωμένο Βασίλειο, Anthony Day, στην παρουσίασή του με θέμα: «The Green Supply Chain - meeting key customer concerns». Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στο 7ο Συνέδριο & Έκθεση Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, που παρουσιάζει η ΟΠΑΠ Κύπρου, στις 4 Ιουλίου 2014 στο Ξενοδοχείο Hilton Park στη Λευκωσία.                          

Ποιος είναι
Ο Anthony Day έχει ειδικευτεί από το 2005 σε θέματα περιβάλλοντος και βιώσιμης ανάπτυξης, για τα οποία προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε ένα ευρύ φάσμα επιχειρήσεων από όλους τους κλάδους της οικονομίας τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Τομείς στους οποίους έχει ενασχοληθεί είναι, μεταξύ άλλων, αυτοί της πληροφορικής, των χρηματοοικονομικών, της υγείας και της δημόσιας διοίκησης. Στους σημαντικότερους πελάτες του συγκαταλέγεται και η Thames Water Utilities, η μεγαλύτερη εταιρεία ύδρευσης του Ηνωμένου Βασιλείου, όπου εργάστηκε σε θέματα εξοικονόμησης ενέργειας, βοηθώντας παράλληλα τον οργανισμό να προωθήσει κανονισμούς για μείωση του αποτυπώματος άνθρακα στη χώρα. Ο Anthony Day είναι συχνά το κεντρικό πρόσωπο και ο κύριος ομιλητής σε σημαντικά συνέδρια του τομέα εταιρικής υπευθυνότητας και βιώσιμης ανάπτυξης, όπως: Low Carbon Best Practice Exchange, Sustainability Live, 2degrees, the Clean Technologies Show, AMPS, the Institute and Faculty of Actuaries και Business Green.

Το συνέδριο
Το 7ο Συνέδριο και η Έκθεση Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης αποκαλύπτουν την ανάγκη για εκσυγχρονισμό του επιχειρηματικού μοντέλου των επιχειρήσεων, με στόχο την επιβίωση και τη βιώσιμη ανάπτυξή τους. Σε αυτό το μοντέλο κυρίαρχη θέση πρέπει να καταλαμβάνει η εταιρική υπευθυνότητα, η οποία αποδεδειγμένα και μετρήσιμα συμβάλλει στην επίτευξη των επιχειρηματικών στόχων, αλλά και στην ανάδειξη των κοινωνικών και περιβαλλοντικών αξιών.

Το ακροατήριο
Η διοργάνωση απευθύνεται σε ακροατήριο από όλη την αγορά. Αφορά ιδιοκτήτες, γενικούς διευθυντές, οικονομικούς διευθυντές και στελέχη επιχειρήσεων από όλους τους κλάδους της οικονομικής δραστηριότητας, που ενδιαφέρονται να επενδύσουν σε εξοπλισμό ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ενεργειακής απόδοσης. Απευθύνεται επίσης σε ιδιώτες, που επιθυμούν να ενημερωθούν για τις νέες εξελίξεις, τα εργαλεία, τον εξοπλισμό, τις τεχνικές και τις εφαρμογές που στοχεύουν στην εξοικονόμηση ενέργειας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, ενώ απαραίτητη είναι η δήλωση συμμετοχής.

Οργάνωση: ΙΜΗ. Κύριος Χορηγός: ΟΠΑΠ Κύπρου. Χορηγοί και Εκθέτες: Alpha Bank Cyprus Ltd, Carrefour Κύπρου, Cyta, DHL Express Cyprus, Τσιμεντοποιία Βασιλικού Δημόσια Εταιρεία Λτδ, CSR Consulting Ltd, «Hope For Children» UNCRC Policy Center, Καραϊσκάκειο Ίδρυμα και PrimeCSR Ltd. Χορηγοί Επικοινωνίας: Περιοδικό IN Business, ΙnΒusinessΝews, Εκδοτικός Οίκος ΔΙΑΣ και Τηλεόραση Σίγμα. Στηρίζει η Επίτροπος Περιβάλλοντος. Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές επικοινωνήστε στο τηλ.: 22505555, φαξ: 22679820, ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

 

Δειτε Επισης

Δέκα υποτροφίες από το Enavsma Foundation για την ακαδημαϊκή περίοδο 2024-2025
Ινστιτούτο Κύπρου: Η τεχνητή νοημοσύνη για ασφαλέστερες συνταγές φαρμάκων στο Hackathon
Altius Insurance: Ανανέωση συνεργασίας με ΠΑΣΥΝΟ για πέμπτη συνεχή χρονιά
Διπλή αναγνώριση από CGIUKI για μεταπτυχιακό πρόγραμμα του EIMF
Πιστωτικός κίνδυνος και εξελίξεις ESG στο Credit Risk Management Conference
Επιμελητήριο Αμμοχώστου και ΤΕΠΑΚ: Επιτυχής διάλεξη για την ψηφιακή καταγραφή της πολιτιστικής κληρονομιάς
Βραβείο Oxygen for Democracy για τη Δημοκρατία και την Ειρήνη στην Κύπρο
Nίκος Χριστοδουλίδης: Σημαντικός πυλώνας ανάπτυξης για Κύπρο και Ελλάδα ο ναυτιλιακός τομέας
Θ. Λουκαΐδης: Καινοτόμες επιχειρήσεις στην Κύπρο προσελκύουν επενδύσεις και φέρνουν αποτελέσματα (vid)
Ο απολογισμός δράσης 2020-2023 της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων και τι δήλωσαν οι παρευρισκόμενοι(video)